Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!
Такам, да започнем с това, че се появяват много теми за подмяна на фабричното радио с афтърмаркет или с фабрично такова с MP3 поддръжка.
Всички искаме да имаме MP3 поддръжка в колите си, за да сме в крак със съвременните технологий - и тук идват проблемите при Е46:
1. Спецификата на таблото на Е46, прави aftermarket плеърите доста неприемлив вариант за естетите или с други думи стои грозно - независимо дали е евтино или скъпо самото радио. Друг момент е управлението на екстрите в Е46, което се осъществява през I-Bus шина, което прави управлението на автърмаркет радио от волана, почти невъзможно...
2. Фабричните радио с MP3 поддръжка се появяват при последните произведени бройки на Е46 (края на 2004 - 2005 година), което ги прави доста екзотични (рядки), следователно скъпи на пазара на употребяваните апарати, а пък покупката на нов от оторизиран дилър е умопомрачително като цена...
Друго неодобство при тях е обновяването на фонотеката, или с други думи за всяка нова песен - трябва да се записва нов диск...
Затова нашето спасение се казва GromAudio!!!
Grom Audio е американска фирма, която разработва електлоника за вграждане в автомобили. Произвежда електроника за най-разпространените автомобили в САЩ, сред които е и нашата любима марка BMW
С други думи идва нещо качествено и премислено, тествано и постоянно подобрявано (пускат се софтуерни ъпдейти периодично), а не някой невъобразим китаец
Сега по темата:
Гром Аудио става за всички BMW-та, Мини Купъри и Rolls Royce-и
от I-Busерата:
или 7-ма серия (Е38), 5-серия (Е39), 3-серия (Е46), Х5 (Е53), Х3 (Е83), Z4 (Е85/Е86), Z8 (Е52) , единственото условие е да нямат DSP усилвател!!!
Може да се свърже към всички фабрични радиа и навигаций, или директно към тях или на мястото на CD Changer-а (за цветните навигаций само към CD Changer-а)
Продава се в България и струва 260 лева.
Може да се включи USB флаш памет към него или Ipod или външен MP3 Player чрез 3.5мм аудио жак.
С други думи няма смисъл да си загрозявате колите и да давате безумни пари за други решения - безмислено е
Всички искаме да имаме MP3 поддръжка в колите си, за да сме в крак със съвременните технологий - и тук идват проблемите при Е46:
1. Спецификата на таблото на Е46, прави aftermarket плеърите доста неприемлив вариант за естетите или с други думи стои грозно - независимо дали е евтино или скъпо самото радио. Друг момент е управлението на екстрите в Е46, което се осъществява през I-Bus шина, което прави управлението на автърмаркет радио от волана, почти невъзможно...
2. Фабричните радио с MP3 поддръжка се появяват при последните произведени бройки на Е46 (края на 2004 - 2005 година), което ги прави доста екзотични (рядки), следователно скъпи на пазара на употребяваните апарати, а пък покупката на нов от оторизиран дилър е умопомрачително като цена...

Затова нашето спасение се казва GromAudio!!!
Grom Audio е американска фирма, която разработва електлоника за вграждане в автомобили. Произвежда електроника за най-разпространените автомобили в САЩ, сред които е и нашата любима марка BMW

С други думи идва нещо качествено и премислено, тествано и постоянно подобрявано (пускат се софтуерни ъпдейти периодично), а не някой невъобразим китаец

Сега по темата:
Гром Аудио става за всички BMW-та, Мини Купъри и Rolls Royce-и

или 7-ма серия (Е38), 5-серия (Е39), 3-серия (Е46), Х5 (Е53), Х3 (Е83), Z4 (Е85/Е86), Z8 (Е52) , единственото условие е да нямат DSP усилвател!!!
Може да се свърже към всички фабрични радиа и навигаций, или директно към тях или на мястото на CD Changer-а (за цветните навигаций само към CD Changer-а)
Продава се в България и струва 260 лева.
Може да се включи USB флаш памет към него или Ipod или външен MP3 Player чрез 3.5мм аудио жак.
С други думи няма смисъл да си загрозявате колите и да давате безумни пари за други решения - безмислено е

kickdown написа:В Е46-цата имам оригинално BMW радио с касетка и CD Changer, обаче искам да имам MP3 поддръжка, без да загрозявам колата - тоест искам да остана с BMW Player.
Какви са ми вариантите? Има ли вариант при сегашния ми плейър, да се изкара от някъде Aux-In и да се включи USB или някакъв друг Flash Drive? Phatnoise - вариант ли е при сегашния ми плейър (поддържа ли го?) и може ли някой да ми съдейства да се сдобия с такова нещо и после да ме насочи къде да го монтирам?
DICE - само Ipod ли поддържа или, и други източници (USB, Flash Drive)? Ще работи ли със сегашният ми плейър?
Също така имам усилвател Blaupunkt и Bass Box с MTX говорител, мога ли да ги свържа със сегашното ми радио или със друго оригинално на BMW?
Оригинален BMW Player за Е46 със MP3 поддръжка - работи ли със CD Changer-a, Phatnoise, DICE или друг вариант за USB или Flash Drive при този плейър? Също така четох някъде из форума, че не показвал имената на МРЗ-ките - така ли е? Има ли решение тоя въпрос?
И последния вариант който ми се върти в главата Navi 16:9 - но незнам дали ще си намеря от някъде на добра цена - така, че това е краен вариант само ако някой ми предложи изгодно такава.
Благодаря Ви предварително да отговорите и помоща
Последна промяна Kickdown на 20 Яну 2011, 15:40, променена общо 2 пъти
Ми аз не разбирам много, много, но едното според мен както си го измислил и ти Нави, а другото е дали може да се намери ЦД чейнджър, който да чете мп3!
При всички случаи успех колега
При всички случаи успех колега

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
DICE изкарва имената на песните на екрана, управлява се от волана, но работи само с IPod, което за мен е е чак такъв голям минус. Няма USB вход.
Като сме започнали да разсъждаваме така, най-добре би било чрез блутуут да плейва музиката от телефона, но за сега и този вариант май не се среща.
На сегашният ти плеър може да извадиш AUX, да връзваш всякакви плеъри в последствие, но лично за мен с адски неудобно управление. С DICЕ всичко се прави от волана или бутоните на БМВ-плеъра.
БМВ плеъртие работят с точно определени чеънджъри - май са предимно ALPINE. За твоя нямам представа дали ще стане
Като сме започнали да разсъждаваме така, най-добре би било чрез блутуут да плейва музиката от телефона, но за сега и този вариант май не се среща.
На сегашният ти плеър може да извадиш AUX, да връзваш всякакви плеъри в последствие, но лично за мен с адски неудобно управление. С DICЕ всичко се прави от волана или бутоните на БМВ-плеъра.
БМВ плеъртие работят с точно определени чеънджъри - май са предимно ALPINE. За твоя нямам представа дали ще стане
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
V-max написа:а какво е DICE![]()
аз минах на вариант ФМ трансмитер ...
DICE e Ipod Integration Kit - замества чейджера, като ползва Ipod-a за източник на Аудио файлове, тоест свързваш Ipod-a и имаш харддиск с МР3-ки.
Мен лично не ми се разправя с Ipod-ове и други устроиства като източник. Искам да е максимално опростено. Затова Phatnoise e най-удачния вариянт за мен, а пък ако изписва имената на песните и се управлява и от волана - направо си поръчвам един

Даже 2 един за BMW-то и един за Passat-a

аз с този Phatnoise не съм запознат, колко струва? мисля си че е нещо аналогично на DICE, но с вграден хард?
а 20гб IPod струва 100 долара ... DICE- 148 долара и така за 250 получаваш всичко с 20гб диск
малък е, лесно се пренася и зарежда с нови песни, а винаги може да вземеш и още един с 40-80 или 160гб
DICE -> http://www.europeanautosource.com/produ ... cts_id=268
фм трансмитера малко се смущава т.е. така е поне в другите коли в които го ползвам заедно с IPod-а, да не говорим, че управлението му докато шофираш е доста трудно
а 20гб IPod струва 100 долара ... DICE- 148 долара и така за 250 получаваш всичко с 20гб диск
малък е, лесно се пренася и зарежда с нови песни, а винаги може да вземеш и още един с 40-80 или 160гб
DICE -> http://www.europeanautosource.com/produ ... cts_id=268
фм трансмитера малко се смущава т.е. така е поне в другите коли в които го ползвам заедно с IPod-а, да не говорим, че управлението му докато шофираш е доста трудно
по принцип в инструкцията го дават в жабката
има си дори специална дупка от БМВ през която минава кабела
аз исках още по-компактен вариант затова скрих DICE зад сд плеъра и пробих отгоре това ... за очилата, което се води и IPoda-а пасна идеално там. Не се вижда нищо, затваря се , само един кабел стои вътре в който включвам IPod
има си дори специална дупка от БМВ през която минава кабела

аз исках още по-компактен вариант затова скрих DICE зад сд плеъра и пробих отгоре това ... за очилата, което се води и IPoda-а пасна идеално там. Не се вижда нищо, затваря се , само един кабел стои вътре в който включвам IPod