Не загрява - не е термостат :(
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Не загрява - не е термостат :(
Здравейте колеги, Моят проблем с изтиването и бавното загряване на колата остава. Както бях обяснил, колата загрява бавно и као изключа от скорост изтива бързо
. Смених два термостата, след което си купих оригинален от камор, промих системата както ме посъветвахте, налял съм червен антифриз (тя с такъв си беше и преди това) и нищо. Ходих на няколко сервиза (никак не лоши) и от никъде нищо. Всеки ми казва 101 причини да ти прегрява колата, но само една да не загрява - Термостат. Обаче при мен проблема не е в него. Преди да сложа оригиналния го сварих и си работи перфектно - даже после сварих и предите и те са си перфектни. Кажете моля какво да правя . колата седи над синята зона горе долу на 1/4. В задръстванията си стига до средата (което значи че не е датчик), но после пак пада. Перката си включва когато трябва (рядко) желюзите си седят затворени и не знам кво да правя вече. Парно си имам всичко си е ок, но просто не се чуствам добре като нещо по колата ми не е савсем в ред.

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
провери дали ти е изолиран егр клапана,защото, ако е изолиран колата ще ти загрява по-бавно,когато е студено
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
от страната на шофиора,някаде до масления филтар на долу.значи неговата функция е в определен момент от работата на двигателя да вкарва определено количество изгорели газове в двигателя за доизгорване, а тези газове , след като са изгорели един пат, са топли и спомагат за загряване на колата
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
на средата трябва да е .. а да не би стрелката да не работи както трябва ,на диагностика излиза колко градуса е двг може би си загрява нормално щом имаш парно..
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
намери го и виж дали са закачени две маркучлета за него,ако не ца значи е изолиран.на моита е изолиран и когато е студено загрява по трудно.иначе и аз питах маистори.казвахами за термостата.са в момента е малко по топло времето и колата си загрява нормално.стрелката варви на средата както казва колегата,но сам сигорен че като застоди пак ще загрява трудно
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2