Въпрос относно климатика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос относно климатика

Мнение от tedoto » 18 Ное 2007, 16:09

Колеги без съмнение BMW съм я признал като марка за това си купих и такава кола :) Регистрация и др. всичко мина гладко и без проблеми.Само че ми казаха че климатика ми е изключен.Видях че няма ремък можете ли да ми кажете колко горе-долу струва един такъв ремък и марката каква да е ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Ное 2007, 22:54

tedoto написа:...Само че ми казаха че климатика ми е изключен.Видях че няма ремък можете ли да ми кажете колко горе-долу струва един такъв ремък и марката каква да е ?

А ти сигурен ли си ,че въобще ти работи климатика ? Може да ти е махнат ремъка,защото ти е изгорял компресора ,а ако наистина ти е изгорял компресора - нещата стават доста сложни .Моят съвет е да провериш дали наистина ти работи компресора на климатика и едва тогава да се втурваш да търсиш ремъци, защото ако се окаже ,че нещо не ти е наред компресора ще трябва да си търсиш компресор, да ти пълнят системата , ремък и монтаж и .... става доста дебело . Дано да се лъжа,но според мен щом са ти махнали ремъка от компресора, означава,че или компресора не е читав или ти дава някъде ''греене'' в смисъл може и бушон да ти гори или нещо от този род ,защото съм чувал и за такива случаи. .....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 22 Ное 2007, 9:23

sineok_pi4_ написа:
tedoto написа:...Само че ми казаха че климатика ми е изключен.Видях че няма ремък можете ли да ми кажете колко горе-долу струва един такъв ремък и марката каква да е ?

А ти сигурен ли си ,че въобще ти работи климатика ? Може да ти е махнат ремъка,защото ти е изгорял компресора ,а ако наистина ти е изгорял компресора - нещата стават доста сложни .Моят съвет е да провериш дали наистина ти работи компресора на климатика и едва тогава да се втурваш да търсиш ремъци, защото ако се окаже ,че нещо не ти е наред компресора ще трябва да си търсиш компресор, да ти пълнят системата , ремък и монтаж и .... става доста дебело . Дано да се лъжа,но според мен щом са ти махнали ремъка от компресора, означава,че или компресора не е читав или ти дава някъде ''греене'' в смисъл може и бушон да ти гори или нещо от този род ,защото съм чувал и за такива случаи. .....

sineok_pi4_ а има ли някаква вероятност просто да се е скъсал самия ремък и от там нататък вече изобщо да не е поглеждан климатика ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 22 Ное 2007, 19:37

попитай другите колеги ото форума -те имат повече опит с тези климатици и да изкажат мнение . Иначе относно климатика обърни се към Явор - той така влиза тук .Нека той каже какво му е .АКо си от София направо отиди при него . Телефона му ще ти го дам на лична ..

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Ное 2007, 20:17

лично ми е блокирвал компресор ии съм рязал ремък за да се прибера...я се опитай да го завъртиш на ръка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 22 Ное 2007, 20:19

като става въпрос за кклиматици да не пускам тема
като паля колата и чувам че включва компресора и изключва тва нормално ли е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 22 Ное 2007, 20:46

Стамбо огледаи добре кабелаците,при мен по едно време откачи и всеки път като дам на контакт се включваше.Огледах всичкия кабелак по колата и се оказа че дава на късо :( (как не съм се запалил).Проблема ми беше от + кабела който излиза от шлауфката зад съда с вода за чистачките и влиза в кутията с големите врътки(болтове,видий каквото е там) - там кадето ти е чипа.И така зимата на климатик+левите светлини капут :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 22 Ное 2007, 22:27

Wenzy написа:Стамбо огледаи добре кабелаците,при мен по едно време откачи и всеки път като дам на контакт се включваше.Огледах всичкия кабелак по колата и се оказа че дава на късо :( (как не съм се запалил).Проблема ми беше от + кабела който излиза от шлауфката зад съда с вода за чистачките и влиза в кутията с големите врътки(болтове,видий каквото е там) - там кадето ти е чипа.И така зимата на климатик+левите светлини капут :(

:shock:
баси
на контакт не съм забелязал ама маи го прави не съм сигурен ама
като запаля и са чува изщракване от компресора просто за секунфа включва и изключва
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 23 Ное 2007, 0:06

Ако е климатроник е напълно нормално

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 23 Ное 2007, 0:51

наи вероятно ще е от компресора та един ремък не струва кои знае колко та предния собственик да не може да го купи:roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 23 Ное 2007, 14:35

А има и вариант така да се измъква по някакъв начин ако има дефект в климата да казва ми то само ремъка липсва ,според мен има нещо и за това не си е сложил ремък кой луд няма да даде 10 лв там за един ремък и да има климатик..малко подозрително си е според мен,, 8)
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alb » 23 Ное 2007, 22:53

Онзи ден питах в autoplus, ремъка е 13 лв. Както колегите изразиха мнение по-горе, много е вероятно да се крие нещо в липсата му. Дали компресор или радиатор, болката ще е голяма. Дано да е само един прост ремък.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 28 Ное 2007, 16:49

Ами работата е там,че смених ремък обаче за климатик не би ли трябвало за няколко минути да направи желаната температура ? Сложихме го ремъка,върти,но си нямам никаква представа какви са признаците че изобщо работи сега :uups: :uups: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 28 Ное 2007, 17:06

Климатик или климатроник?
Ако е климатик забий врътките на най-студено и ако ти замръзне сопола значи всичко е 6,ако неще да замръзва на лято отиди да го напълниш - 1240гр. мисля че береше системата (съвсем не съм сигурен :uups: )
Пък и като го стартираш той издава звук и ламбата ти светва че бачка и така.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 28 Ное 2007, 17:17

Wenzy точно за климатик говорим ... ами ще трябва да пробвам защото не ми се мисли ако има нещо по-голямо :confused:

А колко точно ще ми струва да му сложа газ или ако се наложи нещо компресор да сменям ?Възмножно ли е да няма газ и от там да идва всичко ?
Последна промяна tedoto на 28 Ное 2007, 22:05, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E34