Вече никога АБС
Модератор: Общи модератори
Вече никога АБС
Преди време бех гледал по телевизията едно предаване за и против АБС ,повечето бяха против него ,та днес се убедих в това. Гризнах дървото.Карам си и на един светофар натискам спирачките и к..р,педала твърд като камък,няколко натискания и нищо,спрях се в предната кола.След инцидента изключихме АБС и колата няма грижи със спирането.Та сега махам и крушката на таблото да не свети и му съм е..л майката и на АБС.От цялата работа ми е вътре с една М броня,и един акт.
Стана интересно та хайде да се преброим
Стана интересно та хайде да се преброим

Последна промяна GVT на 23 Ное 2007, 10:14, променена общо 2 пъти
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
.. Или пък си го оправи 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- mirafiori
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: т на ръба на безумието
- Детайли за колата: White/Black ORANGE
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
С каква скорост си карал и си се ударил? Щото при по-ниска скорост можеш аварийно и с ръчната да спреш.....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Как точно АБС - а, който работи, може да ти попречи на натискането на спирачката?
А който не работи?
А който не работи?
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Penchev написа:АйБиЕс-а е за бабички![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
Eй-Би-Ес

и не е за бабички , а е за професионалисти

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Никой не може да ме убеди, че спирането се оптимизира без ABS. Не е възможно да се прецени в екстремна (и не само) ситуация качеството на настилката, наклона, сътоянието на гумите, теглото на автомобила и т.н. Колегата или се е паникьосал (скоро ми се случи да ми се подхлъзне педала) или спирачната система не е изправна.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
И аз съм против ABS системата !!! При моето на чист асфалт при рязко натискане на спирачката почва да рита ABS , спира бързо , но според мене това изобщо не е оптималния момент ( гумите дори не правят опит да приплъзнат или да прискърцат ), което ме навежда на мисълта ,че без ABS при правилен натиск ,може да се извлече по - добър спирачен път!!! Може и да греша, но това е моето мнение
Поздрави
Поздрави
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
А не би ли трябвало ABS-а да отпуска точно в момента на блокиране на колелата 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
АБС-а става ама ако е на е30 или е28, оттам нататък са се опитали да го направят по-умен от нас. Нестава тая работа, нищо не върши, особено с по-големи гуми, аз съм решил ан е32то да си го направя на ключ. Това е нещото което трябва да се изкубе след като си купите кола, единственото което трябва да бъде изскубано преди него е АГУ-то.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Преди две седмици заледено - карам си аз градско 50-60 км/ч
и пред мен един жигуластер с 5 човека вътре пъпли едвам.Почнах да я застигам пуснах газта,трета (бях на надолнище на 4-та),втора после спирачки и почнах даже по бързо да я настигам
тоя миризливия АБС,със сетиния усилия кръъъц и с голям напън върху педала спрях на не повече от 20 санта от теглича на Жиголото.
Ако бях без АБС щях да се справя по добре със спирането и със сигурност нямаше да е в последния момент.Поне нямаше да разчитам на него.
.
Добре е да имаш АБС,но аз вече му нямам много доверие,така че давам по един глас и за двата отбора в спора

Ако бях без АБС щях да се справя по добре със спирането и със сигурност нямаше да е в последния момент.Поне нямаше да разчитам на него.

Добре е да имаш АБС,но аз вече му нямам много доверие,така че давам по един глас и за двата отбора в спора