Има ли бодибилдинг/пауърлифтинг маниаци тука?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Тренирате ли?

Да, фитнес/поддържам фигурата си
34
30%
Да, бодибилдинг
14
12%
Да, силови тренировки
10
9%
Да, бойни спортове(посочете какви)
7
6%
Да, друго(посочете какво)
8
7%
Спорадично, неорганизирано или понякога, но с точно определена цел
12
11%
Не
28
25%

Общо гласове : 113
старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Ное 2007, 1:12

Колеги я споделете как да кача малко на ръчички,че с ръка 40 все едно,че не правя въобще бицепс.Да споделя,че са ми малко дълги ръчиките и същевремнно са ми издължени мускулите ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 22 Ное 2007, 1:29

D3BEP написа:бум-бум,
логиката ти е вярна за бодибилдинг и грешна за пауърлифтинг. Нормалният лифтър прави на 90 процента от теглото си максимална двойка и паузите в килата за да увеличи едно повторение са по - големи, той обикновенно и не е предразположен да дава максимума си в брой повторения.
Понеже предположих, че човекът има някаква подобна методика, примерно 5х5 или 6х6 затова дадох такива идеи. А че се стреми към сила е видимо.

Захо,
Лежанката я правиш с нещо като пълен мост, не до долу и с малко повторения и явно голяма за теб тежест.
Не е за чудене, че не растеш.
Не подценявай т.нар. "блъскане в гърдите". Казва се максимално разгъване и сгъване на мускула всъщност.
И имаш едно фундаментално противоречие в тренировката.
Когато се тренира за сила, принципите са комплексно натоварване(движение, а не повторение) и адаптация.
Когато се тренира за мускулна маса, принципът е изолация и разнообразно натоварване.
Ти тренираш за второто, а го правиш с принципите на първото. Оттам вече ти си достатъчно печен в щангите човек, вярвам ще ме разбереш.

Няма и да пораснеш. Аз тренирам по подобен начин. Ръгам тежести и натоварвам всичко максимално, но без мостове и такива неща, и където мога - до долу, малък брой повторения, даже по - малък от твоя. Всички билдъри си мислят "тоя нищо не прави".
Силата ми е несравнима с началото.
Мускулите ми са сравними. Т.е. не се расте. Не съвсем се драпа на едно място, но ръстът на маса само не си струва усилията. Или едното, или другото.

Според мен, на теб добре ще ти дойде малко Хеви Дюти. Гледам ,че нямаш ясен режим и хранене, обичаш тежестите, идеална ще ти е. Само смени основния принцип и начина на вдигане.
Сори, дано съветът ми не те обижда. Опитвам да помогна, още повече че беше питал и в другата тема.

ами грешно си ме разбрал :) за блъскането в гърдите имам предвид, че пускам лоста бавно и в момента в които леко опре в гърдите избутвам нагоре а за повторенията напоследък ги комбинирам с дъмпели примерно 55кг. които пускам макс до доло за по добро разтягане и наистина има ефект :) и мисля си, че постигам максимално напомпване и макс натоварване с тежест
Друго дъмпелите не ги правя с мост а за моста казах че мога и без но рамото не ми позволява да правя повече повторения

Естествено, че не се обиждам а напротив много се радвам за написаното :)

Респект!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Ное 2007, 1:58

абе сички говорите за чисто мисто .. я даите и да си говорим за забранените неща (те винаги са по интересни) се пак секи ги е опитвал и по вещите да споделят кои са по безобидни и тем подобни за да може новобранците да си го имат на ум ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 22 Ное 2007, 5:40

10-та година фитнес без прекъсване
максимум за седмица да е било и то нещо ако съм бил настинал нещо....
иначе съм фен на умерените тежести напоследак ,че бяха си контузил малко лакатя....преди няколко години и ме наболяваше и затова от няколко години трицепс не мога правя мн като хората...
поддържам винаги изчистен вид, и наблягам повече на оформянето на мускула от колкото на обема му..... тука последните години тренирам 4 към 1 ......4 дни дигам 1 почивам...
храня се добре
против химиите съм
срещу добавките няма лошо ........който му е нужно..,
ама аз лично нямам намерение да почвам да ги позлвам.....
180 см..... бях 95кг но лятото с диета свалих на 90 че да ми излезе по-добре пресичката......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Ное 2007, 9:16

bam-bam написа:абе сички говорите за чисто мисто .. я даите и да си говорим за забранените неща (те винаги са по интересни) се пак секи ги е опитвал и по вещите да споделят кои са по безобидни и тем подобни за да може новобранците да си го имат на ум ;)

Както при всички неща в умерени дози всичко е полезно :mhihi: а пък ако е на инжекции още по-добре за черния дроП :mhihi:
А на културистчето, ще го питам след някоя друга годинка дали няма да боцне една дека :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2007, 10:10

За младежа с лостовете:
Младеж, имаш добро тяло, но имай предвид, че лостовете не по - малко ти захабяват ставите от 100 - тината повторения с тая става във фитнеса.

Кобра, ти си змей бре. Това републиканското за до 70 кила в студентски 2006 ли е?
Там има все още чисти, наистина. Макар че да ти кажа, азотните бустъри, анимъл стака и подобия, креатина и онея стимуланти на ХР с инсулин вътре... Са само наречени хранителни добавки. Да, не са полови хормони.
Не казвам нищо, перфектен си. Форма за шампион.
Маслото сам ли си го правил? Как?

Зах, и въпреки това. Това за пълото движение ми беше лайтмотива.
За да растат максимално мускулите, трябва да ги изолираш.
За да расте силата ,трябва да се мъчиш и да си помагаш с всички мускули, една лежанка става движение, а не лежанка - тренираш даже и за крака. На мен ми се е схващал крак при вдигане на максове от лежанката. Без да отлепям г*за.

За да расте силата, трябва мускулите да се АДАПТИРАТ към натоварването. Принципът на Абаджиев за адаптацията :)
За да растат мускулите, те трябва да се ДЕАДАПТИРАТ към натоварването. Ако муслкулът се адаптира към тренировката, край. Застой.
Той мускулът не знае колко кила дигаш и едно кило повече няма да му даде бум в ръста.
Намали тежестите, поизчисти вдигането и дай повечко и по - различни тренировки. Лег, дъмбели, пуловър, флайс, Наблегни на свободнат тежест, ен на машините, после ще видим дали не можеш да растеш.

бам-бам,
Аз лично съм чист. Имам само един месец преди години на креатин, иначе даже и това нямам.
Но ако имаш интерес за определени препарати, питай, ще ти се отговори.
На така поставения въпрос:
кажете за по - безобидните

има само един отговор.
"Всичко е отрова, зависи от дозата."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 22 Ное 2007, 10:28

Готина тема
Тука бая здрави момчета гледам,аз отдавна си дигам ама без няква особенна система.Стигал съм до 110 1 повторение,ама си пр..х китката и от тогава си дигам с по-леки килца.
В последстви тръгнах на боксче леко и сега ми е яка мания,даже мисля да мина към съседите тип UFC,кофти е че много контузии стават а вече не сме на по 20.
Фитнеса е готин ама няма такъв кеф да си раздадеш по някоя тупалка,контролирана де :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2007, 10:33

Bavarishe написа:Колеги я споделете как да кача малко на ръчички,че с ръка 40 все едно,че не правя въобще бицепс.Да споделя,че са ми малко дълги ръчиките и същевремнно са ми издължени мускулите ;)

Първо и започни. Какво, как, колко тренираш.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Ное 2007, 11:45

bam-bam написа:абе сички говорите за чисто мисто .. я даите и да си говорим за забранените неща (те винаги са по интересни) се пак секи ги е опитвал и по вещите да споделят кои са по безобидни и тем подобни за да може новобранците да си го имат на ум ;)

Ае не 'секи ги е опитвал... все още се стремя да стоя настрана от тия неща, въпреки че съм пил ефедра и клен... ма да кажем, че тва не е зоб...

Иначе само за инфо, който не иска да се боцка - анавар с винстрол е може би най-леката (не казвам безопасна, че такава няма) комбинация... винстрола (станозолол) е лек (мек) стероид (слаби андрогенни качества, не ароматизира) за запазване на мускулна маса по време на чистене, може и леко мускул да "добави"... анавар-а (оксандролон) е малко по-силен (но също мек стероид), но е доказано ефективен (но и много скъп за продължително/цикъл ползване)... оксандролон-а да не се бърка с оксиметолон (Анадрол 50/Анаполон 50), който е най-силният, но и най-токсичният и тежък орален стероид....

Ето за новобранците ;)

P.S. cobrata.... т'ва верно ако е чисто направено - евала... 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 22 Ное 2007, 12:11

Мен ме вълнува крака как правите?
Аз днеска правих полуклек-110-10
120-7
130-5
140-3
150-1
И след това връщам на 100-2х10 бързи...тва е по скоро за сила,но все пак се надуват краката доста :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2007, 12:44

Не се комбинират така, Моллов.
В смисъл, може, но няма да е добър ефекта.
Това са слабо анаболни стероиди и ще искат голяма доза. И двата се взимат от силачи - за покачване на силата, където ефектът е доста по - значителен - или от оформени културяги в период на чистене, задържане, покачване с минимум мазнини. Мисля, е стромбата е по - силният от двата. За добър ефект искат добра доза, коеот е рисковано.

Вярната атака е с друг слабо вреден, но по - мускулообразуващ стероид - Примоболан. Може вместо който и да е от двата по - горе, като не е лошо единият да се взема орално, другият инжекционно.

Обаче да се има предвид:
1. Това са скъпоструващи стероиди, намират се на черния пазар и има страшно много ментета! Не е за начинаещ работа. Цикълът с тях може да дойде към 500 кинта на месец, без храната и суплементите! И като ти сложат в някоя ампула масло вместо стероида и направиш една инфекция...
2. Стероидите са хормони. Те се прикрепят към мускулната клетка като "ключ", който активира метаболизма й.
За да е ефективно обаче:
- клетката трябва да има големи запаси на хранителни вещества, т.е. да е хипертрофирала за да може ефективно да използва ресурсите за "зададената й програма".
- клетката трябва да има големи запаси от АТФ, актин и миозин, обезпечаваи сгъването й и производството на енергия, необходима за анаболните процеси.
- клетката трябва да е трайно в анаболен режим, стабилен транспорт, за да се ускори градежа, а не да се тръгва против естествения хормонален баланс и клетъчните процеси

Т.е.:
За да вземате стероиди по - добре напреднете в спорта. При еднаква хомеостаза и хормонален баланс на организма, без предишни цикли, по - добър резултат със стероидите ще постигне клетка с по - висока степен на развитие и по - силни анаболни процеси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 22 Ное 2007, 12:55

Някой да ми препоръча с какво да се занимавам, за да спра най-после тия цигари и да си подобря издръжливостта, щото 5 мин. тичане и се задъхвам много яко. Целта не ми е да качвам мускулна маса.
AcoTo®

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Ное 2007, 13:00

D3BEP написа:Не се комбинират така, Моллов.

Не знам ти какъв поглед имаш върху тях, но тая комбинация е доста прилична... един пич от нашата зала стана тънък на вестник с нея... а и говорим за орални стероиди, Примоболан-а да си го виждал в твърда, кръгла форма? ;) А и не мисля, че е нужно да са в голяма доза - за начинаещ 30-40 мг на върха на пирамидата за стромба-та е добре, за анавар-а не съм точно сигурен (не съм се интересувал много).. за комбинацията орален/инжекционен съм съгласен, но много хора не искат да се боцкат... затова и станозолол+анавар е "safe" комбинация без да има много усложнения... но анавар-а е скъп... за ментетата - така е...

Иначе за другите неща си е така... много хора си мислят, че зоб-а е 90% от нещата... а всъщност е по-скоро не повече от 10-20%, а реално почивката и храната (особено!) и правилните тренировки са истината... един начинаещ почти няма сми да зоби, щото мускулите му още не са се "научили" да се тренират, камо ли да се зобят...

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 22 Ное 2007, 13:14

Да се включа и аз :D
Тренирам от около 2 години с прекъсвания
като почнах бях 60 кила и стигнах 77,но преди няколко месеца се разболях от доста кофти болест и спаднах до 67 почнах да тренирам пак върнах си 71 и после почнах да уча в университета,който се намира в Ботевград. И съм там от неделя вечерта до четвъртак наобед (само вторник се връщам вечерта за сбиракта в дружба и сряда пак заминавам ;) ) и просто няма кога да тренирам,защото сряда е доста тежка вечер попринцип и направо си реанимирам от петък :confused:
ГЛавно броя, че тренирам като хроата от 1 година, понеже в началото правих грешката на всеки "млад разбирач" претренирвах,всичко вазможно правех на скрипзи,а не със свободни тежести. Крака пък изобщо не правех. И последната година почнах сериозно с тяга, клекове и т.н. Никога не съм се насилвал да правя еденички в нито едно упражнения, винаги съм гледал между 6 до 10 зависи от случая ;)
И сега ходя на лостове вечер като имам енергия
Иначе в ббтийм форъма съм със същия ник ама не съм влизал сигурно от повече от половин година.
Tux0 Ca !
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата