Има ли скиори тука

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Допада ли ви идеята за жилетките?

Да
36
46%
Не
42
54%

Общо гласове : 78
Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Ное 2007, 15:05

едва ли....! то за скиорите ,дет са си секи ден там не дават,та на нас....!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 08 Ное 2007, 15:22

Аз съм леко новобранец в бординга, обаче ако се организира нещо след новогодишно може и да налазя :) Ако не за карането, поне за търкалянето :))
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 08 Ное 2007, 17:47

моя съвет за ски е фишер, в краен случай хеад, атомик. но росинъола е комерсиална ска, пълна със гума.
само да кажа че хеад са единствените които ползват патент за течен метал. което значи че металните молекули са хаотично рапръснати и така се постига по бавна умора на метала, защото като огънеш метално парче 3-4 пъти на едно и също място и се чупи, точно това се избягва, защото най-добрите ски си остават сандвич технология метал и дърво и малко карбон, кевлар или няква друга материя за отгоре и отдолу.
фишер пък ползват технология позната от перките на хеликоптерите които при свободно положение са меки, а при вибрации се втвърдяват.
атомика са едни от най- твърдите ски и лично мене не ме кефят, а съм сменил 2 модела досега.
а вече можеш да си ги избираш според стила, колкото повече завои, толкова по-къси.
за гад специално; щом обичаш висока скорост и завои си купуваш ски за G slalom със среден радиус на завой и височина с 5см над тебе горе долу. аз лично карам така, но тази година поради многото дивеч по пистите ще си взема къси, ама много къси ски 165см при ръст 180.
за зверски завои.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Ное 2007, 10:25

описанието на Ян190 за идеалната ска е все едно описва мойте! и са росиньол! различни модели на марките са различно правени.
добрите модели на роси са точно със сандвич-технология *мойте са със 7 пласта * и с дърво. всяка марка има добри модели-сравнението трябва да е по модели като качества и представяне и тогава цени. щото е ясно ,че висок клас ска от добрите марки ще е по-добра от по-ниският от друга марка.
ако ,обаче ,съпоставим подобни модели с подобни качества от различни марки-за мен роси е най-евтината от добрите.
а тва с втърдяването при вибрации и даже при по-висока температура атомик го направиха още 80те- модела беше бионик и колкото по-кишаво става и играе ската,толкова по-се втвърдяваше и обратно...
и си мисля,че по-високата ска от скиора вече отдавна е отмряло понятие...освен за спускане може би!!
а снега вече е доста...... :lol:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 11:58

времето наближава....! :lol:
на 1.12. откриват сезона на Банско.аз съм там-ако има мераклии без превоз да се сберем още 2ма-3ма и да си делнем бензина,аз в 7,30 на първи тръгвам натам....
http://img193.imagevenue.com/img.php?im ... _137lo.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 21 Ное 2007, 12:09

А какви ще са цените на картите за тая година? Застраховката ще се включва ли в цената или да си направя една за цяла година?
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 12:12

M5 написа:А какви ще са цените на картите за тая година? Застраховката ще се включва ли в цената или да си направя една за цяла година?

цените за банско още не са обявени-явно чакат всички останали и ще слязат малко отдолу под другите,така че от миналата година няма да е голяма разликата.
застраховката в картата не покрива майче ядове на пистата ,а само на лифта ,така че не се скъпете ,а си направете една към някой застраховател -излиза към 20-30лв за целият сезон и покрива вдигане от пистата,търсене/не дай си боже/ , превоз до медицински пункт и част от манипулациите в болницата/пак не дай си боже/!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 21 Ное 2007, 12:13

ок аз съм за 01.12.
нали събота се пада.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 12:17

ian190 написа:ок аз съм за 01.12.
нали събота се пада.

ше треа да земеме и некой от "мутиралите джуджета" или "джуджета",че да не издъниме окачването на
комби-нацията...! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 21 Ное 2007, 13:04

Аз влизам в тая категория :lol: , но още не съм сигурен дали ще мога на 1-и. Ще изчакам да видя какви цени ще обявят (дано да има и по-сериозни студентски намаления). Колко км е пътя до Банско?
http://img193.imagevenue.com/img.php?image=34234_er_tre_123_137lo.jpg

На Тодорка хубаво, че има сняг, ама в по-ниското да не се окаже "рехав" снега. Не съм карал на Банско и не съм много наясно с пистите там.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 13:12

M5 написа:Аз влизам в тая категория :lol: , но още не съм сигурен дали ще мога на 1-и. Ще изчакам да видя какви цени ще обявят (дано да има и по-сериозни студентски намаления). Колко км е пътя до Банско?
http://img193.imagevenue.com/img.php?image=34234_er_tre_123_137lo.jpg

На Тодорка хубаво, че има сняг, ама в по-ниското да не се окаже "рехав" снега. Не съм карал на Банско и не съм много наясно с пистите там.

не знам как е за студенти...! 150-160км е до там! а долу ако е рошаво-ше си караме само горе на платото под Тодорка-нема нужда да слизаме надолу....!писти-бол!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 21 Ное 2007, 20:00

ей стига дразнили на мене бордовете ми седят и прах ще ловят още година , щото доктора ми каза че ако скоча малко повече трьбата дето ми е в кракьт може да ми влезне в гьза :lol: :lol: :lol: .
а иначе най добре и сткери на дьските и ските , с тия жилетки ще е голям резил като катаджии, сраааам
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Ное 2007, 20:26

Малеее ,като знам ,че от понеделник ще съм там ,но не за ски и направо ми се доповръща :help: :help: :help:
Аз по радиото чух ,че откриването на сезона там ще е на 15.12 с всичките масрафи (Китийл Андре-Аамодт,Яница Костелич и ко.) 8)
Като видях онази вечер колко сняг има на Щастливеца (около 70 см) направо си представям каква лудница ще е в Банско :twisted: :twisted:

Мойте ски са ЕЛАН Карв ,сравнително нисък клас ,но и с тях летя и завивям яката работа :smoke: Ще трябва да се измисли нещо ,както миналата година нощното на "лалето",само ,че поне за два дена някъде :D

Ицо, доктора за този сезон забрани ли ти зимни спортове :?:

Георги Пенчев
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2007, 22:14

Жорка,мани ги тия звезди-отдели време да се качиме по пистите...!
То и Ицето Стоичков викаше на ратрака ..."оня трактор",ма ние отиваме на нас кеф да си правим!
Аз сам или не на 1ви съм там,който иска-може да се видим да покараме заедно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 22 Ное 2007, 12:34

Penchev написа:Малеее ,като знам ,че от понеделник ще съм там ,но не за ски и направо ми се доповръща :help: :help: :help:
Аз по радиото чух ,че откриването на сезона там ще е на 15.12 с всичките масрафи (Китийл Андре-Аамодт,Яница Костелич и ко.) 8)
Като видях онази вечер колко сняг има на Щастливеца (около 70 см) направо си представям каква лудница ще е в Банско :twisted: :twisted:

Мойте ски са ЕЛАН Карв ,сравнително нисък клас ,но и с тях летя и завивям яката работа :smoke: Ще трябва да се измисли нещо ,както миналата година нощното на "лалето",само ,че поне за два дена някъде :D

Ицо, доктора за този сезон забрани ли ти зимни спортове :?:

Георги Пенчев

и зимни и атв-та не ми дават само игра с каки ми дава :lol: , ама и там си е..мамата 6тото имам едни винтове на коляното и някой пьт боли яко :(
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата