Имам 2 въпроса, специалистите да помогнат ако може :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 20 Ное 2007, 23:53

Аз карам 3та кола от Италия и съм много доволен!

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 21 Ное 2007, 0:03

Eeeee, вие сте СУПЕР, умрях от смях с тоя MaXo, готин пост, аз уж исках да позавърша темата и като видях колко хора са писали след мен, направо не е истина! :)

Ей сега говорих с моя човек по тел, в момента е в Холандия, минали са през Германия, Белгия, утре се спират окончателно в Австрия, вика " досега гледахме само камиони, утре почваме колите, няма страшно, ще намерим" , няма страшно, ама аз не мога да спя вече. :mhihi:

PS: А това за Италия, ако трябва да се слушат слуховете трябва да си ходим пеш: Горубляне - морга, Враца - мафия, Италия - не поддържат,само натискат, Германия - скъпотия, Австрия - гният.......Е и, какво остава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 21 Ное 2007, 0:17

Нова от магазина :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 21 Ное 2007, 0:26

gothic_fan написа:PS: А това за Италия, ако трябва да се слушат слуховете трябва да си ходим пеш: Горубляне - морга, Враца - мафия, Италия - не поддържат,само натискат, Германия - скъпотия, Австрия - гният.......Е и, какво остава?

А бе да ти кажа на Горубляне има и доста читави коли ... все пак там има хора, които са в бизнеса от години и държат на някакво качество... но и цените са им леко по-височки.Според мен не е нужно да се интересуваш от къде е колата...
без реклами в подписа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 21 Ное 2007, 0:33

GVT написа:Ааа Иво,не съм съгласен с теб,в Италия също има много добри коли както и в Германия и Австрия ръждесали кочини.То мърлячите си ги има на всекъде не само в бг.MaXo а ти уважавай мненията на съфорумците ;) Всеки сам преценява колко пари да даде за една кола без значение дали си струва или не.

кой е казал че всичко от Италия е .. боклук
както и всичко Германско е екстра

просто от Италия .. са повече аномалиите ;)
поради манталитета .. на италянците ;) вероятно

не искам никои да засегна или обидя !
споделям мнението си .. ако не сам прав .. ще се радвам да ме поправите и да науча нещо полезно

:)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 21 Ное 2007, 0:35

Аз съм на мнение,че двигател се прави,но веднъж тръгнало да гние,купето е пътник.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 21 Ное 2007, 0:35

gothic_fan написа:PS: А това за Италия, ако трябва да се слушат слуховете трябва да си ходим пеш: Горубляне - морга, Враца - мафия, Италия - не поддържат,само натискат, Германия - скъпотия, Австрия - гният.......Е и, какво остава?

За Италия при мен не са слухове, а информация от първа ръка от служител в автосервиз. Наблюденията му са цялостни за автомобилния им парк, не само БМВ,щото сервиза не е оторизиран за определена марка. Като чуе италианеца за 1000 евро смяна ролки и ремък и туй-онуй и си тръгвал или направо си мисли за нова кола.Кола със масло на 20000км. нещо нормално, или дошъл за дискове а му казват маслото на 25 хилки,ама жабара не го ибе той дошъл за дискове.Купуват нови коли и само карат.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 21 Ное 2007, 0:38

D3BEP написа:
Ivo III написа:
MaXo написа:Кое те притесни в постовете ми ... това за рибчето ли ... ми за рибче са го взели ... и дали е случайно това, че често са споменавали пред него, че не е за търговия....гузен не гонен бяга. ;)

ами .. просто имам истински приятели ;)
които карат редовно с автовози коли .. но казват .. тази не е за приятел, а за търговия

изводите .. са лесни

макар ... че всичко е до късмет :)
може да е супер перфектна и сам да си я скапеш

Такива приятели всички имат. По много.
И после се оказва, че май по - добре като мене, с по - малко приятели и по - малко доверие.
Знайш колко "истински приятели". Наслушах се. Че чак не искаха да ми ги дават за контакт, щото едвам са кандисали да им помогнат... Ма нали са им много близки приятели, все пак са се съгласили, след 9999 кандърми. Професионалисти са, нема да ме подведат. Позната история.
После, колата е перфектна! Е тука радиаторчето, нещо добавчица да знайте къде га дават?... Малко масълце харчи, ма си доливам. Одзаде вият, лагери ли са или нещо друго. Ма нали върви, не й обръщаме внимание.

вероятно има и такива "приятели"
нали има и поговорка .. "Крив х*й се изправя е г**а на приятел!"

има и хубави коли в БГ ..
но без твой човек да ти помогне, даде инфо и прегледа каручката .. е рисково, даже много

не сам ли прав ?
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 21 Ное 2007, 0:39

Аз за Италия съм чувал, че като спреш на бензиностанцията и като ти проверяват маслото, ако е под минимума доливат с някво тяхно масло ... и така някои хора си карат само на доливане ... или го сменят много рядко ... просто щото като им доливат на бензиностанцията е безплатно.Ама това сигурно не е на всички бензиностанции ... пък и не всеки италянец е издънен в главата да го прави.
без реклами в подписа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 21 Ное 2007, 1:08

От където и да го въртите и сучете 318is и 320 в нормално състоъние си стъпват на 7500! Аз мойта я взех за 4300, беше обявена за 4900, ама се оказа че салона е много зле, току що беше свалена от автовоза, не си личеше какъв цвят, не работеше едното стъкло и т.н. Както и да е капарирах я, щото трябваше да заминавам. След една седмица като я видях, минала през Софавто, същинска кукла. Е повярвайте ми по-лоши екземпляри се продаваха по Горубляне и Дупница за над 6500. Взех я и след тва се почна салона, прегледи, тоя дачик, оня датчик, тя пък е със Сименс по-скъпи са, фарове, мигачи и т.н. И пак не е в състоянието в което искам да бъде имам да сменям макферсон, синхронизатори, диференциала пише че трябва да е LSD пък си е обикновен, спирачни дискове е такива неща. Така че не знам кое е по-добре да я вземеш по-скъпа или ти да си я ремонтираш, но със сигурност читава ще излезе на края над 7500 ;)
Гледам във форума се продава една от доста време http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67604, със сигурност в много добро състояние, а още не се е продала :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Ное 2007, 9:42

Le Transporteur написа: За Италия при мен не са слухове, а информация от първа ръка от служител в автосервиз. Наблюденията му са цялостни за автомобилния им парк, не само БМВ,щото сервиза не е оторизиран за определена марка...

Колеги не сравнявайте хората (италианци, германци и т.н.), които карат BMW с тези които карат FIAT, PEUGEOT... просто друг клас автомобили.

Аз карам 6-та кола (вкл. 2 BMW-та в момента) от Италия и не мисля, че италианците "само карат"

Първо марки от класа на BMW се карат от хора, които знаят какво са си купили, как да го поддържат и имат и нужните средства (финансови) за това. Те никога няма да отидат в сервиз, който "не е оторизиран за определена марка". Освен това гаранциите и застраховките покриват напълно повреди и щети, за да се колебаеш между оторизиран и не оторизиран сервиз.
Друг е въпроса ако колата е имала 2-ри собственик там и той (както и тук) е почнал само да се вози и икономисва, но и това са редки случаи, защото там и данъците и застраховките са дебели и никой не се мъчи да си надскочи възможностите и кара това което му е по джоба, да не говорим и за изискванията за годишните технически прегледи и колко струва поддръжката (не ремонта) за да минеш за годината!
Поради това коли втора употреба от този клас обикновено излизат от Италия и тръгват насам с един единствен регистриран собственик.
Принципно чужденци живеещи там и опитвайки се да демонстрират стандарт, който нямат и просто съсипват колите.

На всички бензиностанции предлагат "проверка на масло, но никъде не съм видял читава кола с вдигнат капак на бензиностанция ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Ное 2007, 13:44

bmwdriver написа:Аз съм на мнение,че двигател се прави,но веднъж тръгнало да гние,купето е пътник.

... и двете се правят, стига да хванеш пътника навреме :mhihi: ...

Потребител
Аватар

...

Мнение от be.que » 25 Юни 2008, 15:34

И аз съм на същото положение. търса усилено баварка 97-98г. за 8000лв из интернет макар ,че ми е рано още защото се прибирам чак след 2 месеца на БГ. да ви кажа немога да намера нещо което да ми грабне окото макар и на снимки. прегледах всичките големи сайтове из европа с цел да поръчам нещо да ми докарат и да ме чака вкъщи като се прибера. аз ли си въобразявам или цените са скочили рязко?!!?
р ц

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 25 Юни 2008, 16:02

tsb_bg написа:318iS седан (4 врати) с двигател М42 се произвежда от Май 1993 до Януари 1996

318iS седан (4 врати) с двигател М44 се произвежда от Ноември 1994 до Юли 1998

Данните са от он-лайн каталог за резервни части

http://bmwfans.info/original/E36/

Колега 318is-седан М42 започват да се произвеждат от Януари 1992г.Това само като инфо.Нищо против твоето мнение. :D
Относно темата всичко е въпрос на късмет.Отвънка я гледаш лачена, а отвътре кочина.Просто трябва да се въуражиш с търпение.Относно марката :yes: А че ще даваш пари като я купиш това е неизбежно.Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Юни 2008, 23:38

Ехеееее... вие какво очаквате бре? Да я купите за 3500лв. и да се кара без да се пипне нищо, че и Дарукар да удрят по един поклон като се видите, само защото караме БМВ-та ли?

Втора употреба е! Италианските били гробници, немските били еди кви си. Пълни глупости. 2ра италианска кола карам с перфектно купе. Фордовете гниели... как за 8 години без гараж в БГ Форда ми не хвана грам ръжда? Немските половината изгнили отвсякъде... да за БМВ-та говоря. Колкото такива съм гледал, купетата са им били далеч от перфектни и трудно "в добро състояние".

Аз също съм на мнение, че двигателя е консуматив, докато купето е задължително да е в перфектно състояние за кола втора употреба. Кво толкова, ще се дадат 1000лв и двигателя ще се оправи. Докато купенце... едно че по-скъпо, друго че резултата винаги е далеч от очакваното.

Купувайте нещо, което ви харесва и после се плаща. Една кола излиза в добрия случай, след като се стегне всичко 30-50% над покупната стойност. Има и една особена порода хора, при които излиза близо 100% над покупната стойност. Така че преценяйте си кой колко лев има в джоба и смело в играта.

ПредишнаСледваща

Назад към E36