Автокаско - предимства и недостатъци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Автокаско - предимства и недостатъци

Мнение от k_remi » 18 Ное 2007, 21:29

Споделете опит и знания!Какви щети покрива - одраскано , откраднато , счупено....От много места чувам различни мнения и няма две еднакви. :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 18 Ное 2007, 21:34

По принцип покрива всичко,зависи къде си направил каското,кой ти е описвал щетата,кой ти я е разглеждал и така...........НО както се казва,ако нямаш свои хора,нищо не стаа ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 18 Ное 2007, 22:00

От опит ще ти кажа, че каското е само в твой плюс!!! Имам едно приятелче който наскоро се плесна в едно борче без други участници и сега е назад с 2500 за да си оправи колата !!! А му казвах направи си каско ама той - аз си имам гараж. :confused: Прежали малко парици - купи си спокойствие. Каското покрива драскотини, счупени детайли, кражба на МПСто, но непокрива кражба на отделни детайли примерно халогени или джанти... тъй като и ти можеш да си ги свалиш (защита от злоупотреба) :shock: Аз съм си застраховал и ДВД плеъра в колата, но при кражба ако панела не е в теб неважи ;) При настъпило ПТП според оценка на оценитела ти се изплаща сума независимо дали си виновен или не! Ако неси виновен се взима сума от каското на твоя застраховател, който пък си взима сумата от застрахователя на виновника и така!!! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 18 Ное 2007, 22:05

а аз предлагам да се направи едно сравнение на компанийте за да може да се ориентираме отгоре отгоре поне при кой да идем.
примерно аз сега ако си взема в близкото бъдеще(2-3 месеца)някаква кола,ще я застраховам а нямам ниакава представа при коя компания да ида и ще ми е оферта поне малко да съм ориентиран ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 18 Ное 2007, 22:08

Водещите са БулИнс, ЛевИнс, Армеец и т.н. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 18 Ное 2007, 22:08

VesoPesaW123 написа:а аз предлагам да се направи едно сравнение на компанийте за да може да се ориентираме отгоре отгоре поне при кой да идем.
примерно аз сега ако си взема в близкото бъдеще(2-3 месеца)някаква кола,ще я застраховам а нямам ниакава представа при коя компания да ида и ще ми е оферта поне малко да съм ориентиран ;)

Много изписано има за отделните компаний потърси и ще видиш, но най-добре е там където имаш твои хора :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 18 Ное 2007, 22:44

ами ако никъде нямаш твой човек, се пак каде да отиде---
оставете писано ами ако някой знае каде е най изгодно но не като цена а условия за потребителя на каското нека да каже
10х
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 19 Ное 2007, 22:58

nesko написа:ами ако никъде нямаш твой човек, се пак каде да отиде---
оставете писано ами ако някой знае каде е най изгодно но не като цена а условия за потребителя на каското нека да каже
10х

Каското има едно ОГРОМНО предимство - пази ти колата от кражба.

Иначе чух (непроверено инфо), че в ИнтерАмерикан каско + гражданска + не-знам-си-кво е към 400лв, което си е направо оферта. Някой ако знае повече да каже...

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 20 Ное 2007, 1:42

Аз съм доволен от ДЗИ (+ мой човек), истината е в написаното в скобите, не толкова в дружеството ;) Иначе работя и в ДСК Гаранция ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Ное 2007, 8:22

бегаи кам БулИнс колега 8)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 20 Ное 2007, 12:22

Питайте човека с никнейм Liceto"X" За челен удар на е36 седан, застраховано за 3000 ЕВРО в дзи, колко са му дали! Колата отпред е тотал, калници, капаци, радиатори, челно стъкло, фарове и т.н. и пича е взел 1500лв, в следващия момент Марто за удара отзад, мисля, че беше взел към 3000лв. Тука е и момента, зависи и от компанията и от това кой е виновен, ако ти си си виновен, ти дават по-малко, щото се бъркат в собствената каса, ама ако не си виновен, ти плащат щедро, хем да си доволен от тях, хем и те с взиматпарите от гражданската на виновния! Но като цяло, БулИнс и ДЗИ, не плащат много качествено, то зависи и от колата де.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Ное 2007, 12:41

Аз съм доволен от ЛевИнс,последните години все там си правя каското и за сега няма проблеми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Ное 2007, 12:44

Аз пък съм доволен от Булстрад. Плащат нормално, покрих си щетите с боядисване и нови части. Е, частите не бяха от дилъра на БМВ, но бяха с гарантиран произход!
Казах парите до седем работни дни - до седем дни.
Въпреки, че бях особен случай.
Да ви кажа превеждането на парите май зависи от човекът, който вие агент в дружеството. Ако той си задвижва нещата и ги проверява периодично... Става.
Така че гледай по - скор окъде имаш добри познати... Даже и да е малко по - скъпо.

Иначе.. Навсякъде мотаят, играят, лъжат с парите.
Навсякъде искат да плащат по - малко.
Даже и ченгетата не съдействат при щета. Те имат поставена цел "борба със застрахователните измами" и се борят... Както те си знаят.

Така че при избора на застраховател важи принципа на личното познанство.

А ако въпросът ти е "предимства и недостатъци да имаш или да нямаш каско"... Няма такъв въпрос. Единственото предимство да имаш каско е ,че застрахователите са си мутри и мутрите са още живи и ти крадат колата! Иначе.... Да ти кажа, с годишни щети рядко ще си избиеш годишната вноска. И ти пожелавам да е така де. Но трябва приличен удар за да ти преведе застрахователя примерно 1000 лева за да избиеш каското и пак няма да си на далавера.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Ное 2007, 13:20

07.01.07 - Челен удар - 3500лв от БулИнс,колата беше застрахована на 7000лв :arrow: ...за мен тази кола беше тоталка,но след намесата на правилния сервиз днес тя се движи със 190км/ч и всичко си е както трябва по нея...всичко е въпрос на застрахователна компания и познат ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 20 Ное 2007, 13:42

nesko написа:ами ако никъде нямаш твой човек, се пак каде да отиде---
10х

Ако нямаш никъде твой човек -> приятел който има такъв ;)

Следваща

Назад към Извън Темата