проблеми със скоростната кутия 318 и 93 г
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
проблеми със скоростната кутия 318 и 93 г
моля ви помогнете,случи се нещо странно със скоростите.Спрях нормално колата по късно като се върнах усетих ,че скоростния лост е много хлабав движи се във всички посоки не включва никаква скорост.Загасих колата размърдах лоста успях да вкарам само 3 скорост.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
канал и треа се гледа
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Виж как изглежда механизма на скоростния лост и виж нешо да не се е откачило или някоя от втулките да не се е спукала
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-25_0013/
Ако там всичко е здраво може да е нещо по превключващите валове и вилките в кутията, но не ми се вярва ако е от тях никоя предавка да не включва, по-скоро е в лоста проблема
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-23_0129/
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-25_0013/
Ако там всичко е здраво може да е нещо по превключващите валове и вилките в кутията, но не ми се вярва ако е от тях никоя предавка да не включва, по-скоро е в лоста проблема
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-23_0129/
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Колеги аз имам подобен проблем само, че пре мен от едно известно време взеха по-трудно да се вкарват скоростите. Особено като спра на някое кръстовище и като трябва да вкарам на първа така с усилие влиза, ако първо вкарам трета (нали има синхронизатори и освобождават там ), тогава лесно влиза, но преди не беше така тази история, какво и стана нямам идея
Скоро смених долната помпа на съединителя, че изтърва, но след като я смених не се оправи това. Мислех си, че може да е от нея да не освобождава добре, но уви. И друго - като си на място и отпуснеш съединителя по принцип почва да се чува един лек шум от скоростната кутия в границите на нормалното както при всяка кола, но като се натисне съединителя този звук спира. Сега като натисна съединителя неще да спира този звук като размардам лоста примерно към първа и чак тогава утихва. Идеи някакви?

При работа на място с отпуснат съединител (на неутрална) двигателя е зацепен със скоростната кутия но тогава са върти само първичния (входящия) вал и не би трябвало да има шумове.
Това, че 1-ва влиза трудно (или по-лесно след 3-та) означава или синхронизатори или не пълно отделяне на съединителя.
Пробвай да натиснеш 2 пъти съединителя (едно след друго) преди превключване да видиш какъв ще е ефекта ?
Това, че 1-ва влиза трудно (или по-лесно след 3-та) означава или синхронизатори или не пълно отделяне на съединителя.
Пробвай да натиснеш 2 пъти съединителя (едно след друго) преди превключване да видиш какъв ще е ефекта ?
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Ами мисля, че веднъж пробвах няколко пати да натисна съединителя и май не стана нищо, като говорим за шум става дума за съвсем лек шум при отпускане на съединителя и то на място примерно сутрената като я запаля и веднага отпусна, после като покарам не го чувам този шум, но понеже е тих и като си покарал малко вече слуха ти не е толкова чувствителен не го усещам. Има и друго - като карам понякога не съм много сигурен но примерно на висока предавка, а с малко по-ниска скорост, скоростният ми лост леко вибрира, но не е това нормалното вибриране, за което се сещате всички. Аме не то си го прави и по време на каране в нормални обороти или дори на свободна чува се един вибриращ шум и като размърдвам лоста да го наместя и има положение, в което спира, но като цяло е неприятно... отностно тампони, нямам идея за какво става дума 

9 мнения
• Страница 1 от 1