Един въпрос за променливо захранване....
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Един въпрос за променливо захранване....
Много странно нещо ??? Значи историята е следната... Тъй като съм лекооооооо далеко малко необразован... Реших да си правя лекааа профилактика на колата...Смених си виско, ремъци, термостат на колата.. Взе да ми подминава нормалното положение и знаех че виското ми е на заминаване и затова реших направо всичко... ОБАЧЕ! Като ходих да ги смени момчето тия неща и съм забравил ( по скоро не съм знаел ) че с ремъците се сменят и ролките... Та смениха ми ремъците и всичките други неща... Колата спря да грее ...Седи си в идеалното място надървена на 12ч.... Обаче сутрин като я паля студена... Се чува едно лекооо прискърцване на ремък... Което после изчезва... Другото което е миналата седмица изведнъж с запален двигател си чакам на бензиностанцията да заредя и един пред мене който беше се забави много... Та след 3-4 мин стояне на едно място запалена колата... И я загасих... Дойде човека и си тръгна ... Тръгвам аз да паля... И хоп... Няма ток да запали колата..
Шок ... Както и да е ... С помоща на колегата rdvr_burgas ( за което страшно много му благодаря ) успяхме да запалим мойта кола с подаване на ток... После си взех акумулатора унас заредих си го... Всичко нормално... До днес...
Седя си аз на кръстовището в задръстване... И по едно време започна да тъмнее леко таблото ...
( Осветлението му )
... Изведнъж както си стоях викам е..ал съм го ше се опрай... И гледам светва лампата на АБС-а ... Радиото ми започва такова ту да спира ту да почва... Напраоооо се побърка... Като подадох газ и се пооправи работата...След това като излязох от задръстването ... Яко ръчка... И повече не го направи...
Та въпроса ми е от кво дявол го взел може да е това чудо... Абе да не ме отвличат извънземни ... Направо се стрсирах....
Искам да поясня... По колата всичко е сменено с оригинално и никога фалшиво... Това е скорошното : Ремъци, виско, термостат, свещи, лули,филтри,масло(преди 300км), гарнитура капак клапани... Уж всичко е ток.. Акумулатора не е първа младост мисля че от 2-3 години някъде и е МОНБАТ 62-63Ачаса...(това само за сведение)

Седя си аз на кръстовището в задръстване... И по едно време започна да тъмнее леко таблото ...

Та въпроса ми е от кво дявол го взел може да е това чудо... Абе да не ме отвличат извънземни ... Направо се стрсирах....

Искам да поясня... По колата всичко е сменено с оригинално и никога фалшиво... Това е скорошното : Ремъци, виско, термостат, свещи, лули,филтри,масло(преди 300км), гарнитура капак клапани... Уж всичко е ток.. Акумулатора не е първа младост мисля че от 2-3 години някъде и е МОНБАТ 62-63Ачаса...(това само за сведение)
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми монбат,кво повече 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Мисля че няма значение,че е Монбат акумулатора.3-години и с това градско.Вземи отнякаде ако имаш един акумулатор за проба карай го малко,или както аз мисля да направя купи си един нов+кабели и си вържи двата и няма умиране(без друго скоро сам ще иска да го сменяш)
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Един въпрос за променливо захранване....
SaSo написа:Много странно нещо ??? Значи историята е следната... Тъй като съм лекооооооо далеко малко необразован... Реших да си правя лекааа профилактика на колата...Смених си виско, ремъци, термостат на колата.. Взе да ми подминава нормалното положение и знаех че виското ми е на заминаване и затова реших направо всичко... ОБАЧЕ! Като ходих да ги смени момчето тия неща и съм забравил ( по скоро не съм знаел ) че с ремъците се сменят и ролките... Та смениха ми ремъците и всичките други неща... Колата спря да грее ...Седи си в идеалното място надървена на 12ч.... Обаче сутрин като я паля студена... Се чува едно лекооо прискърцване на ремък... Което после изчезва... Другото което е миналата седмица изведнъж с запален двигател си чакам на бензиностанцията да заредя и един пред мене който беше се забави много... Та след 3-4 мин стояне на едно място запалена колата... И я загасих... Дойде човека и си тръгна ... Тръгвам аз да паля... И хоп... Няма ток да запали колата..Шок ... Както и да е ... С помоща на колегата rdvr_burgas ( за което страшно много му благодаря ) успяхме да запалим мойта кола с подаване на ток... После си взех акумулатора унас заредих си го... Всичко нормално... До днес...
Седя си аз на кръстовището в задръстване... И по едно време започна да тъмнее леко таблото ...( Осветлението му )
... Изведнъж както си стоях викам е..ал съм го ше се опрай... И гледам светва лампата на АБС-а ... Радиото ми започва такова ту да спира ту да почва... Напраоооо се побърка... Като подадох газ и се пооправи работата...След това като излязох от задръстването ... Яко ръчка... И повече не го направи...
Та въпроса ми е от кво дявол го взел може да е това чудо... Абе да не ме отвличат извънземни ... Направо се стрсирах....![]()
![]()
аз го имам абсолютно същия проблем

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
баце, първо за свиренето на ремъците - не свират от ролка/ите (не знам кой точно ти свири, но 95% съм сигурен че ти е хлабав. провери обтягащото амортисьорче.
за гасненето пак 95% съм сигурен, че имаш калпава клетка.
верно един колега по-горе ти даде насока - вземи един оборотен и карай 2 дена с него. твоя стария може да се зарежда и да вдига напрежение, но реално ток може да не държи
за гасненето пак 95% съм сигурен, че имаш калпава клетка.
верно един колега по-горе ти даде насока - вземи един оборотен и карай 2 дена с него. твоя стария може да се зарежда и да вдига напрежение, но реално ток може да не държи

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Сашо и аз съм на мнението на останалите колеги по темата
Значи лично аз никога не съм карал с по-малко от 85 ампер часа
Втори акумилатор ми е този и е от миналата зима ...
Смениш ли го ще се оправи колата , не може алтернатора да захранва консуматорите активно ,трябва акумулатор
Георги Пенчев

Значи лично аз никога не съм карал с по-малко от 85 ампер часа

Втори акумилатор ми е този и е от миналата зима ...
Смениш ли го ще се оправи колата , не може алтернатора да захранва консуматорите активно ,трябва акумулатор
Георги Пенчев
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Всички сме единодушни по темата.Така или иначе ще ти трябва нов акумулатор скоро-сменяй.Пък и сега с тия фарове...
.... няма да издържиш още дълго.Смени го преди да те е оставил на някое неподходящо място
Дори и да не е само от него ще бъдеш застрахован

Дори и да не е само от него ще бъдеш застрахован

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Мерси на всички за отговорите извод : НОВ АКУМУЛАТОР!
Дайте една идея за добър акумулатор да знам какъв да си взема... Тоя МОНБАТ като го гледам е на 3 години това май си е добре за акумулатор... Чудя се дали да не взема такъв... Или да сменя марката... Кажете някаква свястна марка да не ме остави и тя някъде...

Дайте една идея за добър акумулатор да знам какъв да си взема... Тоя МОНБАТ като го гледам е на 3 години това май си е добре за акумулатор... Чудя се дали да не взема такъв... Или да сменя марката... Кажете някаква свястна марка да не ме остави и тя някъде...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
аз пък що мисля че е от калпав ремък или по точно обтяжната ролка..Саше вземи бате едно друго акумулаторче временно само да пробваш ве...иначе една 100чка нема ти стигне за акумулаторче.Ами ако пак прави а ...тогазз...пробвай тогаз вземайSaSo написа:Мерси на всички за отговорите извод : НОВ АКУМУЛАТОР!![]()

- SaSo
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:аз пък що мисля че е от калпав ремък или по точно обтяжната ролка..Саше вземи бате едно друго акумулаторче временно само да пробваш ве...иначе една 100чка нема ти стигне за акумулаторче.Ами ако пак прави а ...тогазз...пробвай тогаз вземайSaSo написа:Мерси на всички за отговорите извод : НОВ АКУМУЛАТОР!![]()
Дайте една идея за добър акумулатор да знам какъв да си взема... Тоя МОНБАТ като го гледам е на 3 години това май си е добре за акумулатор... Чудя се дали да не взема такъв... Или да сменя марката... Кажете някаква свястна марка да не ме остави и тя някъде...![]()
![]()
пък амо имаш кинта бол--даваааййй
![]()
![]()
Бе и аз все си мисля че е от ролка... Ама може и да е комплексно...Ролка и акумулатор... Тоя дрът ве... 3 години... Някои хора се радват на толко ако им изкара... Трябва да взема някъв акумулатор да пробвам ако го прави трябва се сменя и ролката..
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ако ще е бг-искра,но те са на цената на бош..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Pavlinius написа:Като е запалена колата не работи ли радиото и светлините и без акумулатор ? Според мен е ремъка е хлабав и не върти динамото както трябва.
Тогава ще му мъждука лампата на акумалатора.Проверил ли си тоя големия бушон 80А на плюсовия кабел от акумолатара

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2