Разход при студен двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
Разход при студен двигател
Знае ли някой какъв е разхода при студен двигател - за М52 Б20. Работата ми е близо до вкъщи - 3км разстояние, но заради задръстването сутрин и вечер времето ми е около 10-15мин. И за това време колата тъкмо стопля, обаче разхода който ми дава в убииствен - повече от 20/100. Като изляза извънградско всичко си е в границите, няма нещо което да не работи и да не е проверено...та ме интересува какъв е разхода на студения двигател
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Съвсем възможно е, ти самия написа, че има задръствания до работата ти + студен двг, съответно колата неможа да достигне нормалния си режим на работа за толкова малко време и за това така се получава.Личен опит сутринта, аз съм с ИС разхода е 15-16 при задръствания и студен двг.А при 6 цилиндъра си искат и тва е

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
При мен е подобно. Работата ми е на 3-4 км и сутрин по-бързо отивам, а вечер големи задръствания, един път даже 40мин. се прибирах. Колата загрява след близо 10мин. Разхода който отчетох през последния месец е 15/100 (само градско я карах). Но аз съм с 1,8i. Вече смятам че е нормално такъв разход колкото и да не ми харесва.
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
ааа, добре
като знам че не съм сам с тази болка някак си ми олекна
но пак си е много да му се невиди - за двулитров мотор над 20/100...поне 2.5 да беше 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Предпоследното зареждане бях на 12,4 само Софийско,но откакто застудя
миналата седмица,скочи на 14-15.А и нещо задръстванията станаха по-зверски
Да уточня - до работата ми е 13 км. през центъра
миналата седмица,скочи на 14-15.А и нещо задръстванията станаха по-зверски

Да уточня - до работата ми е 13 км. през центъра

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
нормално е и аз карам сутрин по задръстванията 3 км до работата и вечер пак 3км по задръстванията - 13/100, ама като тръгна на дълго и зануля борда разхода пада на половина 

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
първите 3-4 мин според мен е нормално да харчи толкова и при мен е така разходомера е на 30/100 а не върви толкова като е загряла.

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
простият примерпри мен е сления:
колата седи на паркинг, отивам паля, прекарвам я пред нас. гася. След 30 мин се качвам и силизам в центъра 4 км спирам. след 2 ч. обратната процедура. от пълен резервоар на 50км изминато разстояние стрелката е разполовила 45 и 60.
Вчера напълних догоре, цял ден бръмчене 60-70км без гасене за повече от 15 мин ...стрелката видимоси стои далеч преди средата на 45 и 60.. та и според мен когато палиш за малко, студеният мотор си лапка яко
колата седи на паркинг, отивам паля, прекарвам я пред нас. гася. След 30 мин се качвам и силизам в центъра 4 км спирам. след 2 ч. обратната процедура. от пълен резервоар на 50км изминато разстояние стрелката е разполовила 45 и 60.
Вчера напълних догоре, цял ден бръмчене 60-70км без гасене за повече от 15 мин ...стрелката видимоси стои далеч преди средата на 45 и 60.. та и според мен когато палиш за малко, студеният мотор си лапка яко
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
me4ka80 написа:Моият красавец загриава страшно барзо,заоколо 3-4мин. стрелката се забива посредата.Това нормално лие?
Че то по заралийско трябва да е лято още

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
В какъв режим са тези 3-4 минути? Запалена на място , без форсиране , с леко форсиране, или в движение на ниска предавка... 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3