Имам гориво,а стрелката ми падна до края и свети червено?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
и на мен за 2 път ми се случва .. пълним я до МАКС и стрелката земе та падне за малко ама после се опраи сама .. ще спрем да зареждам до горе май да не стане некоя беля 

ми аз дори не мислех до горе.. поне на 2/3-ти да е .. тъй като някой спомена че не е хубаво да се остава "до дъно" да не засмуче боклуци или нещо подобно... па то на 45л изключила колконката. т.е. добавени 30-на литра.
все пак щом се е случвало и на други, последно май проблема е в техните колконки.
все пак щом се е случвало и на други, последно май проблема е в техните колконки.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
miro20 написа:ами... то уж шашма няма... не са ме метнали в литрите... просто изглежда им е дълъг пищофа и изключва по ранко на 45л.
Tова лесно може да се провери.... карай ги да я пълнят до гърлото т.е. а-аха да прелее..... трябва да са около 65 литра общо (сипаното + наличните преди зареждане). Така лесно можеш да си направиш сметка кво се случва и "дългия пищов" няма да влияе..

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе като чета темите доста от проблемите са сходни с на доста други колеги... егати бмв-тата нали са здрави бе... защо всички дават еднакви дефекти
П.С. и при мен има някъв подобен проблем... сипвам 1О лв. бензин - лампата свети... сипвам още 1О лв. бензин - лампата свети.... сипвам още 2О лв. бензин стрелката отиде до средата и лампата угасна
П.С. и при мен има някъв подобен проблем... сипвам 1О лв. бензин - лампата свети... сипвам още 1О лв. бензин - лампата свети.... сипвам още 2О лв. бензин стрелката отиде до средата и лампата угасна

На мен на 520i ми се случи подобна случка преди време и се оказа един клапан, който не пуска газовете от резервоара на вън в атмосферата, а ги праща за доизгаряне. При Е34 се намира до въздушния филтър. Като се прецака съсздава вакуум в резервоара и дърпа поплавъка надолу. Струваше около 100-110 лв. Проверява се като се отвие капачката на резервоара - ако се оправят нещата значи е от него. При мен дори оказа влияние на бензиновата помпа, почна да не качва бензин и да не работи стабилно.
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
и аз имам този проблем винаги след като напълня резервоара до горе и после тря да катеря или спускам баирче, или пък съм спрял на баир и на ферибот се получи веднъж. Докато не го изпразня и напълня отново стрелката не се оправя- после всичко е наред и вече спрях да се дразня
- не пълнете резервоара до горе!

- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
И при мен е така само че сипвам 10лв неугасва сипвам още 10 угасва и стрелката лепва на 15 литра и малко отгоре тъпото е че тая лампа светва не на оставащи 8 литра ,а на по-малко .. много гадно такаOgi написа:П.С. и при мен има някъв подобен проблем... сипвам 1О лв. бензин - лампата свети... сипвам още 1О лв. бензин - лампата свети.... сипвам още 2О лв. бензин стрелката отиде до средата и лампата угасна

А да попитам мога ли да засичам от лампа до лампа колко гори колата ? или да не разчитам на тея лампички ?
- k4.BX-Ghost
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5
И аз съм така ..
преди време почна тука има тука няма т.е ту си показва ту не по казва
по едно време почна да показва само пълно и празно
сега като ресетна компа дава пълен после си го яде нормално и пада и свети до следващия ресет.
Проверихме таблото и самия уред дори и смених с такъв от кола на която си работи не е от там и нивомерите са нови и спрях да се занимавам .
Общо взето на всеки 50-60км сипвам за 20 лв 100 октана и така докато не се напълни после си засичам определени км и така свиква се .
Успех
преди време почна тука има тука няма т.е ту си показва ту не по казва
по едно време почна да показва само пълно и празно
сега като ресетна компа дава пълен после си го яде нормално и пада и свети до следващия ресет.
Проверихме таблото и самия уред дори и смених с такъв от кола на която си работи не е от там и нивомерите са нови и спрях да се занимавам .
Общо взето на всеки 50-60км сипвам за 20 лв 100 октана и така докато не се напълни после си засичам определени км и така свиква се .
Успех
==============================
Сделано в СССР
Сделано в СССР
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
На Е36 316и компакт след смяна на инжекционна помпа миналата седмица ( и съответно каране без помпата до магазина за нова ) се получи точно това, че стрелката падна съвсем на нулата ( под жълтата лампа ) и резервата светеше. След добавяне на 20 литра гориво нищо се не получи и на другия ден се изнервих, откачих му акумулатора за 4-5 минути и после всичко си дойде на мястото и показа колко бензин има.
П.П.: Колата има и газ

П.П.: Колата има и газ

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2