честито 300 лв гражданска до края на 2008

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Ное 2007, 12:12

D3BEP написа:Тош, аз отлично знам че морето не е точното понятие за провинция.
Избутвам го на преден план за да се види, че пък София не е точното понятие за България, както се изкарва. 1000 лева заплата. Ела ми покажи де я дават? Дават обещания.
В София стандартът ако и да е нисък за нормален живот, е по - висок от страната

Това което казваш за наеми и т.н. В грешка си.
Абсолютно, и съм готов да застана зад думите си защото добре познавам пазара.
Нищо не става по - евтино през зимата.
Никой не сключва договори за наеми на една цена през лятото и на друга през зимата! Освен може би капаните и плажните дискотеки(или някой, който обича данъчните да го проверяват). Само че те далеч не са икономиката на морето. И разликата в цените там с нищо не ми вдига стандарта, освен ако не мислиш, че зимата вечеряме на капан и после се пляскаме под чадърите на плажа...
И всъщност понятието "туризъм" ходи повече на Несебър, Созопол. На Бургас ходи повече понятието "транспорт", в който той отдавна е надминал София. Бургас далеч няма неколкократното сезонно колебание в броя на резидентите, характерно за малките градчета, в които вероятно си ходил и с които го свързваш...
Така че... сравнението си е абсолютно на място. Цените тук не са високи заради "курортистите"(каквито няма), а са си такива през цялата година.

Човек не можеш да ме убедиш в това нещо... Знам как стоят нещата... Все пак имам обекти точно в Несебър стария град... И в Созопол ако ти говори комплекс Санта Марина нещо... Знам как стоят нещата с квартирите поради простата причина, че точно аз ходя да ги търся и след това знам какви плащания се правят точно за това... А за Бургас е ясно че не е сезонен град... Това никой не го е твърдял... Останаха няколко стабилни града в БГ... София , Бургас, Варна , Пловдив ( до някъде ) , Русе ( до някъде ) и Хасково ( където винаги са си били напред )... Не ми казвай за квартира 100 лв на Раковска щото освен в някое мазе неможе да си намериш друго.. В София има квартири на старите цени но те са наследнически ( предават се от човек на човек ) и затова именно са им ниски цените... Естествено че не всички сме газари и не всички живеем по Лозенец и Центъра... Но аз ти говоря за нормални цени в Люлин примерно 8ма част ( 250 евро - гарсонера, маломерен двустаен )...

Абе спора е безмислен според мене ... Нито в провинцията нещата са розови нито в София... Чисто и просто трябва да се спре да се разсъждава така, че кво ги мислим тия в София те им дават ебати заплатите... Това е много глупаво... Повярвай ми както ни ги дават така и ни ги прибират без дори да усетим...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 14 Ное 2007, 13:04

RSxRacer, те колегите са ти казали вече почти всичко. Мога да ти дам един пример още ... Значи миналата година в Кюстендил една жена с която работех ми сподели, че се топлят с дърва и целия сезон им илиза 250 лева, а на мен ми е 450 лева на МЕСЕЦ парното ... За кво говориме? ;)
_!_

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Ное 2007, 13:13

Space написа:RSxRacer, те колегите са ти казали вече почти всичко. Мога да ти дам един пример още ... Значи миналата година в Кюстендил една жена с която работех ми сподели, че се топлят с дърва и целия сезон им илиза 250 лева, а на мен ми е 450 лева на МЕСЕЦ парното ... За кво говориме? ;)

на мен ми е 350 + ток заради климатика за какво да си говориме?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Ное 2007, 13:46

м/у другото до 1.8л-95лв-Български имоти!
иначе-всичко е временно,не се карайте....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 14 Ное 2007, 14:07

RSxRacer написа:
Space написа:RSxRacer, те колегите са ти казали вече почти всичко. Мога да ти дам един пример още ... Значи миналата година в Кюстендил една жена с която работех ми сподели, че се топлят с дърва и целия сезон им илиза 250 лева, а на мен ми е 450 лева на МЕСЕЦ парното ... За кво говориме? ;)

Ти и с парно и с климатик ли си? :mhihi: А, аз и не топля целия апартамент .. Ако ги пусна навсякъде радиаторите сигурно на 600 ще отида :roll:
_!_

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 14 Ное 2007, 14:25

СТИГА СТЕ СПОРИЛИ! нека да направим нещо! колкото и да говорите само вие ще си го четете.... мисля че е време да покажем че гражданите управляват държавата!

Аз предлагам да измислим ден за протест искания и т.н. да го разпространим във всички авто форуми да си направим плакати стикери и т.н. и малко по малко да въведем ред... ако трябва ще бъдем по груби и от учителите...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 14:52

Saso,
Май с теб само пишем ли пишем.... А кога ще четем....
Какъв пример ми даваш? Санта Марина? Че това е 100% чист туристически обект, даже бих го нарекъл чуждестранен, защото според мен там предимно руснаци се наиграха да купуват имоти. Функционира и като хотел, даже си има фоайе, рецепция, телефон за резервации... Естествено, че там има разлика в цените лятно и зимно време!!!
Обаче, дали се сещаш, че и оттам, както и от капаните бургазлии не ходят да пазаруват зимно време! Въобще съобразявайте малко, тея обекти, в които сте нощували и преспал илили изпили две ракии, даже и намалявайки си зимно време цените с нищо не вдигат стандарта на местните жители.

Проблемът е не само в това, че "софиянци" имат оправдание да искат да са по - напред от провинцията.
Проблемът е, че двойните стандарти ги има!
Защо иначе аз като търговец имах еднакъв план с мой колега от софия. Абсолютно еднакъв, с тая разлика, че той клентите си в София може да ги чака на тифирич, а аз търча на пълни обороти да ги търся и има да чакам да намеря толкова фирми с финансови възможности равни на тея, които стъпват там наготово в офиса му.
Горе долу едни и същи резултати с тея ми колеги на човек. Ако и да са в София и да бяха те 4, ние двама. Стажът ни горе долу еднакъв.
Те взмат 800 лева основна, ние 500. Планът обичайно се правеше така ,че да не го изпълниш. Ако тоя месец случайно успееш, планът ти за другия се увеличава, удвоява се.
На кво отгоре?
Софианците имаха секретарки, автомобили и бюджет за клиентите си. Ние с 300 зора извоювахме кола за двамата. Малък бил града, нямало нужда. Айде, нема нужда!

Политиците се пазят от София по обозрими причини. Но мен ме интересува откъде и защо е тоя двоен стандарт. Имате ли обяснение?
Не е в цените. Май по - скоро е в отдалечеността на провинцията и невъзможността да ни постави там, където ни е мястото поради географски ограничения.Така де, да мачкаме докато може.

Добре, протест.
Какъв?
Стикери - стига моля ви се. Даже да обявим стикерите на клуба за протестни, пак не чакайте голямата далавера.
Кой ше протестираме ?Аз да кажем работя "безработен", друг е лекар, трети автобояджия при частник, четвърти е ЕТ.
Какво е общото между нас и как да формулираме протеста?

Друг въпрос.
Как да ни увеличат доходите:
Държавата има само три начина:
1. Увеличава заплатите в бюджетната сфера
2. Намалява данъците, при повечето от нас те сигурен съм са наполовина или повече скрити и няма да го усетим толкова
3. Увеличава минималната работна заплата и ставките по длъжности, с което на повечето места ще получавате същите пари, ама ще ви вдигнат облагаемия доход. МР3 едва ли някой получава...
Т.е. ефективен начин с протест НЯМА.

Или ако мислите че има, формулирайте какво точно да искаме и как да го постигнем.

Единственият начин: Обща стачка или дори отказване на започване работа при смешни заплатки. Докато има кой да работи на тея пари, така ще ни правят - българинът не се научи, псува само другите измъчени, а като го бият търпи като вол! Всички фирми са гладни за персонал, акто ги побойкотирате малко, гледайте да видите. И не кандисвайте като ви обещават мед и масло, ама неузаконено или след 6 месеца, една година - ако слушкаш.

ентусиаст
Аватар

e

Мнение от bobi_maxo » 14 Ное 2007, 14:53

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 14 Ное 2007, 15:21

D3BEP написа:Saso,
Май с теб само пишем ли пишем.... А кога ще четем....
Какъв пример ми даваш? Санта Марина? Че това е 100% чист туристически обект, даже бих го нарекъл чуждестранен, защото според мен там предимно руснаци се наиграха да купуват имоти. Функционира и като хотел, даже си има фоайе, рецепция, телефон за резервации... Естествено, че там има разлика в цените лятно и зимно време!!!....

Дзвер,

Явно ти не четеш не аз... Казах ти това зада не съм голословен.. Да ти покажа че в Несебър в Созопол та дори и Банско се намират квартири за тия пари... Не че съм бил отсядал в тия места които ти изброих... Това го строя не го ползвам... Разбираш ли какво ти говоря сега... Това ми е месторабота някакъв вид... Другото което не се продават на руснаци апартаментите на Санта Марина, не си запознат изобщо недей да говориш ей така просто... И не е чисто чужд комплекс там ... А си е точно на човек от българия... Няма да споменавам имена тук ако искаш мога да те светна на ЛС... Мисълта ми е че квартирите в малките градове са с пъти по ниски от София... Което е кофти... Естествено... Както и да го гледаш има двоен стандарт в БГ... Ако го отречеш значи чисто и просто си плямпаме всеки неговото... Това е което имам да кажа...

п.с. ОПРАВИЯ няма щото сме мааааллкииии душици живеещи ден за ден и свикнали да нямат мечти и да ги тъпчат докато вече им е останал последния дъх че тогава да изревем малко...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Ное 2007, 15:22

топенето на колегите ????????Aве дзвер наред ли си ти да не си в децката градина,такива неща няма в сериозните фирми освен ако не се зидаро мазач,аве нямам думи маико?????!Аз съм от хасково но бачкам в софия и там в хасково заплати от рода на 500 лв си е масово,че шивачките в димитровград зимат 600!!!Пич не знам в каква реалност живееш но нещата си варвят на пред и държавата си се оправя!А това за софия и провинцията са празни приказки аз живея и на двете места и едното и другото място си имат плюсове и минуси!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 14 Ное 2007, 16:07

Nukem написа:топенето на колегите ????????Aве дзвер наред ли си ти да не си в децката градина,такива неща няма в сериозните фирми освен ако не се зидаро мазач,аве нямам думи маико?????!Аз съм от хасково но бачкам в софия и там в хасково заплати от рода на 500 лв си е масово,че шивачките в димитровград зимат 600!!!Пич не знам в каква реалност живееш но нещата си варвят на пред и държавата си се оправя!А това за софия и провинцията са празни приказки аз живея и на двете места и едното и другото място си имат плюсове и минуси!

Мъжкии да ти кажа само че Хасково не го брой много за провинция... На мене приятелката ми е от там и съм дооостааа често там... И знам как е .. Тоя град никога не е бил зле... В Хасково винаги си е имало пари... И сега си има.. Гледай само центъра ви в каква строителна площадка се е превърнал.. Строи се на всяко ъгълче възможно...Отделно от това нямате една счупена улица... Кофти е работата в глухата провинция... Там верно нямат пари хората да се обърнат...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 16:42

Кво ще ме святкаш приятел, за Санта Марина. Освен ако не си от дилърите на апартаментите им, да ме светнеш янкоя далавера с цената :) .
Със санта Марина съм говорил и уговарял не една съвместни дейности.
И не ми обяснявай на кого е, аз ти обяснявам кои го изкупиха още в строеж, а то кой го е строил и кой ще го стопансива са две съвсем различни неща.
Ако работиш от някой месец в строителна компания, да, Санта Мария има огромни планове за разширяване, даже мисля ,че планираха голф игрище и нещо като площадки за хеликоптери. Сигурен съм че е по - голямо отколкото в началото и даже отколкото преди два месеца и че са изсекли гората и че апартаментите им имат много и различни собственици, но от братята руси се започна. А сега в момента кой купува, не знам - не ме и интересува. В бъдеще то може да стане по - голямо и от Созопол...

И ПАК ТИ КАЗВАМ: ЩО ЗА ПРИМЕР Е САНТА МАРИНА ЗА ЦЕНИ НА КВАРТИРИ В ПРОВИНЦИЯТА?

Къде са по - евтини квартирите?
Аз вече май се ориентирам в мрака.
Последните, които могат да ми дадат реална оценка за цени на квартири, са посредническите фирми. По простата причина, че болшинството частни квартири просто не минават през такива. Никога няма да се обърна към фирма, търсейки си квартира. Още по - малко към фирма в един град даваща квартира в друг, т.е. реално никаква идея за квартирата. Така че от София да ми кажеш цените на квартирите в Бургас... Не е лесна задача. Даже и в Ало Бургас не ги търси повечето квартири. Как върви квартирата? Стая с две легла, мизерни условия комбинирано с други стаи и други съквартиранти - 200 лева на месец без консумативи. Т.е. за апартамент 80-90 квадрата - три малки стаи и кухня - 600 лева с безразборен брой съквартиранти, като обзавеждането от студентско общежитие би стояло лукс. За по - добри условия - повече!

Нукем, кво да ти кажа, братле. Може и да си прав. Дано само аз си въобразявам. Ще м исе да е така. Е тва си говорехме с Павката на ЛС. Нека той ти каже повече. Такива като теб са ни проблема. Щом 500 лева се среща и е чудесно, за какво да протестираме, нали? Ти си доволен. Еми щом си доволен... Щом работните условия те удовлетворяват.... Що щеш в тая тема? Успокояваш духовете ли? Ае, нема нужда....

ДОБРЕ ДЕ, КАЖЕТЕ КАКВ ОЩЕ НАПРАВИМ ПО ВЪПРОСА, ОСВЕН ПОРЕДНАТА ФЛЕЙМВАЩА ДИСКУСИЯ.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Ное 2007, 16:46

Space написа:
RSxRacer написа:

Ти и с парно и с климатик ли си? :mhihi:... :roll:

да не дава господ да топлиш апартамент по причините по които аз го топля,защото вярвай ми няма да ти е никак весело!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Ное 2007, 17:00

nukem:
значи си късметлия,че работиш със свестни хора!ама държавата невърви на управия,отвори си очите...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от raiders » 14 Ное 2007, 22:39

ГО може и да скочи, но нали ще е от утре, иначе истерии като това за зимните гуми, сега за ГО, после не знам си за какво... нещо ми се струва, че ни взимат за мезе

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата