ДЖАМА ЗАЛЕПНА !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 13 Ное 2007, 23:50

Mollov написа:Тва като имаш централно и аларма не знам ква е идеята да отключваш с ключа (освен ако не е прецакано централното).. иначе не е серийна екстра подгряването на ключалката :)

:mhihi: :mhihi:

иначе начи да обобщим днеска не е било ден на Купетата ,
ама нормално за 13ти, хубу че не се случиха по-големи простотии, като изключим че закъснях за работа с 1ч , разбрах че са ме прецакали с 300лв , щях да катастрофирам на 3 пъти и са ми превели пари на карта на която не трябваше и банкомата ми глътна на обяд и ше тряя да чакам 1 седмица докато мога да тегля.

НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ !
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Ное 2007, 23:59

Ае мойто не замръзна изобщо и сутринта си отворих вратата като пич... само че сега като гледам какъв бахур става... успях да изровя това чудо от багажника и намазах всички външни уплатнения... та утре сутрин да нема проблеми ;)

А ти кат те гледам си от София... чукни един ЛС да доем да те намажем и тебе.... ъ-ъ-ъ-ъ колата, де... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 14 Ное 2007, 0:05

Това с намазването на гумените уплътнения го правя от години. Става и със силиконово масло, но се слага по малко. Но за мен това е задължително през зимния сезон, иначе можеш и да скъсаш някое уплътнение.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Ное 2007, 0:12

А скъсването може да доведе до закупуването на ново, което еееее.... не е за приказване.... дори и втора ръка... :) пък да не говорим за смяната и т.н.... по-добре да мажем ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 14 Ное 2007, 10:46

Mollov написа:Ае мойто не замръзна изобщо и сутринта си отворих вратата като пич... само че сега като гледам какъв бахур става... успях да изровя това чудо от багажника и намазах всички външни уплатнения... та утре сутрин да нема проблеми ;)

А ти кат те гледам си от София... чукни един ЛС да доем да те намажем и тебе.... ъ-ъ-ъ-ъ колата, де... :D

ок може на екото да доида и да черпя по бира.

Офертата за мазането е само за мен нали ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Ное 2007, 10:52

tin написа:
Mollov написа:Ае мойто не замръзна изобщо и сутринта си отворих вратата като пич... само че сега като гледам какъв бахур става... успях да изровя това чудо от багажника и намазах всички външни уплатнения... та утре сутрин да нема проблеми ;)

искам и аз мазане :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 14 Ное 2007, 11:01

vicho написа:
tin написа:

искам и аз мазане :roll:

Mollov бая бири ще се саберат май :mhihi: земи си шофьор по добре :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Ное 2007, 11:08

Ае нема проблеми.... който е с Coupe и иска да го намажа мислим на ЕКО-то да стане най-добре (то в тубичката има още някво количество, за колкото стигне).... въпреки, че до тогава може да сте замръзнали... :D Аз тая сутрин най-културно си отворих вратата и никъде нямаше никви проблеми... :)

Потребител
Аватар

Мнение от fani.angel_eyes » 14 Ное 2007, 11:42

В шишенцето дали ще има малко за още един нуждаещ се :) ?
Шегата на страна, вчера сутринта имах и аз подобен, та дори и още по-голям проблем - не само беше замръзнало стъклото към уплътненията, но и след като след 300 зора отворих, не можах да затворя - стъклото не падна на долу. Самото то беше замръзнало и към частта откъм огледалото и откъм вратата (долу). С какво и къде трябва да мажа/пръскам? :help:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Ное 2007, 11:54

И на мен ми се случи веднъж.... виж за това не знам как може да се помогне на джама.... вероятно трябва да се свали кората и вътре да се напръскат с подходящ препарат всички метални части.... поне така мисля.... може и джама да замръзва по гумените уплатнения в горната част на вратата....

За мазането - кой дое на ЕКО-то и колкото има у шишето - ше ви мажем :D :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Ное 2007, 12:28

ти го кажи какво е това шише или най-добре го снимай пък аз ще си се мажа сам :mhihi:

ПС: вечерта вчера имах скреж от вътрешната страна на предното стъкло :shock: Даже се беше изпотило средното огледало. К*р за въздушния филтър :1:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Ное 2007, 12:40

Марката е Rex, а на шишето го пише на немски.... ма как беше точно, не мога да се сетя.... на английски е следното "REX Anti-Freeze, Rubber Protection, Stic with Sponge 75ml,Art.No.104228" .... сайта на вносителя в BG е www.sandkltd.com (там има каталог и може да се види), ма къде може да се купи на дребно - никва идея...

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 14 Ное 2007, 13:07

метро ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 14 Ное 2007, 13:10

От миналата година имам един спрей за уплътнения, с който ги пръскам от време на време през зимата. Не съм имала проблем с тях. Проблемът беше, че беше замръзнала на капки цялата и ми отне известно време да си оправя предното стъкло, че иначе бях като в танк.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Ное 2007, 13:37

Колегата с топлата вода да внимава че аз така спуках стъклото на 190-ката преди години :(

ПредишнаСледваща

Назад към E36