Тунинг на 316 Е36
Модератор: bum_bum
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Xarax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS 200
Тунинг на 316 Е36
Можете ли да ми кажете , до колко коня приблизително може да се напомпа 316 Е36 с чип , филтри , спортно гърне , ...... и приблизително , колко ще струва ?

Respect is everything !
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм със същото и ми е адски интересна тази тема
А ако някой знае и каде могат да се направят всички неща - в смисъл при хора, които няма да си оставят ръцете, ще съм много благодарен.

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Прав си, че е малка ама мога да й взема най-много 7500 или 8000, а с това не мога да си взема 320
Докато за този тунинг ще отидат най-много 300 до 500 лв. Дай ми съвет Туртурело - в момента имам купувач за моята. Мисля, че ще му взема 7500 - да я шъткам ли и на какви пари ще намеря добра 320-ка?

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Pepy на колко километра е и кога мога да я видя? Какво имаш предвид под "няма много екстри" - няма ел. стъкла или няма серво, хидравлика, ABS? Кажи ми и цената ме устройва. Само да не е някоя барака, че се нагледах на такива вече
Разчитам да е добра
И БТВ защо я продава?

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Неблагодарна работа е да се тунингова 316ка, просто го забравете тва. Или се примиряваш че ще караш бавна кола и приемаш че ще е за гъзария, или просто си смени колата ако само киловати са ти в главата
Естествено, има и други неща в една кола освен праволинейно ускорение - все пак БМВ си е БМВ! Но перформанс части на такава кола са загуба на време, освен ако не и сложиш принудително пълнене - и пак няма да е кой знае какво.
Моя съвет е, карай си 316ката, радвай се на ниския разход, сложи и хубави джанти и я смъкни 2-3 см със спортни пружини да и се кефиш в завоите... ако искаш да се състезаваш по светофарите трябва да се бръкнеш поне за 318is.

Моя съвет е, карай си 316ката, радвай се на ниския разход, сложи и хубави джанти и я смъкни 2-3 см със спортни пружини да и се кефиш в завоите... ако искаш да се състезаваш по светофарите трябва да се бръкнеш поне за 318is.
- Xarax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS 200
То си е ясно , че по-добрият вариант е 318is , пък какво да говорим за шестака . Основният проблем както каза KillerLoop е финансовата страна на нещата . При вариант 316 за доста по-малко пари ще се сдобия с любимата марка .
Другият вариант е 520 (за цена имам в предвид) , но ми се струва , че нейната поддръжка ще е по-скъпа , а пък и разходът и не ми се нрави - не че имам нещо против мощната кола , даже на против , ама нещата пак опират до $$$
Другият вариант е 520 (за цена имам в предвид) , но ми се струва , че нейната поддръжка ще е по-скъпа , а пък и разходът и не ми се нрави - не че имам нещо против мощната кола , даже на против , ама нещата пак опират до $$$

Respect is everything !
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
KillerLoop написа:Прав си, че е малка ама мога да й взема най-много 7500 или 8000, а с това не мога да си взема 320Докато за този тунинг ще отидат най-много 300 до 500 лв. Дай ми съвет Туртурело - в момента имам купувач за моята. Мисля, че ще му взема 7500 - да я шъткам ли и на какви пари ще намеря добра 320-ка?
Виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=320
Може да говорите и по цената!
May the BMW force be with you!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
kay написа:Неблагодарна работа е да се тунингова 316ка, просто го забравете тва. Или се примиряваш че ще караш бавна кола и приемаш че ще е за гъзария, или просто си смени колата ако само киловати са ти в главатаЕстествено, има и други неща в една кола освен праволинейно ускорение - все пак БМВ си е БМВ! Но перформанс части на такава кола са загуба на време, освен ако не и сложиш принудително пълнене - и пак няма да е кой знае какво.
колега разкажи им малко за твоя приятел с 316-ка
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Колегата с 316-ката беше и той като вас голем ентусиаст, сложи си ауспуси, колектори и филтри и... нищо. 19 секунди на 1/4 миля. Същото като стандартното. И понеже тва не му стигна, плясна един суперчарджър от мерцедес отгоре... е да, ама понеже 5тия инжектор нещо му се беше прецакал, колата гореше с бедна смес и 2 от буталата бяха стопени - за щастие блока не беше пробит никъде и му се размина само с нови бутала, и разстъргване на блока. Сега е 1.9 или 2.0 някъде заради по-големите бутала. Има и чип, специално програмиран за неговата кола на дайно стенд. Резултат? 19 секунди на 1/4 миля. Сега суперчарджъра е пак монтиран на колата... ама не е вързан, щото пича си е научил урока и знае че има бая проблеми дето трябва да се решат преди да почнеш да надуваш. Интеркулер, клапани, горивна система... та така. Иначе преди "инцидента", 316 + 0.6 атмосфери надув вървеше като за 320, дори и 323! Ама идеята е, че освен ако нямаш маса време, имаш достъп до обурудвана работилница, пари за направата на специални части, и т.н. и т.н. не е работа да си го правиш сам - просто си купи по-хубава кола
Щото можеше да се купи 325ца с парите дето ги потроши по ремонти след гръмнатия двигател...

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Или направо един нов мотор!!! На твоито си копе тва е също добар вариан!! Но от 316 не може да стане 325 !! 

- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
А бе може ама трябва да се измести гредата, която държи радиатора малко по напред, да смениш кардана с по-къс, скоростите, и двете щанги дето са между спирачните дискове и купето (не ги знам как се казват) и тях с по-къси. Аз сега съм се засилил да си купувам мотор от 328. Намерих го за 1200$ и доставка още 1000$. На 70 000 мили е и има гаранция 90 дни. Говорих с едни пичове дето могат да ми направят тази операция по смяната срещу 2000 лв. А бе всичко излиза към 8 - 9 хиляди. По добре е от колкото да си вкараш 328-ца за 25 000. Вие какво мислите?
Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
KillerLoop написа:А бе може ама трябва да се измести гредата, която държи радиатора малко по напред, да смениш кардана с по-къс, скоростите, и двете щанги дето са между спирачните дискове и купето (не ги знам как се казват) и тях с по-къси. Аз сега съм се засилил да си купувам мотор от 328. Намерих го за 1200$ и доставка още 1000$. На 70 000 мили е и има гаранция 90 дни. Говорих с едни пичове дето могат да ми направят тази операция по смяната срещу 2000 лв. А бе всичко излиза към 8 - 9 хиляди. По добре е от колкото да си вкараш 328-ца за 25 000. Вие какво мислите?
аз подкрепям идеята , винаги е по-добере да си пипнеш тук там, пък и ще понаучиш доста неща
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3