Колеги имам въпросче

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520i

Колеги имам въпросче

Мнение от onicks » 12 Ное 2007, 22:39

Здравеите,купих си Е-36 BMW 318tds 98г. комби,значи капачката на резервуара не се заклучва няма ключалка,а и външната ламаринената също няма ключалка независимо дали колата е заключена или не тя се оваря свободно.Колата е с централно закл. някои знае ли какъв може да е проблема и това нормално ли е.Благодаря ви предваритело.Поздрави

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2007, 23:32

Ми по принцип не е нормално,защото на капачето си има машинка която го заключва както се заключват другите врати със централното ;)
Но е често срещано явление да не работи,доста от колегите тук се оплакват от този проблем.
Това което можеш да направиш е да отвориш десния капак в багажника и да проследиш кабелите които отиват до капачето,така ще стигнеш до самата машинка.
Кабелите са син и бял,откачваш буксата и с един мултицет или пробна лампа проверяваш дали има импулс когато заключваш колата.
Ако има импулс значи машинката е здала багажа и следователно си купуваш нова ,ако няма значи кабела е прекъснят някъде и почваш да проследяваш.
Почти съм сигурен,че е повредена машинката,защото кабелите за нея минават по път по който няма извивки и системно пречупване тоест няма причина за прекъсване. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520i

,,

Мнение от onicks » 12 Ное 2007, 23:57

благодаря колега утре ще пробвам

Назад към E36