Денят на Ветераните
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Денят на Ветераните
Благодарим Ви, Ветерани!
Някои ветерани носят видими белези от своята служба-липсващ крайник, грозен белег, определен поглед в очите. Други носят доказателството за това вътре в себе си-пирон, държащ някоя кост, парче шрапнел в крака или вероятно друг вид вътрешна стомана-закалената в наковалнята на волята душа. Освен по време на паради, мъжете и жените, които са закриляли Америка не носят значка или емблема. Може да познаеш ветерана само по погледа.
Така че, какво е ветеран? Ветеран е...
Полицаят на патрул, който е прекарал шест месеца в Саудитска Арабия, губейки шест литра пот на ден, но винаги правейки така, че бронетранспортьорите да не останат без гориво.
Гръмогласния барман, чиято младост е загубена с космическа скорост по време на четирите часа безпримерна храброст на Чо Син, близо до 38-ия паралел.
Медицинската сестра, която безуспешно се е борила с неспасяемите случаи и си е лягала опитвайки се да забрави всяка нощ в продължение на две дълги години в Да Нанг.
Военнопленникът, който е отишъл като един човек, а се е върнал съвсем друг-ако изобщо е успял да се върне.
Полевият инструктор в Куонтико, който никога не е бил в сражение но е спасил безброй животи, превръщайки нехранимайковци и членове на банди в Морски Пехотинци и обучавайки ги как да се пазят един друг.
Яздещият на парада Легионер, който закопчава своите медали и ленти с изкуствената си ръка.
Обикновеният сержант от артилерията, който гледа минаващите покрай него медали и ленти.
Анонимните герои в Гроба на Незнайните, чието присъствие в Националното Гробище Арлингтън завинаги ще запази спомена за незнайните герои, чиято смелост е загинала непризната с тях на бойното поле или в океанските дълбини.
Старият продавач в местния магазин, парализиран и отчайващо бавен, който е помогнал да бъде освободен нацистки концентрационен лагер и който мечтае всеки ден неговата съпруга да е отново до него, когато кошмарите се завърнат.
Обикновен и в същото време необикновен човек, който е предоставил някои от най-ценните си години в служба на родината и който е жертвал своите мечти и амбиции, за да може другите да не жертват техните.
Воин и спасител, и меч срещу тъмнината, и нищо повече от най-доброто и най-великото свидетелство за най-добрата и най-велика нация на света!
Всеки път, когат видиш някой, който е служил на страната ни, просто кимни и му кажи “Благодаря!”. Това е, от което имат нужда повечето хора и в повечето случаи това ще означава повече от всиките медали и ленти, които могат да получат.
Помнете, 11-ти Ноември е Денят на Ветераните.
Някои ветерани носят видими белези от своята служба-липсващ крайник, грозен белег, определен поглед в очите. Други носят доказателството за това вътре в себе си-пирон, държащ някоя кост, парче шрапнел в крака или вероятно друг вид вътрешна стомана-закалената в наковалнята на волята душа. Освен по време на паради, мъжете и жените, които са закриляли Америка не носят значка или емблема. Може да познаеш ветерана само по погледа.
Така че, какво е ветеран? Ветеран е...
Полицаят на патрул, който е прекарал шест месеца в Саудитска Арабия, губейки шест литра пот на ден, но винаги правейки така, че бронетранспортьорите да не останат без гориво.
Гръмогласния барман, чиято младост е загубена с космическа скорост по време на четирите часа безпримерна храброст на Чо Син, близо до 38-ия паралел.
Медицинската сестра, която безуспешно се е борила с неспасяемите случаи и си е лягала опитвайки се да забрави всяка нощ в продължение на две дълги години в Да Нанг.
Военнопленникът, който е отишъл като един човек, а се е върнал съвсем друг-ако изобщо е успял да се върне.
Полевият инструктор в Куонтико, който никога не е бил в сражение но е спасил безброй животи, превръщайки нехранимайковци и членове на банди в Морски Пехотинци и обучавайки ги как да се пазят един друг.
Яздещият на парада Легионер, който закопчава своите медали и ленти с изкуствената си ръка.
Обикновеният сержант от артилерията, който гледа минаващите покрай него медали и ленти.
Анонимните герои в Гроба на Незнайните, чието присъствие в Националното Гробище Арлингтън завинаги ще запази спомена за незнайните герои, чиято смелост е загинала непризната с тях на бойното поле или в океанските дълбини.
Старият продавач в местния магазин, парализиран и отчайващо бавен, който е помогнал да бъде освободен нацистки концентрационен лагер и който мечтае всеки ден неговата съпруга да е отново до него, когато кошмарите се завърнат.
Обикновен и в същото време необикновен човек, който е предоставил някои от най-ценните си години в служба на родината и който е жертвал своите мечти и амбиции, за да може другите да не жертват техните.
Воин и спасител, и меч срещу тъмнината, и нищо повече от най-доброто и най-великото свидетелство за най-добрата и най-велика нация на света!
Всеки път, когат видиш някой, който е служил на страната ни, просто кимни и му кажи “Благодаря!”. Това е, от което имат нужда повечето хора и в повечето случаи това ще означава повече от всиките медали и ленти, които могат да получат.
Помнете, 11-ти Ноември е Денят на Ветераните.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Тоо Cool на 11 Ное 2007, 22:48, променена общо 1 път
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Жалко, че лижете гъзовете на американците (бомбардирали вашите майки или баби), а не споменавате и една хубава дума за Българският боец 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
///peter написа:Жалко, че лижете гъзовете на американците (бомбардирали вашите майки или баби), а не споменавате и една хубава дума за Българският боец

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
- Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
И пак се загледа подир каруцата.

- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Батка,че ти си сериозно облъчен-ясно.Ама защо ни заливаш с американска пропаганда?
Въпреки че ти не си виновен,всичко е до манталитет и история.В огромна част от българското общество думите,чест,самосъзнание и историческа отговорност не съществуват като понятие.Просто стане ли въпрос за изгода всичко се дупи към по-силния,независимо,че в миналото може да е избил баща му,или екпулсирал 100на хилки от неговата етническа група.То не бяха туркофили,германофили и русофили,па сега и някакви американолюбци се навъдиха.Изобщо в България е пълно със секви ненормалници,ама патриоти нъцки.
ПС:Това е свободна страна и всеки може да пише каквото си иска.Ама мен лично ме дразни тая тема
Въпреки че ти не си виновен,всичко е до манталитет и история.В огромна част от българското общество думите,чест,самосъзнание и историческа отговорност не съществуват като понятие.Просто стане ли въпрос за изгода всичко се дупи към по-силния,независимо,че в миналото може да е избил баща му,или екпулсирал 100на хилки от неговата етническа група.То не бяха туркофили,германофили и русофили,па сега и някакви американолюбци се навъдиха.Изобщо в България е пълно със секви ненормалници,ама патриоти нъцки.
ПС:Това е свободна страна и всеки може да пише каквото си иска.Ама мен лично ме дразни тая тема
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Хм с риск да засегнем друга тема...
Подкрепям те ОПАСНО ЛУД, с изключение на едно "германофили" интересно ми е да ми кажеш с какво Германия ни е навредила
Било в миналото, било сега? Не ме разбирай погрешно въпреки подписа ми, аз съм преди всичко Българин, но небива да се изопачава историята
Подкрепям те ОПАСНО ЛУД, с изключение на едно "германофили" интересно ми е да ми кажеш с какво Германия ни е навредила

Било в миналото, било сега? Не ме разбирай погрешно въпреки подписа ми, аз съм преди всичко Българин, но небива да се изопачава историята

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Американците са най-гнусния народ,подкрепям другите и наистина защо никои не напише нещо за някои велик българин ми възхвалявате тия нещастници дето сами са си виновни. 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Честно казано и аз не подкрепям празниците на Американците... Дори честно казано ми е през незнам си къде за тия празници...
Едно не мога да си обясня... Защо трябва да им вкарваме техния строй в нашата държава... Това е най-гадното ... Не харесвам Америка, не харесвам макдоналдс, не харесвам американски коли, не харесвам повечето неща свързани с тая изкуствено създадена държава управлявана от Евреи и служеща за наказателната ръка на Израел за наказване на арабите... Всичко е политика трябва да го осъзнаете.. Излъганите жители на Америка ( така наречените Американци ) си мислят че живеят в демокрация а те горките не осъзнават, че най-големия комунизъм създаван някога е точно при тях...
Бил съм там и наистина кофти за Ветераните... Поради простата причина че и те са нормални хора с техните лични драми и т.н.. Виждал съм как по време на война във малък град пристигат поне по 1 кофчег на ден със сина на някоя майка... И за какво .... Зада са добре Евреите... Умират млади момчета които грам понятие си нямат за какво отиват там.. Нямам думи просто...
Просто трябва да се знае че именно тия ветерани са пострадали заради чужда кауза не заради Америка...
Просто на това общество зад океана трябва да му светне някога че са роби на друга държава и да смачкат истинския им враг а не араби талибани и там всекви...
Едно не мога да си обясня... Защо трябва да им вкарваме техния строй в нашата държава... Това е най-гадното ... Не харесвам Америка, не харесвам макдоналдс, не харесвам американски коли, не харесвам повечето неща свързани с тая изкуствено създадена държава управлявана от Евреи и служеща за наказателната ръка на Израел за наказване на арабите... Всичко е политика трябва да го осъзнаете.. Излъганите жители на Америка ( така наречените Американци ) си мислят че живеят в демокрация а те горките не осъзнават, че най-големия комунизъм създаван някога е точно при тях...
Бил съм там и наистина кофти за Ветераните... Поради простата причина че и те са нормални хора с техните лични драми и т.н.. Виждал съм как по време на война във малък град пристигат поне по 1 кофчег на ден със сина на някоя майка... И за какво .... Зада са добре Евреите... Умират млади момчета които грам понятие си нямат за какво отиват там.. Нямам думи просто...
Просто трябва да се знае че именно тия ветерани са пострадали заради чужда кауза не заради Америка...
Просто на това общество зад океана трябва да му светне някога че са роби на друга държава и да смачкат истинския им враг а не араби талибани и там всекви...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Митко Ганчев написа:И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
и както би възкликнал един приятел:
"Ми ходете тогава при господ-при него няма мъка!!!"

тва в крагъ на майтапа а иначе сериозно,не съм го прочел цялото,само първите няколко реда,но това че са измислили такъв празник,и не виждам причина и ние примерно да имаме такъв,все пак и ние имаме такива ветерани герой

а иначе и аз не ги любим много янките ама това е друга тема на разговор

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
Re: Денят на Ветераните
Тоо Cool написа:Помнете, 11-ти Ноември е Денят на Втераните.

Последна промяна dopestar на 11 Ное 2007, 19:13, променена общо 1 път

- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
VesoPesaW123 написа: ...но това че са измислили такъв празник,и не виждам причина и ние примерно да имаме такъв,все пак и ние имаме такива ветерани герой![]()
http://edinzavet.blog.com/1934798/
...На 21 април 1917 г. с две дивизии (22-ра и 26-а) сменилият французите английски корпус започва втория щурм на Дойран. След тридневна артилерийска подготовка, при която са изстреляни 150 000 снаряда, англичаните тръгват смело в атака. Напредват в гъсти маси. Българските окопи са разорани и те смятат, че там не е останал жив боец. Едва след войната генералите им ще научат, че българските щети са ... трима ранени. Когато на 25 април в 0,30 часа английските вериги са само на няколко метра от окопите на българите, там ги посреща плътна картечна и пушечна стрелба. Тук-там български роти и полкове се хвърлят и в контраатака на нож. Към 3,00 часа атаката на англичаните е отблъсната по целия фронт. На бойното поле атакуващите оставят 8000 трупа. Заловени са стотици пленници...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ivan Petrov написа:VesoPesaW123 написа: ...но това че са измислили такъв празник,и не виждам причина и ние примерно да имаме такъв,все пак и ние имаме такива ветерани герой![]()
http://edinzavet.blog.com/1934798/...На 21 април 1917 г. с две дивизии (22-ра и 26-а) сменилият французите английски корпус започва втория щурм на Дойран. След тридневна артилерийска подготовка, при която са изстреляни 150 000 снаряда, англичаните тръгват смело в атака. Напредват в гъсти маси. Българските окопи са разорани и те смятат, че там не е останал жив боец. Едва след войната генералите им ще научат, че българските щети са ... трима ранени. Когато на 25 април в 0,30 часа английските вериги са само на няколко метра от окопите на българите, там ги посреща плътна картечна и пушечна стрелба. Тук-там български роти и полкове се хвърлят и в контраатака на нож. Към 3,00 часа атаката на англичаните е отблъсната по целия фронт. На бойното поле атакуващите оставят 8000 трупа. Заловени са стотици пленници...
![]()

ето заради такива работи се гордея че съм Българин

67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5