Помощ прекьсва студена

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36

Помощ прекьсва студена

Мнение от snaker999 » 10 Ное 2007, 15:59

Здравйте колеги имам проблем за който се надявам някой от вас да се е збльсквал с подобен и да е успял да го разреши.Целта на темата е с ваша помощ да успея да отстраня проблема преди да сьм сменил половината части по колата без да има полза от това а ето и какьв е всьщност проблема.Карам е36 320 ванос 94г това се случи преди около месец за пьрви пьт можеби точно когато захладня или поне аз така си го обяснявам.Когато завьртях колата запали лесно но заработи с едно колебание дали да се изфорсира или да угасне оборотите играеха между 400 и 800 тресе и прекьсва страшно след което се изфорсира и заработи гладко и аз реших че се е оправила потеглих добре но оште на пьрвия завой при потегляне колата започна да прекьсва и да прихьлцва все едно трьгвам на 3-та с малко газ натиснах сьединителя дадох и повече газ и трьгнах и така 2-3 пьти все на трьгване от място а знаете сутрин в задрьстването по колко пьти го правите и така докато загря и край.Температурата тогава беше 10 градуса но колкото по студено става толкова по зле и така всяка сутрин кажи речи от тогава но само при студен двигател вече немога да трьгна преди колата да е поработила поне 5 мин и тогава понякога го прави 1-2 пьти.Моля ви ако някой знае от какво може да е да ми помогне благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

...

Мнение от shengi » 10 Ное 2007, 16:26

Един приятел кара Астра и на него му правеше същото. Чистихме му резероара /че доста боклук беше посъбрал на дъното/ после стъпковото моторче и сега поне се пооправи долу горе.В сервиз му казах да я кара докато спре :mhihi: може и при теб да има нещо от тоя вид, но нека по компетентните кажат своята дума :) При това момче или гаснеше напълно или тресеше или си вдигаше оборотите до към 5-6

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 10 Ное 2007, 18:27

колега смени си горивния филтър и си отвори резорвара извади си помпата и виж дали цедката която е закачена на помпата не се е задръстила защото имах същия проблем и като направих тези процедури сега всичко е наред.големи боклуци има в българските бензини.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 10 Ное 2007, 18:39

Е хубаво, де! Бензин, боклуци, моклуци, ама защо само на студен двигател прави магарии?!?

Дюзи или евентуално стъпково моторче, според мене...
:idea: Ден през ден се появяват подобни теми...

Назад към E36