Загрява!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Загрява!

Мнение от stanislaf » 08 Ное 2007, 22:42

Колеги колата е е36,318i,95 и си загрява когато иска.Някой път може да я карам дълго време и да не загрее,но следващия път ми загрява доста бързо.Термостата отваря,не е от него.Смених датчика,но днес пак ми загря...Перката не включва всеки път,това ми е странното,може ли проблема да е ,че не е обезвъздушена хубаво?И водна помпа е сменана с качествена уж,като се има в предвид ,че преди това ми смениха още 2 помпи,които блокираха и бяха някакви боклуци,та тази трябва да е читава...И отделно ми губи антифриза някъде :help: по малко...помагайте със съвети...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

:(

Мнение от shengi » 09 Ное 2007, 0:27

Здравей. От четене цяла вечер в форума изчитайки целия под форум за Е36 мога само да те посъветвам. Провери за течове от радиатора или гумени оплътнения.Обезвъздуши я /маха се една тапичка от горе до капачката за наливане на антифриз от лявата и страна/ и наливаш малко по малко и чакаш да спре да балбука/докато спрат да излизат мехурчета/ Виж дали виско съединителя зацепва /пробвай с конец за перката и дръж с нещо конеца/ и запали двигателя и като започне да загрява би трябвало ако ти е здраво виското да откъсне конеца/не слагай Коноп :mhihi: /. За водна помпа и термостат няма да казвам нищо щом казваш, че си ги сменил.

Аватар
Кара: E34

Re: Загрява!

Мнение от ivan. » 09 Ное 2007, 0:56

stanislaf написа:Колеги колата е е36,318i,95 и си загрява когато иска.Някой път може да я карам дълго време и да не загрее,но следващия път ми загрява доста бързо.Термостата отваря,не е от него.Смених датчика,но днес пак ми загря...Перката не включва всеки път,това ми е странното,може ли проблема да е ,че не е обезвъздушена хубаво?И водна помпа е сменана с качествена уж,като се има в предвид ,че преди това ми смениха още 2 помпи,които блокираха и бяха някакви боклуци,та тази трябва да е читава...И отделно ми губи антифриза някъде :help: по малко...помагайте със съвети...
Въздух в с-мата,водна помпа,вискозитет,те4 на антифриз,както ти е казал колегата-ако не лошо

Потребител
Аватар

Мнение от stanislaf » 09 Ное 2007, 16:14

обезвъздуших колата и сега не загрява,долях около 1,5 л антифриз :shock: значи най вероятно е имало въздушна възглавница...и затова предполагам че перката не е включвала всеки път,ако не е достигала вода до датчика... :confused: Дано това е проблема,да не е по сериозен...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

:)

Мнение от shengi » 09 Ное 2007, 17:40

Покарай я така .... погледати обаче едното око на асфалта другото на температурата. Стрелката трябва да заковава 12:00 часът без да мърда нито на ляво нито на дясно.

Потребител
Аватар

Мнение от stanislaf » 09 Ное 2007, 18:38

да,то вече ми е навик да гледам само в температурата...другото което ставаше,понеже колата е с газова,изпарителя замръзваше,т.е. не достигаше топла вода до него и съответно гаснеше на газ...та сега и това трябва да следя :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Coupe
Мечтае да кара: M3 ,M6

Мнение от Psyxodelia » 09 Ное 2007, 23:35

И на мене така ми загряваше...веднъж в едно задръстване направо си беше отишла стрелката на макс...вискозитета е...оправиха я набързо
Изображение

Too much Poison...Too much Pain...Too much Love in Vain!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 09 Ное 2007, 23:37

Виско съединителя по-скоро ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 10 Ное 2007, 11:37

Щом е замръзвал изпарителя не е била обезвъздушена :arrow: щом си я обезвъздушил вече - няма да имаш проблеми ;) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Re: Загрява!

Мнение от bobreti » 10 Ное 2007, 12:31

stanislaf написа:Колеги колата е е36,318i,95 и си загрява когато иска.Някой път може да я карам дълго време и да не загрее,но следващия път ми загрява доста бързо.Термостата отваря,не е от него.Смених датчика,но днес пак ми загря...Перката не включва всеки път,това ми е странното,може ли проблема да е ,че не е обезвъздушена хубаво?И водна помпа е сменана с качествена уж,като се има в предвид ,че преди това ми смениха още 2 помпи,които блокираха и бяха някакви боклуци,та тази трябва да е читава...И отделно ми губи антифриза някъде :help: по малко...помагайте със съвети...
гарнитурата на главата е заминала

Потребител
Аватар

Мнение от stanislaf » 10 Ное 2007, 14:18

вчера цял ден я карам,стрелката не е мръднала от 12ч. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Ное 2007, 14:20

stanislaf написа:вчера цял ден я карам,стрелката не е мръднала от 12ч. :D

Щом не ти е загряла за цял ден каране можеш спокойно да игнорираш мнението над твоето на този етап. ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E36