След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?
Chapai написа:При нормално загрял двигател, след като го изключите и след това подадете контакт на коя минута Ви светва индикатора за маслото ? При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.
и аз съм така , нещо не е на ред , явно датчика е станал свръх чуствителен и докато не се стече маслото не светва лампата . Аз съм с 10W40

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%EE%F2%EE

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Chapai написа:При нормално загрял двигател, след като го изключите и след това подадете контакт на коя минута Ви светва индикатора за маслото ? При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.
След изключване на двигателя и подаване на контакт, лампата на маслото трябва да свети. След, като при теб не свети в продължение на минута , нещо не е наред. Това означава, че налягането на маслото е твърде голямо, възможно е да има запушване на маслена магистрала, или датчика за отчитането на налягането е повреден.
ивчо3 написа:След изключване на двигателя и подаване на контакт, лампата на маслото трябва да свети. След, като при теб не свети в продължение на минута , нещо не е наред. Това означава, че налягането на маслото е твърде голямо, възможно е да има запушване на маслена магистрала, или датчика за отчитането на налягането е повреден.
Според мен е прав колегата, като изключиш двигателя и маслената помпа спре да върти налягането трябва веднага да падне, независимо че маслото още не се е стекло и магистралите са все още пълни
- mirafiori
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: т на ръба на безумието
- Детайли за колата: White/Black ORANGE
Тва, че помпата не върти не значи че няма налягане, то постепенно спада.Обаче за няколко секунди(зависи от износването на двигателя, вискозитета на маслото...) ама за минути не може да става въпрос.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2