Как двигателя на 525 tds да работи по-добре.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Ное 2007, 21:12

Казаха ми,че тоя датчик на демфера(който все още немога да намеря) като се развали и дюзата го играе датчик и става мазало.Тия в Добрич мн ялови майстори половината не са инсталирали софтуеър за БМВ,другите не се занимават с дизел.Как би следвало да си оправя колата.Някой знае ли точното място на тоя датчик?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 06 Ное 2007, 22:25

Wenzy написа:Казаха ми,че тоя датчик на демфера(който все още немога да намеря) като се развали и дюзата го играе датчик и става мазало.Тия в Добрич мн ялови майстори половината не са инсталирали софтуеър за БМВ,другите не се занимават с дизел.Как би следвало да си оправя колата.Някой знае ли точното място на тоя датчик?
под стартера има дат4ик,които е насо4ен към маховика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Ное 2007, 23:04

Изображение

15 Engine speed sensor

Но след като майсторите са скапани откъде да си сигурен ,че е той.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Ное 2007, 21:18

Само тоя ли е там.Тоя съм го човъркал вече :lol: .Ходих при един излезе ми .20 speed regulation викам му я принтирай да видя какво пише.Тои принтира и на листа само това излезе,на монитора имаше 2-3 реда ситен шрифт под тая грешка и докато му кажа и той делиитна всичко.Отивам наскоро ама изпушило му дъното и неможел да си инсталира софтуеъра на новия PC :( .Toчно защото пишеше спиид регюлейшън и затва бях се ориентирал към датчика ама не е от там.

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2007, 21:24

Wenzy написа:Само тоя ли е там.Тоя съм го човъркал вече :lol: .Ходих при един излезе ми .20 speed regulation викам му я принтирай да видя какво пише.Тои принтира и на листа само това излезе,на монитора имаше 2-3 реда ситен шрифт под тая грешка и докато му кажа и той делиитна всичко.Отивам наскоро ама изпушило му дъното и неможел да си инсталира софтуеъра на новия PC :( .Toчно защото пишеше спиид регюлейшън и затва бях се ориентирал към датчика ама не е от там.
сега като изгони въздуха,даи конкретно какво ти прави колата и да я мислим ;) тия диагностици не искам да ги гледам, е има и кадърни

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2007, 21:27

:arrow:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Ное 2007, 21:37

На предната страница предпоследния пост.А днес сутринта нещо се изтърсваше първата минута-две това от какво може да е.Имах в резервоара 40 литра,като прибирах от работа веднага още 10 нефта и 5 бенз,10 към 1 е добре като за това време нали?

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2007, 21:44

Wenzy написа:На предната страница предпоследния пост.А днес сутринта нещо се изтърсваше първата минута-две това от какво може да е.Имах в резервоара 40 литра,като прибирах от работа веднага още 10 нефта и 5 бенз,10 към 1 е добре като за това време нали?
Ако е само дюза,колегата ти е отговорил,Венци не слагаи бензин и про4истващи добавки в тдс-а,4е ако знаеш каде отиват магистралите на пло4ката,само смазващи добавки макър ,4е този мотор няма нужда от тези неща,даже му пре4ат.Ако си слагал бензин от него се изтърсил мотора,сега наи-добре отвии пробката на горивния филтер и ще видиш каде стои 4аст от бензина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Ное 2007, 21:51

Отговорил ми е и чакам сега тия гашовци да се наканят да си оправят компютрите .... Знам че с бензин нафтата става суха ама какво да и капна ,че тая сутрин на три пъти пали и изгася след няколко секунди(май много парафин)?Чувал съм,че се слага газ на бензинките ама за дизелака незнам нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Ное 2007, 22:06

Wenzy написа:Само тоя ли е там.Тоя съм го човъркал вече :lol: .Ходих при един излезе ми .20 speed regulation викам му я принтирай да видя какво пише.Тои принтира и на листа само това излезе,на монитора имаше 2-3 реда ситен шрифт под тая грешка и докато му кажа и той делиитна всичко.Отивам наскоро ама изпушило му дъното и неможел да си инсталира софтуеъра на новия PC :( .Toчно защото пишеше спиид регюлейшън и затва бях се ориентирал към датчика ама не е от там.

Като гледам за какво е този сенсор и какво е показала диагностиката ,би трябвало това да е датчика.Но преди да си оправил 4-та дюза,няма смисъл да пипаш каквото и да е-провери все пак и дано да имаш късмет,кабелите около нея(някои идиоти като нямат инструмента за свалянето и ги режат) и виж и буксата и.

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2007, 22:32

ако е резната се познава-лампата свети на тихи,като я настъпиш гъсне и после пак светва,става въпрос за дюзата с кабела,това са симптомите на обърнати кабели
Последна промяна ivan. на 07 Ное 2007, 22:38, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2007, 22:36

Wenzy написа:Отговорил ми е и чакам сега тия гашовци да се наканят да си оправят компютрите .... Знам че с бензин нафтата става суха ама какво да и капна ,че тая сутрин на три пъти пали и изгася след няколко секунди(май много парафин)?Чувал съм,че се слага газ на бензинките ама за дизелака незнам нищо.
100%не е от парафина, имаш въздух или си с запушен горивен филтър,сама ли гаси след паленето :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Ное 2007, 23:42

Мхм :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Ное 2007, 23:51

Ще ми трябва ли "специалния" инструмент за сваляне на дюзи или само кабелите да огледам (сещам се че имаше една жица).Сега не се сещам ще мога ли да свърша работа без да свалям колектора?Къде е тази букса за която говориш Цветико?Ванка всичкия въздух съм изгонил - неостана откаде да идва вече,освен и колектора да запуша :mhihi: .Е така сама си гасне паля даже не ми дава да я форсирам лекичко и гасне.

Аватар

Мнение от ivan. » 08 Ное 2007, 0:00

Wenzy написа:Ще ми трябва ли "специалния" инструмент за сваляне на дюзи или само кабелите да огледам (сещам се че имаше една жица).Сега не се сещам ще мога ли да свърша работа без да свалям колектора?Къде е тази букса за която говориш Цветико?Ванка всичкия въздух съм изгонил - неостана откаде да идва вече,освен и колектора да запуша :mhihi: .Е така сама си гасне паля даже не ми дава да я форсирам лекичко и гасне.
е аз ще го кажа-дъно да е от затла4ен горивен филтер или горивопровод,ина4е как го описваш отиваш на електронна пло4ка или реостат на педала на газта.Дюзата-постоянно ли свети лампата на таблото :?:А бе 4овек или ти бега нафта от някъде-недостиг,или си в матрицата

ПредишнаСледваща

Назад към E34