Едно въпросче (Притеснително такова)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
Едно въпросче (Притеснително такова)
Значи карам си колата примерно 20-30километра изминавам.. и като спра на едно място и е леко надолнище изгасям колата , вадя ключа заключвам с аларма и като изчакам 5-10 секунди колата леко мръдва сама напред.. ? на какво се дължи това нещо ? На някои колега да му се е случвало? Само да кажа,че не го прави винаги
Но си е бая стряскащо така... трябва на ръчна да я оставям...
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.

Последна промяна snooperchi на 06 Ное 2007, 22:57, променена общо 1 път
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Ми явно ще трябва да се проверява...
Не им разбирам аз на тия неща и рекох да попитам,че едно такова странно даже като бях на контакт един път така като мръдна и запали
Много ли е опасно по-принцип това нещо и като няма компресия какво увреждам по двигателя и като цяло мощност предполагам се губи?

Тя ако е докарала компресията до там, че да я изпуска по наклон
Но това можеш да го провериш като спреш на наклон (най-добре там където си забелязал този ефект) гасиш, включваш на първа и някой те бута да видиш дали ще обърне някой такт на цилиндрите.
Според мен по-естествено ще дойде да е от луфт по трансмисията някъде от двигателя до задните колела.
Вдигаш една от задните гуми и както си е на "първа" пробваш да завъртиш колелото напред-назад да видиш как са луфтовете ...

Но това можеш да го провериш като спреш на наклон (най-добре там където си забелязал този ефект) гасиш, включваш на първа и някой те бута да видиш дали ще обърне някой такт на цилиндрите.
Според мен по-естествено ще дойде да е от луфт по трансмисията някъде от двигателя до задните колела.
Вдигаш една от задните гуми и както си е на "първа" пробваш да завъртиш колелото напред-назад да видиш как са луфтовете ...
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Ще пробвам благодаря
Да се надяваме,че не е нещо сложно или тази компресия ,че маи не се възрвъща или поне не много евтино ...

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ми ти на каква предавка я оставяш, има хора дето си я оставят на втора. Ако я оставяш на втора при по-стръмен наклон мисля че е напълно в реда на нещата. То и на първа така, ама требва хептен на некой чукар да си я качил 

- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е60 М5
- Детайли за колата: 323-две порти
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
Май не е нещо фрапиращо. Аз пред блока имам малък наклон /там кадето паркирам/ и винаги я качвам по на горе тъй като винаги си слиза 5-10 см
Ръчна не дърпам след като един път не искаше да отпусне и докато я накарам да тръгне 

- KickingKing
- ентусиаст
-
Абе кат включиш на първа и я оставиш е нормално, ама 10сек след като си слязал от колата? Аре бе...

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
- KickingKing
- ентусиаст
-
Е нали това казах и аз. Нормално е, ама не 30сек след като си ПУСНАЛ съединителя да зацепи.
Това не е нормално!
и като спра на едно място и е леко надолнище изгасям колата , вадя ключа заключвам с аларма и като изчакам 5-10 секунди колата леко мръдва сама напред.. ?
Това не е нормално!

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2