Привет на всички - питане за казанчетата за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Привет на всички - питане за казанчетата за чистачките
Здравейте на всички, които пишат в този форум. Тъй като от 1 седмица вече и аз съм с тази марка ми се ще да мога да контактувам с вас. Имам 1 питане. Значи колата ми е 99г. и има две казанчета за течност на чистачките. Един пич ми вика че едното е за препарат а другото за вода, а един друг пък вика, че едното е за фаровете, а другото за чистачките. Ако знаете кое за какво е? И другия ми въпрос е: на лосчето за чистачките имам едно копче настрани, което като го натисна и ми пръскат чистачките и някой път фаровете, обаче като го дръпна към мене само бръмчи и не пръска - нормално ли е това?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Добре дошъл колега във форума и да ти е честита, да сия караш с много кеф и много безаварийни км!!!
Във важните теми (първите 4 теми) има ръководства на потребителя. Изтегли си едно, според езика който тие по-насърце, щото няма на български и го прочети, когато имаш време. Освен отговорите на горните въпроси, ще научиш и за много други интересни неща по колата.
Във важните теми (първите 4 теми) има ръководства на потребителя. Изтегли си едно, според езика който тие по-насърце, щото няма на български и го прочети, когато имаш време. Освен отговорите на горните въпроси, ще научиш и за много други интересни неща по колата.
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Здравей и добре дошъл ! Много безавариийни километри ! Та така за като цъкнеш отстрани /S/ това е интезивно почистване и фарове и стъкла и мисля че се захранват само от 1-то казанче /незнам кое/ а като дръпнеш към теб тогава пръска на предното стъкло а ако са ти включени фаровете пръска и на тях и май е от другото казанче защото във пръскалките на предното стъкло влизат два каркуча можеби не ти пръска защото не са включени едните! Така че ако искаш да ти пръска отвън отвори капака и в виж дали са вкарани двата маркуча/на всяка пръскалка/ !
Ако не съм прав колегите да ме поправят!
Ако не съм прав колегите да ме поправят!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Така, верният отговор е, че това казанче, което е горе на калника до ботуша е за шампоана който смесва с водата когато натиснеш S-а... При мен казанчето за шампоана седи празно откакто съм взел колата и на помпата му и е извадена буксата да не върти напразно... Обаче това изобщо не пречи за нормалното функциониране на системата...
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Честита придобивка , колега.
Да кажа и аз моята версия за двете казанчета - действително едното (по-малкото) е за препарата за интензивно измиване. Според моите наблюдения се използва само когато натиснеш съответния бутон на лоста за чистачките. Правилно си забелязал , че от време на време пръска на фаровете - моята информация е, че го прави на всяко трето миене на стъклата. А колкото до това , че когато дръпнеш лоста на чистачките към теб само бръмчи , а не пръска , мисля че просто ти е свършила нормалната течност за чистачки (по-голямото казанче). Друг е въпроса, че моята в такъв случай предупреждава на компютъра.
Надявам се, че ще съобщиш резултати когато установиш точно каква е ситуацията.
Да кажа и аз моята версия за двете казанчета - действително едното (по-малкото) е за препарата за интензивно измиване. Според моите наблюдения се използва само когато натиснеш съответния бутон на лоста за чистачките. Правилно си забелязал , че от време на време пръска на фаровете - моята информация е, че го прави на всяко трето миене на стъклата. А колкото до това , че когато дръпнеш лоста на чистачките към теб само бръмчи , а не пръска , мисля че просто ти е свършила нормалната течност за чистачки (по-голямото казанче). Друг е въпроса, че моята в такъв случай предупреждава на компютъра.
Надявам се, че ще съобщиш резултати когато установиш точно каква е ситуацията.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Samp написа:Благодаря за информацията колеги. Като разбера каква е причината да не пръска ще напиша, тъй като сипах вода и пак не пръска - само бръмчи.
Това вече понамирисва на развалена помпа в казанчето. По-точно обратното й клапанче.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
къде ходи на майстор защото аз мойто го спуках и сега две седмици вече си карам със спукано казанче (в това мокро време направо ми е супер), и не знам може ли да се залепи или трябва да купувам от някъде
11 мнения
• Страница 1 от 1