Охлаждане на въздуха от тръбите на климатика
Модератор: bum_bum
13 мнения
• Страница 1 от 1
Охлаждане на въздуха от тръбите на климатика
Днес видях един познат с голф тройка ГТИ. Той си беше направил следното. отклонил дебелия маркуч за въздуха и го смалил до 3 по малки медни които ги е долепил до ледената тръба на климатика. Долепрни са около 4 см и от там директно в инжекцията. на голфа въздушния филтър е близо до тръбите на климатика. Аз му казах че е глупаво щото ако кондензира влага в медните маркучи (въпреки че върти въздух през тях) става много неприятно. Дори една капка в инжекцията е достатъчна. Той чак се скара с мене че тва е невъзможно и колата е по пъргава. Как смятате вие колеги идейно ли е или глупост.
Re: Охлаждане на въздуха от тръбите на климатика
bobchosi написа:Днес видях един познат с голф тройка ГТИ. Той си беше направил следното. отклонил дебелия маркуч за въздуха и го смалил до 3 по малки медни които ги е долепил до ледената тръба на климатика. Долепрни са около 4 см след това около 10 см другия край на тръбата за въздуха и от там директно в инжекцията. на голфа въздушния филтър е близо до тръбите на климатика. Аз му казах че е глупаво щото ако кондензира влага в медните тръби (въпреки че върти въздух през тях) става много неприятно. Дори една капка в инжекцията е достатъчна. Той чак се скара с мене че тва е невъзможно и колата е по пъргава. Как смятате вие колеги идейно ли е или глупост.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
климатика и сега ли го пуска?можеш ли го снима?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да де, но то колко по-пъргава да стане колата, че да компенсира натоварването от компресора на климатика?
BMW only!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Климатика е голям консуматор,така че в най - добрия случай (което не ми се вярва) работата ще е 50/50 - с пусната клима и хладен въздух ще работи като без вклучен клима 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да, но ще се губи част от "студа" и климатика ще трябва да компенсира с повече работа...общо взето ми се вижда безсмислено.
BMW only!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Определено сме на едно мнение
.Няма да си играем с климатика я тази вечер времето е прекрасно - толкова е студен въздуха в Добрич че чак гонга изпищя 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Wenzy написа:Определено сме на едно мнение.Няма да си играем с климатика я тази вечер времето е прекрасно - толкова е студен въздуха в Добрич че чак гонга изпищя
човека не е в бг а в испамия

там ходят на плаж още
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
amd написа:Да, но ще се губи част от "студа" и климатика ще трябва да компенсира с повече работа...общо взето ми се вижда безсмислено.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
13 мнения
• Страница 1 от 1