Преработен от/на...
Модератор: bum_bum
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Преработен от/на...
Хрумна ми една интересна тена
Наблюдавали сме какви ли не тунинги, при които дадена кола е направена да изглежда като друга
Та идеята ми е да направим една тема, в която да се показват подобни творения на марката БМВ
Вече видяхме една Е36-ца реплика на М6 шнитцер...мисля, че е време да видим и да коментираме работата по други
Идеята на темата е не само да пускаме снимки, да цъкламе колко е хубаво или да плюем колко е грозно
а да коментираме без да се караме, кое как е направено, качествено или не, красиво или грозно, как може да стане още по-хубаво и т.н. Да говорим и за интериорни промени - салон от...пригоден за
Също така и технически промени
За имплантации като тази, смятам че има доста компетентни БМВ-джии във форума, които могат да споделят интересни неща
http://img78.imageshack.us/img78/8219/cimg2268vv1.jpg
Започвам с една статия от Ауто Билд от 2006г., като обещавам да я преведа тези дни
http://www.autobild.de/artikel/Themen-T ... 58475.html

Идеята на темата е не само да пускаме снимки, да цъкламе колко е хубаво или да плюем колко е грозно

За имплантации като тази, смятам че има доста компетентни БМВ-джии във форума, които могат да споделят интересни неща

Започвам с една статия от Ауто Билд от 2006г., като обещавам да я преведа тези дни

http://www.autobild.de/artikel/Themen-T ... 58475.html

Последна промяна mafia на 05 Ное 2007, 20:38, променена общо 1 път
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

Често срещаната преработка Е36 - Е46
виждал съм по чужбина какви ли не интервенции на тази тема. Лично мое мнение е, че най-подходящи за този "umbau" са Е36 кабрио и Компакт, като за съжаляние до ден днешен не съм видял нито един качествен представител на един от двата модела в България.
Тук попаднах на едно Е36 с четири порти
Лично мнение и критика - Предницата е направена доста качествено. Като изключим бронята, която видимо е стъклопласт с ниско качество, останалите промени са добри. Капака е продължен перфектно, фаровете са имплантирани добре, също и мигачите. Проблемна е линията продължение на калника от към бронята.
Праговете обаче седят като подарени и нарушават долната линия на колата.
Такава интервенция със стопове от Е46 при Е36 е рядко срещана, поне в България (повечето тунери не наблегват на задницата). Тук за съжаляние работата е наполовина свършена - погледната отзад, колата изглежда добре, но отстрани, стопа е сложен доста криво. Този проблем се решава, чрез малко рязане на старото легло на стопа на Е36-цата. Като в най-добрия случай се монтира легло от Е46, но в повечето случаи се оставя голо с рамка от ламарина с кит. За задната броня не говорим - нищо общо с визията, която гони колата.
Чакам и други мнения по модела

Тук попаднах на едно Е36 с четири порти

Лично мнение и критика - Предницата е направена доста качествено. Като изключим бронята, която видимо е стъклопласт с ниско качество, останалите промени са добри. Капака е продължен перфектно, фаровете са имплантирани добре, също и мигачите. Проблемна е линията продължение на калника от към бронята.
Праговете обаче седят като подарени и нарушават долната линия на колата.
Такава интервенция със стопове от Е46 при Е36 е рядко срещана, поне в България (повечето тунери не наблегват на задницата). Тук за съжаляние работата е наполовина свършена - погледната отзад, колата изглежда добре, но отстрани, стопа е сложен доста криво. Този проблем се решава, чрез малко рязане на старото легло на стопа на Е36-цата. Като в най-добрия случай се монтира легло от Е46, но в повечето случаи се оставя голо с рамка от ламарина с кит. За задната броня не говорим - нищо общо с визията, която гони колата.
Чакам и други мнения по модела

Последна промяна mafia на 05 Ное 2007, 20:36, променена общо 1 път

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58

Ако някой знае немски
най-полезният сайт по темата е www.bmw-syndikat.de
Там е пълно с теми, в които се описва изоснови кое как се прави
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... C_ID=39721
Плюс нещо не особенно красиво, но забавно
Мисля, че имаше и подобно българско Е30 с фарове от Ауди ТТ , както и друго със стопове от Е38

Там е пълно с теми, в които се описва изоснови кое как се прави

Плюс нещо не особенно красиво, но забавно

Мисля, че имаше и подобно българско Е30 с фарове от Ауди ТТ , както и друго със стопове от Е38

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
mafia написа:...Капака е продължен перфектно...
Колега капака,си е баш от Е46,а само калниците са преработени.Калника си е от Е36 и на около 20см.след това в посока /предница/ са присадени от Е46 до отпред.
колата беше на събора тази година и мисля,че взе трето място за оптичния.
Познавам пича,поработил е по колата си,и цвета е уникален/мн.ситна перла/.Но и доста работи има недовършени,особено като се вдигне капака???се вижда още по добре.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i

Аз ползвам за хост на сканирани страници www.imageshack.com но за такова нещо, което е хубаво да се следва страница по страница и се предполага, че ще се чете от много хора, бих препоръчал хост в www.data.bg , където в личното пространство можеш да качиш сканираните страници 

- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
Ето и нещо от мен което намерих в нета http://www.tuningnationviersen.de/conte ... tos&id=112
Beautiful Mechanical Wonder
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
- nesko
- старши ентусиаст
-
- nesko
- старши ентусиаст
-
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
от/на
Здравейте,
Аз искам да изкажа мнение, което по скоро е критика към този вид тунинг. Напълно съм против всякви разни такива намеси, тъй като малко или много става кич, в повечето случай не вършат никаква работа. Да не говорим, че комбинация на чарколя от повече от 2 модела става не грозно ами незнам какво. Някак си имам чувство, че слагат части каквито им попаднат и другото гледат да замажат. Истината е, че външните форми се диктуват от вътрешната нужда на мотора. Хрилете не са измислени тукотака. Голямата решетка отпред - също, да не говорим за накраиници и ауспухови системи, които се правят по всевъзможни начини, само и само да има 4 кюнеца отзад. На един човек с такъв поглед към нещата, никога не му стига, винаги иска да слага още и още, докато накрая "колата" заприличва на некъв изрод. Писва му и я продава - и в краен резултат какво? Още едно опропастено БМВ. Просто няма смисъл. Всичко е еволюция. Според мен автомобила трбва да бъде първо от вътре и после отвън ако има нужда. Фен съм на тунинга който Явор прави.
Комбито с турбото и дупката в черния капак, или ис-ката с новия мтех4
Вълк в овча кожа... а не талига в розово...
П.С.
За е36-то реплика на Шницер - видях го наживо и имах възможност да го огледам. Предните калници са малко яицевидни, а гумите са вътре в тях. Поне едни фланци да се сложат да стане малко по агресивно, не само лъскаво.
П.С.
Бре, като да си залепим хриле на е30-то и една лепенка М3 и после да поствам тук, нищо че е с 4 врати
Нищо лично, само дето това е мойта гледна точка.
Аз искам да изкажа мнение, което по скоро е критика към този вид тунинг. Напълно съм против всякви разни такива намеси, тъй като малко или много става кич, в повечето случай не вършат никаква работа. Да не говорим, че комбинация на чарколя от повече от 2 модела става не грозно ами незнам какво. Някак си имам чувство, че слагат части каквито им попаднат и другото гледат да замажат. Истината е, че външните форми се диктуват от вътрешната нужда на мотора. Хрилете не са измислени тукотака. Голямата решетка отпред - също, да не говорим за накраиници и ауспухови системи, които се правят по всевъзможни начини, само и само да има 4 кюнеца отзад. На един човек с такъв поглед към нещата, никога не му стига, винаги иска да слага още и още, докато накрая "колата" заприличва на некъв изрод. Писва му и я продава - и в краен резултат какво? Още едно опропастено БМВ. Просто няма смисъл. Всичко е еволюция. Според мен автомобила трбва да бъде първо от вътре и после отвън ако има нужда. Фен съм на тунинга който Явор прави.
Комбито с турбото и дупката в черния капак, или ис-ката с новия мтех4

Вълк в овча кожа... а не талига в розово...
П.С.
За е36-то реплика на Шницер - видях го наживо и имах възможност да го огледам. Предните калници са малко яицевидни, а гумите са вътре в тях. Поне едни фланци да се сложат да стане малко по агресивно, не само лъскаво.
П.С.
Бре, като да си залепим хриле на е30-то и една лепенка М3 и после да поствам тук, нищо че е с 4 врати

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4