За късите светлини и КАТ .
Модератор: Технически модератори
			36 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

- zvetiko
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Е39М54В30

За късите светлини и КАТ .
От както стана задължително включването им през определени месеци, направих да се пускат при подаване на контакт късите светлини,КАТО ГАБАРИТИТЕ И ТАБЛОТО НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ .
Сваляте ключа на фаровете с ръка или помагайки си с отверка и правите мост с парче кабел между ЖЪЛТ и ЗЕЛЕН+ ЖЪЛТ проводници.
Просто,ефикасно и спирате да мислите за фаровете до март следващата година.Акумулатора трябва да е много зле ,за да създаде проблем при сутрешното запалване на колата.
П.П. Поради огромният интерес в постовете по-долу и желанието да се включват не само късите, но и арматурното табло и габаритите ,ОСВЕН ГОРЕПОСОЧЕНАТА ВРЪЗКА,се прави мост между:
1.За да светне арматурното табло се свързат
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ЧЕРВЕН
2.За да светнат габаритите се свързват едновременно
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ВИОЛЕТОВ и ЗЕЛЕН +
ЖЪЛТ със СИН+ЖЪЛТ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
При случай 2. не може да се използва функцията за включване само на левите или само на десните габарити с лоста на мигачите при паркиране,защото колата се дава на контакт,ІІ-ро положение на ключа.

Сваляте ключа на фаровете с ръка или помагайки си с отверка и правите мост с парче кабел между ЖЪЛТ и ЗЕЛЕН+ ЖЪЛТ проводници.
Просто,ефикасно и спирате да мислите за фаровете до март следващата година.Акумулатора трябва да е много зле ,за да създаде проблем при сутрешното запалване на колата.
П.П. Поради огромният интерес в постовете по-долу и желанието да се включват не само късите, но и арматурното табло и габаритите ,ОСВЕН ГОРЕПОСОЧЕНАТА ВРЪЗКА,се прави мост между:
1.За да светне арматурното табло се свързат
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ЧЕРВЕН
2.За да светнат габаритите се свързват едновременно
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ВИОЛЕТОВ и ЗЕЛЕН +
ЖЪЛТ със СИН+ЖЪЛТ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
При случай 2. не може да се използва функцията за включване само на левите или само на десните габарити с лоста на мигачите при паркиране,защото колата се дава на контакт,ІІ-ро положение на ключа.
Последна промяна zvetiko на 04 Дек 2007, 20:32, променена общо 4 пъти

- Penchev
 - Сватбаря
 - 

- Кара: Opel Zafira А OPC

Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от  копчето  

Георги Пенчев

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 04 Ное 2007, 0:27, променена общо 1 път

Колеги вижте как е решен въпроса с DRL (Daytime Running Lights) модул - заводско изпълнение за някои региони (например Канада и Скандинавските страни) 
Ето го линка:
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... ights.html
Темата е разглеждана и в Е36 раздела:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0

Ето го линка:
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... ights.html
Темата е разглеждана и в Е36 раздела:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
- zvetiko
 - старши ентусиаст
 - 

Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Колега,габаритите работят независимо от моста ,който слагаме-за работата на ключа за фаровете все едно моста не съществува.Дублира се само от второ положение на ключа ,включването на късите светлини.Това ,което съм описал е пробвано на предишната ми кола в продължение на 1 сезон ,така ,че не трябва да имаш някакви опасения за късо съединение или друга повреда.
- t_andonov
 - ентусиаст
 - 

- Кара: Е 30

zvetiko написа:Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Колега,габаритите работят независимо от моста ,който слагаме-за работата на ключа за фаровете все едно моста не съществува.Дублира се само от второ положение на ключа ,включването на късите светлини.Това ,което съм описал е пробвано на предишната ми кола в продължение на 1 сезон ,така ,че не трябва да имаш някакви опасения за късо съединение или друга повреда.
точно се чудех какво да правя днес
- Penchev
 - Сватбаря
 - 

- Кара: Opel Zafira А OPC

zvetiko написа:Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Много благодаря
Георги Пенчев
- ///peter
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Жи55АЕМЖИ
 - Мечтае да кара: 911 turbo
 - Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band 
- nikol78
 - 

- 

- Кара: Е 39 520I 1998г.

- ///peter
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Жи55АЕМЖИ
 - Мечтае да кара: 911 turbo
 - Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band 
- zvetiko
 - старши ентусиаст
 - 

///peter написа:Аз го пробвах и таблото не свети
Няма да свети-вече казах ,че с моста се включват само късите светлини.Безсмислено е да се товарят габаритите и таблото през деня.Ако влезем в тунел или стане тъмно се процедира по нормалният начин с ключа за светлините в зависимост от желанията ни.
- BMW5820iA
 - младши ентусиаст
 - 

аз пък си карам целогодишно на фарове и смятам че трябва да стане задължително .
светлините наистина помагат да се види по-отрано автомобила дори и през деня ....
			светлините наистина помагат да се види по-отрано автомобила дори и през деня ....

- zvetiko
 - старши ентусиаст
 - 

BMW5820iA написа:аз пък си карам целогодишно на фарове и смятам че трябва да стане задължително .
И аз го правя-още от далечните 90 години на миналият век,когато карането с фарове през деня беше чуждо на българина и се скъсваха да ме предупреждават ,че съм си забравил фаровете.
- ktv
 - оптимист-неверник
 - 

- Кара: старо Е 34
 - Мечтае да кара: ново Е 34
 - Детайли за колата: най- добрата

- E34PSH
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: Е34 525 TDSA '95
 - Мечтае да кара: X6 M

Браво на zvetiko !!!

Искам да попитам, има ли варянт да не бачкат на пълна консумация (55 вата май беше), а да речем както във щатите и канада на 50% и чак когато превключиш на къси тогава дига мощността? 

Карал съм Х5 с такава опция и Е39 също, но ги правят само за щатите, европейските нямат такъв момент ... ако не се лъжа.

Искам да попитам, има ли варянт да не бачкат на пълна консумация (55 вата май беше), а да речем както във щатите и канада на 50% и чак когато превключиш на къси тогава дига мощността? 

Карал съм Х5 с такава опция и Е39 също, но ги правят само за щатите, европейските нямат такъв момент ... ако не се лъжа.
			36 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3