Бихте ли емигрирали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 02 Ное 2007, 8:55

WilliamsF1Team написа:От началото ви подхвърлих просто една тема за размишление. След това ви подметнах нещо, защото видях, че започвате да пишете за пари. Никой не обърна внимание на това. Сега искам аз да задам един въпрос на повечето от вас, момчета и момичета...

Къде са в цялата тази ситуация най-близките ви хора? Стига с тея цифри, които се променят за 1 миг стига някой да реши, че трябва да стане така. Какви са тези пари, за които говорите? Около вас близки няма ли?

Не искам да мисля, че повечето от вас са материялисти... :idea:

Вярвам чувал си за една пирамида на човешките потребности... :winky:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Ное 2007, 9:12

WilliamsF1Team написа:
BMW_POWER написа:
NeoPrint написа:btw. къде да потърся работа в Канада из дебрите на нета или има и читави фирми тук?

www.jobboom.com

WilliamsF1Team написа:
Къде са в цялата тази ситуация най-близките ви хора? Стига с тея цифри, които се променят за 1 миг стига някой да реши, че трябва да стане така. Какви са тези пари, за които говорите? Около вас близки няма ли?

Не искам да мисля, че повечето от вас са материялисти... :idea:

Живота е ядене, пиене и секс. Парите са онова, което ни осигурява тези три неща.
Близките ми нищо не ми дават и се налага да се боря сам.
Не съм материалист. И в Канада си пия и бирата, и ракията, и салатата не е по-малко вкусна.....

Ами жалко е ако наистина мислиш, че живота е ядене, пиене и секс. Живота е низ от изживявания, които малко или много те учат на нещо. Ти за да ядеш ли живееш? Или пък, за да пиеш? А може би живееш, за да правиш секс?

Тук е момента да те попитам женен ли си? Имаш ли деца? Ако не си, имаш ли приятелка? Тя какво място заема в твоя живот?
Недей така. Аз ако отида някога да живея в чужбина, няма да е нито заради ядене, нито заради пиене.
А за близките тииииии... Те не може да ти дават всичко, от което имаш нужда. Те са ти давали до 18-19 години. Стига толкова. Помогнали са ти да се изградиш като личност от там насетне се бориш и се издигаш.

А иначе, че не са ти по-малко вкусни яденетата и пиенетата е ясно. Ама когато ти се случи нещо лошо, на салатата ли казваш или на ракията? Никой от тях няма да ти помогне да си решиш проблемите.

Не мислете толкова повърхностно... ;)

Ще ти отговоря по-просто:

Ядеш и пиеш, за да живееш, превиш секс, за да имаш деца ... или някъде греша?

Родителите ми не се интересуват от мен и не виждам причина да им се натрапвам. Искам да дам възможност на децата си да живеят в спокоен и чист свят, без мърсотия, мутри и т.н.

Не съм ли прав?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Ное 2007, 10:05

WilliamsF1Team,
Ако ти си нематериален брат, няма как да ти се помогне дискусията въобще е излишна.
Нормалните ти близки хора - споделям по наблюдения - постъпват по следния начин:
1. С горчилка ти помагат да избягаш и се надяват да не ги забравиш.
2. Идват с теб.
3. Оказват се не чак толкова близки.
Доколкото твоите скрупули пречат, аз не зная това, но истината е, че даже и за тези, които обичаш можеш да направиш много повече от чужбина, отколкото от бг...

Неопринт много хубаво ти подметна.
За пирамидата на Ейбрахам Маслоу.
Какво да се прави, човекът е егоистично творение. Не знам дали по божие подобие, но е такова. Не ме кефи и няма да му звънна, но съм длъжен да се съобразявам с егоизма му.
Та по пирамидата на Маслоу има потребност от принадлежност. Към родители, към семейство, към групи, към партии.
Над нея в пирамидата обаче стоят следните потребности:
2. Потребност от себеутвърждаване и положение в обществото.
1. Потребност от себеактуализация.

По 2 шансът за напредък в Бг е малък... Има някакви розови облаци, но това е докато осънаеш, че те хвалят за да те мачкат или за да свършиш на някой работата. Положение имат тея с S-класите.
По 1... Лично за мен много силна потребност. Развитие няма, брат. Евентуално ако те назначат продавач някъде(може и на хеликоптери) и ти разрешат едностранно да се развиваш в насоката на да четеш какво са написали другите продавачи. Това е.

Според Маслоу човешката психология търпи развитие.
Допустимо е да има човек, който все още да не е опознал по - високите психологически равнища, а да се е концентрирал върху моментните.
Казано с други думи: човек може да е жив и да задоволява само физическите си нужди, да се тъпче, да лапа бонбонки и да не мисли за акъла си и тези около него.
Може да задоволява физическите си нужди и да го е страх за бъдещето. Т.е.е да има осъзната потребност от Сигурност.
Може да има тези двете и да се крепи в някакви групи. Семейни, обществени... Те да има потребност от принадлежност... Оттам нататък да иска да става лидер и да става все по - добър....

Вярвам, разбираш смисъла.
Така че обвинението ти не е на място.
Дали е морално... Сигурно, но лошото е че този морал се превръща в пречка за нормалните хора и колкото по - бързо се оттърсиш от него, по - добре за теб.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 03 Ное 2007, 1:21

Абе какви са тези безумни цитати... :?:

Престани да ми говориш неща, които си прочел някъде. Ти свое мнение нямаш ли? Изрази го така както би го направил ти, а не както го е направил "някой" преди години... :idea: Казваш да бих го направил, защото така и така... И не, не бих го направил, защото така и така. Какво ми говориш, осъзнаваш ли? Колкото и да цитираш аз се срещам с хора и виждам колко от тях са материялисти. Не забравяй, че и ние живеем на тази земя... :idea:

А повечето от вас искат да емигрират, защото искат да печелят лесни пари, които както казаха колегите живеещи в чужбина, хич не са лесни. Там е работата. Никой от вас няма да каже, аз отивам за пари там, ами ще каже "аз отивам за да създам семейство, което да живее спокойно''. Укривате се в собствените си самоубеждения, които малко или много ви успокояват...

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 03 Ное 2007, 1:23

зависи от много работи...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Ное 2007, 3:49

WilliamsF1Team написа:Абе какви са тези безумни цитати... :?:
А повечето от вас искат да емигрират, защото искат да печелят лесни пари, които както казаха колегите живеещи в чужбина, хич не са лесни. Там е работата. Никой от вас няма да каже, аз отивам за пари там, ами ще каже "аз отивам за да създам семейство, което да живее спокойно''. Укривате се в собствените си самоубеждения, които малко или много ви успокояват...

1. От постовете ти разбирам, че си многодетен татко на средна възраст (имаш поне 20 годеие трудов стаж на свободния пазар, а не във фирма на роднина)
2. В чужбина има лесни пари - малко, но достатъчно да живееш и трудни пари - гърч по 15 часа днвно 7 дни в седмицата.
3. Спокойствието в Канада - детските тук започват с 300$ еднократно и с малко над 400$ всеки месец. Бурканче детска храна е под 1$, ако искаш ще ти дам подробна разценка. Колко са детските в БГ при почти същите цени?
4. Не се укривам от нищо. УБЕДЕН СЪМ,че трябва да направя всичко възможно, да изкарам и сина си от БГ.
5. Дори и един ден трудов стаж да нямаш в Канада, при навършване на години за пенсия получаваш почти 600$ пенсия.
6. Когато навършиш 63 години, много ще искам да видя как ще ходиш на работа - с патерици и т.н.

Или може би ти се криеш зад нещо???

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 03 Ное 2007, 7:36

БМВ Пауър . . .а ако не навършиш 63 години какво правим? Не ти го пожелавам, просто питам. Ако починеш от рак на 50 каква разлика прави пенсията? Каква разлика прави че си живял спокоен живот и че си си предпазвал нервите и сърцето от стрес?

В живота не се броят дъховете които си поел ами моментите които са ти отнели дъха.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 03 Ное 2007, 7:50

Нещо не те разбрах. Ти какво предлагаш конкретно? Да си посягаме всячески пък каквото стане ли?
Живота си върви и трябва да се мисли и за читаво здравеопазване,пенсия и тнт депресии дето щеш-нещеш те връхлитат в един момент.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 03 Ное 2007, 8:33

NeoPrint написа:Нещо не те разбрах. Ти какво предлагаш конкретно? Да си посягаме всячески пък каквото стане ли?
Живота си върви и трябва да се мисли и за читаво здравеопазване,пенсия и тнт депресии дето щеш-нещеш те връхлитат в един момент.

Аз не предлагам нищо конкретно. Аз си правя мойте решения за себе си.

Не мисля че е грешка човек да емигрира. Просто мисля че е важно да знае какво търси, дали ще го намери там където отива и от какво ще се лиши за да го получи. От там на татъка, всеки си знае най добре.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Ное 2007, 10:12

WeiSTD написа:В живота не се броят дъховете които си поел ами моментите които са ти отнели дъха.

Еми... Значи Бг се брои, защото тук често направо не се диша.
Престани да ми говориш неща, които си прочел някъде. Ти свое мнение нямаш ли? Изрази го така както би го направил ти, а не както го е направил "някой" преди години...

Уилямс... Ако аз не съм си изразил мнението в тази тема, не знам кой.
Здраве! Всеки си има свои принципи и виждания. Защо м ие да променям вашите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Ное 2007, 10:25

Аре пичове и моето мнение,и да кажа първо че не съм голословен и си поживях/побачках е Щатите!
1:Има различни типове хора,такива който обичат спокоиствието да си ходят на работа и такива които си падат по нещо по така! :mhihi:
Ако си от първия тип и няма кои да ти осигури някакъв стандарт нема кво да се мисли!
Ако си от типа дето се кефи на живота и има кой да му помогне,тук си му е мястото!
И да кажа за Щатите защо ти е да можеш да си купиш кола 500 коня и да я караш с 30 шото камери и полицаи на сяка крачка и ако те гепят жална ти майка!
И каде има държава кадето работника кара Х5 с заплата 800лв а шефа му няка шкода скапана,е тва ко не е газария! :D !
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Ное 2007, 16:15

WeiSTD написа:БМВ Пауър . . .а ако не навършиш 63 години какво правим? Не ти го пожелавам, просто питам. Ако починеш от рак на 50 каква разлика прави пенсията? Каква разлика прави че си живял спокоен живот и че си си предпазвал нервите и сърцето от стрес?

В живота не се броят дъховете които си поел ами моментите които са ти отнели дъха.

Да така е :!:

Но когато създадеш семейство, създадеш дом, подминеш 30 години, когато имаш деца, повярвай ми, изобщо няма да мислиш за пенсия. Синът ми беше на 5 годинки и изплащах апартамент при Виденовата инфлация - пита ме как съм се справил...
Когато една страна не се интересува от мен, защо аз трябва да съм част от нея?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 03 Ное 2007, 17:06

ми аз съм на 28г и да кажа че бих избегал проблема е че там никои не ме иска тук си има и предимства и недостатъци ,да можем да караме бързо ,да вършим всякъкви магарии и после нема страшно ма аз лично предпочитам да живея мирно и тихо когато искам да карам бързо отивам на някоя писта и карам така е в англия .после помислете ако ви е стигнало нещо кофти както ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА СТАВИНСКИ и кво педераса се разхожда безнаказано ...... тука ако имаш кинти си безсмъртен докато ненастъпиш няко с повече кинти ! Живях 2 г в УСА ама там павех по-малко кинти отколкото тука а и жената неможа да доиде та ако мога да имам добра работа някъде из цивилизацията бегам кат м6 битурбо

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Ное 2007, 18:45

Ми изключая неспазването на законите, ефтините алкохол и цигари - други предимства май няма. Вчера ми попадна някъде пред погледа статистика:
В БГ има хванати повече пияни, отколкото тук с превишена скорост ...

Но комент!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 05 Ное 2007, 0:35

Nukem написа:Аре пичове и моето мнение,и да кажа първо че не съм голословен и си поживях/побачках е Щатите!
1:Има различни типове хора,такива който обичат спокоиствието да си ходят на работа и такива които си падат по нещо по така! :mhihi:
Ако си от първия тип и няма кои да ти осигури някакъв стандарт нема кво да се мисли!
Ако си от типа дето се кефи на живота и има кой да му помогне,тук си му е мястото!
И да кажа за Щатите защо ти е да можеш да си купиш кола 500 коня и да я караш с 30 шото камери и полицаи на сяка крачка и ако те гепят жална ти майка!
И каде има държава кадето работника кара Х5 с заплата 800лв а шефа му няка шкода скапана,е тва ко не е газария! :D !
Не знам да ли има някой в България,който да кара X5 и да ходи на работа за 800лв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата