Дойде и моят час ... и аз да се похваля :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 M3
Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe

Дойде и моят час ... и аз да се похваля :)

Мнение от KepeHcku » 04 Ное 2007, 2:46

Не знам от суеверие или от какво, но чак сега дойде и моят момент ... да се похваля :D просто исках да пооправя всичко по нея и да мога да почна да и се радвам. Преди две седмици си сбъднах една от най-желаните мечти – да си имам мое собствено BMW-нце. Та нека да кажа и нещо за нея: родена Септември 1996 и регистрирана Ноември моята любима е поела по дългия си път към мен. Модел Е36 Coupe с оптичен М пакет (без огледалата :?: ) и с големите бъбреци. Цвят - тъмно син металик (перла). Външно казано не се сещам за друго .. вътрешно ... ммм от къде да почна. Двигател М52Б20 който е с черния Ванус (така и не разбрах каква точно е разликата :roll: ). Бял кожен рекаро салон с подгряване на предните седалки, електронен климатроник, големия OBC с 18-те бутона управляван и от волана, ASC, автопилот, парктроник (чак сега оценявам колко полезно е това :idea: ), чупещ се трилъчев волан, 2 SRS AIRBAGS, ABS, ел.стъкла, ел.огледала, централно заключване и още нещо. Всичко изброено си е заводско сложено в колата – няма нищо преправяно :) От около две години чета форума почти постоянно и замисляйки се достигнах до един извод (поправете ме ако бъркам) – моята бима има така да се каже всичко възможно което германеца е слагал на тоя модел. Колата имаше леки външни забележки – беше одраскана дясната врата и панела зад нея леко натиснат – това беше и причината да не се хваля де ... исках да оправя всичко. Та благодарение на тези забележки за първи път се сблъсках с некадърността на българските майстори. Преди карах Мерцедес w124 поддържан от баща ми и жестоко експлоатиран от мен – никога не се беше случвало да ходя на сервиз и аз да плащам (голям кеф е Тати да оправя сметката). Та за българските майстори де ... това беше първият и последен път когато правя някакъв компромис с колата си...никога...никога повече при „познати” и добре работещи евтини майстори-бояджии. Не ми се говори за тази случка, че все още се вбесявам ... и видя ли го пак тоя майстор ще има 8 в пълнителя и един в цевта. Колата БЕШЕ на 204400 км, но за 2 седмици много рязко станаха на 208000 – незнайно как :mhihi: За тези две седмици да чукам на дърво всичко е ок, няма да лопне няма да тропне дет се казва. Имам няколко въпросчета но след малко. За въпросните 3600 км открих само един голям кусур по колата – има много гаден звук ... направо отвратителен ... естествено намерих лек и за него ... рязко натискане и задържане на педала под десния крак – резултат – неизтриваема усмивка от лицето ми и бързо забогатяване на ОМВ. Майтапа на страна, но преди когато четях постовете със спорове 318 vs. 320 ... доста често се споменаваше въпросния звук като една от основните причини за избора на шестака. Ако трябва да съм искрен ... тогава се присмивах и се чудех може ли да има толкова наивни хора .. това да е от значение за избора на двигател...признавам си бил съм в голяма грешка ... не съществува такъв звук ... няма друг такъв. Определено мога да кажа че това е колата ... поне за мен. Радвам се на всяка шибана потна стотинка която съм спестил за да си сбъдна мечтата .... и си заслужава. Пожелавам го на всеки „четящ” ентусиаст, вярвайте и един ден ... ще имате неизтриваемата усмивка!!!

Снимките са в галерията ми :D

За въпросчетата :help: Имам нужда от 4-5 неща за да мога да почна да спя спокойно ... без онова ръчкащо чувство че има още какво да се прави. Трябва ми десен пластмасов подкалник. Признавам си че не съм търсил в продава се ... може и да има някъде, това не е нещо което е задължително да е чисто ново от магазин ... но до колкото разбрах разликата между ново и употребявано не е много голяма. Та къде мога да си намеря въпросния подкалник – идва зима, лед, сняг, сол ... искам да си го има ... да ми е мирна главата. Както сте видели от снимките ... задните стопове са с жълтите мигачи ... ще бъдат сменени и те но за сега са на по заден план ... че и париците почнаха да посвършват вече. Някъде из темите бях намерил че на някой колега му се е прецакало подгряването на седалките ... моята (лявата не работи) – дясната си е перфектна. Та помня че някой се занимаваше с този проблем ... ако някой познава въпросния човек, моля дайте ми координати щото зимата на кожата е гадно. Другото което ми е спешно е алармата. Колата има електронно централно заключване ... но не работи – заключвам си само с ключа. В галерията ми има снимки на ключа. Принципно си мисля че не е някакъв голям проблем. За пример ... предишния собственик ми каза че компютъра давал някаква грешка .. но пишело на италиански и не го разбирали. Ходил в сервиз на БМВ но там не могли да го сменят – езика :shock: . След това го питах и за централното ... отговора беше същия. Езика на ОБЦ-то си го смених за около 45 секунди ... елементарна настройка 10-та функция и т.н.т. .... в този ред на мисли предполагам че и с централното проблема е идентичен .. паднала батерия на дистанционното или нещо такова. При натискане на копчето за отключване светва червения светодиода ... но с около 2 секунди забавяне и изгасва веднага ... и не отключва колата де :confused: Няма значение дали го пробвам от 300, 30, 3 метра или 30 сантиметра ... неще :?: Къде може да е проблема и по съществения въпрос ... препоръчайте ми добър сервиз за аларми. Колата има каско ... но не и аларма ... много учудващо за мен ама здраве да е :) Все пак искам и аларма да сложа ... пак за да ми е мирна главата. Искам да има всички възможни защити, обемни датчици, имобилайзери, комфорт модули ... и всичко най, най ясно ми е че освен да забавя недоброжелателите няма какво друго да постингна но пари за такива неща ... а и изобщо няма да жаля. Търся си и едно много странно нещо. На ОБЦ-то ми изкарва грешка с лампите в задната част на колата .... всички лампи светят ... няма изгорели няма не работещи ... но имало една липсваща. Лампата на третия стоп който е на задното стъкло. Самата лампа мога да я видя по каталог каква трябва да е ... но освен лампата някой нещастник ми е задигнал и фасунката. Та въпросната фасунка търся де. И последно че вече се усрах да пиша ... при всяко тръгване ... всеки път ... след точно определено, неизменящо се време се чува много кратко застъргване от предния ляв калник. Смених гумите със зимни преди 2 дена и не изчезна, надничах .. не мога да видя нищо да задира или да е близко до гумата/джантата. Интересното е че го прави всеки пат ... след точно определено време и разстояние ... от какво може да е това :?:

Това беше всичко за сега, благодаря предварително на помогналите по въпросите ... и предполагам че скоро ще се видя с някой от истинските ентусиасти на ЕКО-то ако съм добре дошъл де :D Чао!!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Ное 2007, 3:02

а честито...кукла е определено :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 04 Ное 2007, 3:57

супер е колицата със здраве да си я караш и само бензин да и сипваш :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 04 Ное 2007, 5:20

Това е тази варненската, много и се бях наточил и си мислех, че нещо не е наред на колата съпоставено пари/екстри и т.н
Мн, добра кола с всички екстри - просто само едни джанти,стопове и огледала и няма да има втора такава ;)
Честита да ти е и милион безаварийни! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от SkyWalker » 04 Ное 2007, 10:36

Честито и от мен! :D

На твоите въпроси давам два отговора: Подкалник, преден е около 54-55 лв. в Дару Кар, а трети стоп около 124-125 лв. Ако нямаш трети стоп (,а си имал), то той, бидейки свързан към един от задните стопове дава инфо на ОБЦ-то! Като го сложиш всичко ще е ОК ;)

На шофйорската седалка ти е предъснато някое реолтанче! Поправимо е, но трябва да се свържеш с Lacho или друг, който го е поправял (не е съвсем елементарно ;) )!
///M Club Member

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Ное 2007, 10:36

Еи тва тая боргаската ли е,мале колко се бях нахъсал да я зимам,направо си бях тръгнал!Колега
BMW_F1Team ние с тебе май много ни съвпадат вкусовете аз ходих да гледам твоита двамата сме се точили на тая, :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: !Иначе колата е меко казано страшна в обявата маи пишеше че е внос от швеицария!Еи касметлия си човече няма друг такъв звук!Със здраве да я караш и много ше те радва! :D
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 04 Ное 2007, 10:48

честито! красавица е
ксенон, очите на геле, стопове и да си претапецираш волана :) и си готов за събора
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2007, 11:49

Честито и от мен :yes:

Колкото до въпросите:

Третия стоп ако въобще го има изглежда така:
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=63&fg=25

Ако ОВС-то ти дава грешка (липсваща крушка) а третия стоп го няма въобще заначи е сменяно или задното стъкло или кората зад облегалките на задната седалка с такива от друг модел.

Блока на централното е под жабката и е свързан с комфорт-модула и алармата (ако ги имаш). Виж за нещо разкачено/прекъснато

Кората на подкалнила те съветвам да я намериш и я слижи докато не си напълнил с кал и боклуци пространството между калника и подкалника

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 04 Ное 2007, 12:13

честито голяма красавица е ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 04 Ное 2007, 12:32

Nukem написа:Еи тва тая боргаската ли е,мале колко се бях нахъсал да я зимам,направо си бях тръгнал!Колега
BMW_F1Team ние с тебе май много ни съвпадат вкусовете аз ходих да гледам твоита двамата сме се точили на тая, :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: !

Сложи ги трима :mhihi:
BMW_F1Team написа:Това е тази варненската, много и се бях наточил и си мислех, че нещо не е наред на колата съпоставено пари/екстри и т.н
Мн, добра кола с всички екстри - просто само едни джанти,стопове и огледала и няма да има втора такава ;)

Според мен не е тази варненската, а тази бургаската дето щях да я купя, но бащата ми спря финансите и направих компромис. Но нека не гадаем, а новия собственик да сподели, иначе няма кво да кажа повече колата е един път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koyota » 04 Ное 2007, 12:46

Колега, колата е страшна! :bowdown: Твой приятел и наш съфорумец Flipper май ми беше пращал снимки, преди да ги постнеш тук.
Салона ти е уникален(как ти завиждам само :mhihi: )
Със здраве да си я караш и да те слуша!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 04 Ное 2007, 12:50

Честито колега!
Милиони безаварийни км да минеш с баварката :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 M3
Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe

Мнение от KepeHcku » 04 Ное 2007, 13:52

Bloodnoon написа:
Nukem написа:Еи тва тая боргаската ли е,мале колко се бях нахъсал да я зимам,направо си бях тръгнал!Колега
BMW_F1Team ние с тебе май много ни съвпадат вкусовете аз ходих да гледам твоита двамата сме се точили на тая, :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: !

Сложи ги трима :mhihi:
BMW_F1Team написа:Това е тази варненската, много и се бях наточил и си мислех, че нещо не е наред на колата съпоставено пари/екстри и т.н

Според мен не е тази варненската, а тази бургаската дето щях да я купя, но бащата ми спря финансите и направих компромис. Но нека не гадаем, а новия собственик да сподели, иначе няма кво да кажа повече колата е един път

Еми колата е бургаската (внос от швейцария - юли тази година) ... доста време и се точих но все не стигаха париците. Мъчех се да си продам лаптопа за да мога да отида и да я взема ... но една сутрин се събудих и реших че може някой да ме изпревари ... преди да продам компа ... взех пари на заем и айде към Бургас. BTW компютъра все още се продава ... че сега пари има да се вращат http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=64858&highlight= Вече ми е по-добре де ... талона си е с мойто име :D

SkyWalker написа:На шофйорската седалка ти е предъснато някое реолтанче! Поправимо е, но трябва да се свържеш с Lacho или друг, който го е поправял (не е съвсем елементарно )!
Мерси колега ... ще се свържа с човека ... пък дано да помогне ... ще има почерпка :)

tsb_bg написа:Третия стоп ако въобще го има изглежда така:
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=63&fg=25

Ако ОВС-то ти дава грешка (липсваща крушка) а третия стоп го няма въобще заначи е сменяно или задното стъкло или кората зад облегалките на задната седалка с такива от друг модел.

Изглежда точно така ... на мен ми липсва крушката и елемент номер 2 - пластмасовата фасунка в която се поставя крушката.

koyota написа:Колега, колата е страшна! Твой приятел и наш съфорумец Flipper май ми беше пращал снимки, преди да ги постнеш тук.
Салона ти е уникален(как ти завиждам само )
Със здраве да си я караш и да те слуша!
Благодаря за пожеланията. Бях пратилни снимки на Flipper и честно да си призная той май и се радваше повече и от мен в началото. Салона наистина мн радва ... голяма мания е :)

А относно алармата някой да сподели добър сервиз, че имам малко горчив опит с Мерцедеса ... една вечер си спах в него щото майстор Жорко (моя милост) поработи с поялника 10 мин ... и след това установих че опцията заключване повече няма да съществува :D

Благодаря предварително!!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 04 Ное 2007, 14:19

Здравей,
Честито и от мен колега, със здраве да си я караш. Само консумативи да сменяш.
Относно звука от предна лява гума, зад диска се намира един метален калобран и лесно се къса от към болтчетата(мисля че имаше и във важните теми). Той по принцип издава един метален гаден звук. Погледни да не би това да е причината.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от suravia » 04 Ное 2007, 17:45

:welcome: честито
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)
Изображение Изображение

Следваща

Назад към E36