Има ли някой Common Rail с чип?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли някой Common Rail с чип?
Има ли някой Common Rail с чип, да ми даде съвет къде могат да сложът, цена и краен резултат? Имам предвид за двигателите 525d 163к.с. и 530д 193к.с.
чип
По принцип не е нужно да се сменява чипа, а се препрограмира този на колата през OBD порта, но е нужен софтуер и хардуер.
Става и със смяна на чипа. При мен е сменен чипа, с монтажа излезе 300 лв с чип поръчан от Германия. Колата е 525da 2001г.
Става и със смяна на чипа. При мен е сменен чипа, с монтажа излезе 300 лв с чип поръчан от Германия. Колата е 525da 2001г.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Аз си сложих чипа (по-скоро смениха ми софта) преди 3 седмици и разликата е поразителна. Колата живна много яко в ниските обороти.
Преди само ревеше до 2000 об. и набираше едвам едвам, а сега при тези обороти урдя яка тяга, а за 3500 да не говорим какво става. Не
сам забелязал да пуши повече. И най-вече ми свали доста градското, говоря за Бургас, от 10.5 л (при пестеливо каране) на 8.8-8.9 л (при
нормално каране) . Двигателя ми е на 222'253 км., но изобщо не се съмнявам, че може да му стане нещо от това, сега е някъде около 197
коня. Всичко зависи как караш, щото и нов двигател да имаш, ако караш като откачен, ще го скапеш.
Преди само ревеше до 2000 об. и набираше едвам едвам, а сега при тези обороти урдя яка тяга, а за 3500 да не говорим какво става. Не
сам забелязал да пуши повече. И най-вече ми свали доста градското, говоря за Бургас, от 10.5 л (при пестеливо каране) на 8.8-8.9 л (при
нормално каране) . Двигателя ми е на 222'253 км., но изобщо не се съмнявам, че може да му стане нещо от това, сега е някъде около 197
коня. Всичко зависи как караш, щото и нов двигател да имаш, ако караш като откачен, ще го скапеш.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
едно уточнение - правете си тунинга по оригиналния чип (файл). Не поръчвайте готови неща - софтуера е уникален за всяка кола и може да имате проблеми 

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Точно, много важно уточнение, защото на мен първо ми свалиха софта пратиха ми го в Германия и от върнаха новия на базата на стария , затова сам толкова сигурен в цялата тази работа.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колата е един добре напаснат механизъм, изчислен да работи безупречно ХХХ хил.км.
Когато промениш едно, всичко тръгва като верижна реакция....
Трябва да знаеш, че така натоварваш в повече други компоненти от автомобила!
Оттам и вероятността да се прецака нещо...
Когато промениш едно, всичко тръгва като верижна реакция....
Трябва да знаеш, че така натоварваш в повече други компоненти от автомобила!
Оттам и вероятността да се прецака нещо...
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
bmw39 написа:Интересно е това че всяка си има своя уникална програма чувам че щяло да натовари автоматика и можело с него да има проблем - вярно ли е?
Уникалността идва от постоянните ъпдейти, които се правят в сервизите на БМВ, много често даже самите собственици не узнават за този ъпдейт

За автомата повишения въртящ момент се оказва в повече понякога.

- V-max
-
-
Aко ме питаш мен - пусни 1 ЛС.plam75 написа:А може ли да дадеш координати, цена и за колко време става всичко? Мерси.
10 мнения
• Страница 1 от 1