духа слабо ,не е кондензатора?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

духа слабо ,не е кондензатора?

Мнение от blackrider » 30 Окт 2007, 12:20

Пичове ,проблема със слабото духане се оказа че не е от кондензатора! От тук: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67401 Днес обиколих 4 сервиза след като купих въпросният кондензатор / има го на ул.Поп Богомил ,1-та пряка в ляво ако идвате от лъвов мост посока халите. и веднага в ляво е магазина .слиза се по едни стълби.Цената му е 0,50 лв/
Но след като чуят техниците че платката е на климатроник за БМВ ,започват да се обясняват че е много сложно,че платката била залята с паста и било проблем...ала бала......теглим им една майна и .....изведнъж докато карам и търся поредния сервиз тва чудо започва да духа ама ще ми отвее перчема? :roll:
С откачен блок на климатроника? В самата дупка на управляващия блок на климатроника /дигитален/ ама отзад е неква яка жега,а през духалките духа студено /след като от врътката горе съм му задал да духа студено де/
Е не съм си сменил кондензатора ,а проблема се оправи! От к'во е бе деба неговата мама :mhihi:
моторче на ввентилатор? Идеи? :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 30 Окт 2007, 12:26

И моя се оправя понякога, но това не означава нищо :mhihi: Ще ида да го сменя като ми остане време :)
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Окт 2007, 12:43

Колега то и на мене ми ги разправяха тия,вика ми ''Аве тва да се оправи като ти сменя кондензаторчето е се едно като не пали,да ти напомпя гумите и да запали'' че се наложи да им дам 20лв за да започнат и после им гледах очудените физиономии като трагна!
И на мене последно климатроника като ми беше блокирал духаше на мах топло в краката ужас!!! :D
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Окт 2007, 13:54

абе кажете къде в СОфия няма да ми се правят на големи разбирачи ами ще се хванат на работа да ми сменят смотания кондензатор ????
Кой къде го е сменил да ида и аз там !
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Окт 2007, 14:58

Mи колега аз бачкам в София,но weekend-a сам си на Димитровград и там ми го оправиха!И в Хасково има едни момчета, в София не знам каде,виж имаше една тема пак за климатроник преди 2-3 седмици там един пич от София го сменяше него да намериш да каже каде има свясни жичкаджии в София!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 30 Окт 2007, 15:11

Момчета, този кондензатор се сменя много лесно. Аз сам си го смених за около 30 минути (включително демонтажа и монтажа на блока), като спазвах инструкциите в сайта http://www.macadamizer.com/bmwfix.html . Това, че платката е залята със смола не е проблем. Ако не се смени винаги ще прави проблеми. На мен ми се включваше когато си поиска и в най-голямата жега лятото щеше да ми изгори крака, когато е на педала за спирачката. Ако не можеш сам, във всеки сервиз за ремонт на радиокасетофони или телевизори ще ти помогнат, просто не си отишъл на правилното място.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Окт 2007, 20:06

след дълго обикаляне едно момче от ТВ сервиз намиращ се зад ШЕЛ Х.Димитър София за 5 лева ми го смени / от благодарност му дадох 10 да се почерпи момчето. А аз съм станал като нинджа :mhihi: за 3 мин пред сервиза свалих блока домонтирах го извадих платката дадох я на техника след 5 мин ми я върна и за още 2-3 мин я сглобих сложих и нема грижи вече ! Само забелязвам има някакво секундо забавяне .Например увеличавам да духа по-силно и не се получава веднага ,а след 3-5 секунди променя?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 30 Окт 2007, 21:47

blackrider написа:след дълго обикаляне едно момче от ТВ сервиз намиращ се зад ШЕЛ Х.Димитър София за 5 лева ми го смени / от благодарност му дадох 10 да се почерпи момчето. А аз съм станал като нинджа :mhihi: за 3 мин пред сервиза свалих блока домонтирах го извадих платката дадох я на техника след 5 мин ми я върна и за още 2-3 мин я сглобих сложих и нема грижи вече ! Само забелязвам има някакво секундо забавяне .Например увеличавам да духа по-силно и не се получава веднага ,а след 3-5 секунди променя?

Честито, добре си се отблагодарил на момчето, аз бих направил същото.Това за забавената реакция според мен е нормално, имаш развъртане на турбинката, път който да измине въздуха(плюс филтъра) докато го усетиш.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 01 Ное 2007, 21:55

Пичове разочарован съм.Смених кондензатора преди 2 дена и днес проблема пак е същия? Работи всичко, в следващата ситуация спирам някъде ,върша си работата качвам се паля и ....проблема се появява? След 4-5 спирания и тръгвания- тука има тука нема?
к'во може да е!!!!
:roll:

Още 1 питане: приятел с Е39 по време на шофиране му чезне духалката ауто-то и после само се вкл. усилва намаля?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 02 Ное 2007, 8:17

някой беше споменал за някакъв " таралеж" ? Къде е т'ва чудо и к'ва му е функцията? Да не е от него, ами филтъра на купето /тез дни ще го сменя и него/ ????? Моля за съвет и помощ! :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 02 Ное 2007, 16:44

някой няма ли да каже кво става? :help: :help: :help: :help: :(

Назад към E36