Проблем с разхода и оборотите на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с разхода и оборотите на празен ход
Здравейте аз съм нов във вашия форум много ми хареса и реших да пиша за моята болка четох доста но невидях такава тема извинявам се ако съм пропуснал:) та проблема е следния пали си идеално работи каквото работи след което започва да мени оборотите между 500 и 1000 оборота проблема с разхода е в градски условия там колата харчи около 20-25 литра на 100 км на извън градско харчи около 7-8 литра на 100 км при средна скорост 150 км та ако някой е имал такъв проблем ще съм благодарен ако сподели как го е излекувал и така
поздрави
поздрави

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Проблем с разхода и оборотите на празен ход
Не е възможно при разход на градски условия да дава 20-25 литра на 100 км, а на извънгредско- 7-8 литра на 100 км. При средна скорост от 150 км/час, двигател с ходов обем 2000 см3, на купе е36 дава около 9-9.5 на 100 км.Имам едно обяснение на този феномен- или имаш повреда в дебитомера- при заклинена клапа той подава информация към компютъра за впръскване на по-голямо количество бензин и поради тази причина на градско каране дава този огромен разход, защото двигателя работи предимно на празен ход. При постоянна скорост да дълъг път това практически няма значение, защото е отворена и дроселовата /дроселовите/ клапи и колата има нормален разход. Колкото до промяната на оборотите на празен ход, това е така, защото горивната смес е преобогатена и двигателя започва да се дави, когато е загрял.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
а я ми обясни 316-ка защо гори 2О на 1ОО
попринцип ходих на диагностика и там ми казаха че единият ми кабел на цилиндрите не работи както трябва.. и да ги смена заедно със свещите... та дали е възможно наистина да е от това ?

попринцип ходих на диагностика и там ми казаха че единият ми кабел на цилиндрите не работи както трябва.. и да ги смена заедно със свещите... та дали е възможно наистина да е от това ?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем с разхода и оборотите на празен ход
Не е възможно при разход на градски условия да дава 20-25 литра на 100 км, а на извънгредско- 7-8 литра на 100 км. При средна скорост от 150 км/час, двигател с ходов обем 2000 см3, на купе е36 дава около 9-9.5 на 100 км.Имам едно обяснение на този феномен- или имаш повреда в дебитомера- при заклинена клапа той подава информация към компютъра за впръскване на по-голямо количество бензин и поради тази причина на градско каране дава този огромен разход, защото двигателя работи предимно на празен ход. При постоянна скорост да дълъг път това практически няма значение, защото е отворена и дроселовата /дроселовите/ клапи и колата има нормален разход. Колкото до промяната на оборотите на празен ход, това е така, защото горивната смес е преобогатена и двигателя започва да се дави, когато е загрял.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Ogi написа:а я ми обясни 316-ка защо гори 2О на 1ОО![]()
Това можеш да разбереш по работата на двигателя. Когато имаш пропуск в запалителната система на някой цилиндър, мощността рязко пада, двигателя работи с тресене и рязко се качва разхода.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
ивчо3 написа:Ogi написа:а я ми обясни 316-ка защо гори 2О на 1ОО![]()
Това можеш да разбереш по работата на двигателя. Когато имаш пропуск в запалителната система на някой цилиндър, мощността рязко пада, двигателя работи с тресене и рязко се качва разхода.
определено това са и симптомите

8 мнения
• Страница 1 от 1