Бихте ли емигрирали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 01 Ное 2007, 17:45

D3BEP написа:. . .

Единственото което искам да кажа е че трябва човек наистина да знае ЗАЩО заминава и да има реални очакваня за живота в другата държава, която и да е тя.

Ако тези критерии са изпълнени, грешен избор няма.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 17:53

А ето това е невъзможна цел.
Можеш ли да ми кажеш, че ти захвърляйки всичко тук и отивайки в друга държава, си знаел как ще живееш, колко ще печелиш и как ще се чувстваш с тези пари?
Болшинството месец - два миткат по гари и общежития. После почват нещо си... После нещо друго. Някои израстват, други не, на трети не им се дава възможността да израстнат. Никой не може да знае като си купи билет от България. След години там, като се обърне назад вече знае.
Всичко е до късмет.
Но едно е сигурно за абсолютно всички останали там:
Не им са проблемите храната и тока.
Рядко и предимно в някои робовладелски държави като Супербритания се срещат с експлоататорски манталитет и управление чрез страх или интриги - както е на повечето места тук.
Обикновенно имат някаква непрестижна работа и от тях се очаква предимно да я работят. Работят ли, няма проблеми и живеят зле за там, като царе за тка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 01 Ное 2007, 18:45

Честно казано, все по-често се замислям дали пък някъде там... далече зад окена няма да е по-добре :confused: но засега си оставам само с размишленията :help:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 18:48

M2PR написа:Честно казано, все по-често се замислям дали пък някъде там... далече зад окена няма да е по-добре :confused: но засега си оставам само с размишленията :help:

Там падат блокове ве, кака....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 01 Ное 2007, 18:53

D3BEP написа:
M2PR написа:Честно казано, все по-често се замислям дали пък някъде там... далече зад окена няма да е по-добре :confused: но засега си оставам само с размишленията :help:

бе случва се, ама аз шъ съ изолирам някъде около океанчето :mhihi: (може пък да ме отнесе и някой ураган, ма карай да е весело...)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 01 Ное 2007, 20:05

Аз пък като се замисля от друга гледна точка не живеем чак толкова зле.Искаме да караме нови БМВ-та (коли) а то не става така, човек понякога трябва да се радва на това кеото му се предлага и да си прави повече сметката.Един ден може, ако заминеш да се върнеш с празни ръце, а ако си бил тук да направиш бизнес, да успееш кой знае късмет както се казва.
За мен ключа във всичко е в образованието и колкото се може повече да го имаш, колкото повече учиш толкова по-добре защото това винаги се отплаща.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2007, 20:07

D3BEP написа:

малко не по темата, но ако ти ако мислиш че творенията на гениалното съветско инжинерство (също така известни като "панелки") във които живеят болшинството от населението на големите градове няма да почнат да падат скоро- мисля че си във грешка... официалния им ресурс е 30-45 години.

а по темата - началото на 90-те хората напускаха защото ако беше със над определен коефициент на интелигентност и искаше да си във мир със себе си - нямаше как да пробиеш ако не беше "нечий"..

сега хората напускат ... по инерция и от отчаяние породено от липсата на респект във обществото водещо се на принципа "бий за да те уважават"- но не е задължително да са "върха на интелигенцията"...

моето лично мнение е че ако си интелигентен и кадърен сега във момента във бг има по-добри шансове за реализация от колкото във чужбина. заплатите за знаещите и доказалите се са също на добро ниво (визирам заплати по 2000-3000 евра за средно-ниво ръководни кадри).

за мен обаче единствения проблем е че колкото и пари да имаш- обществото не е построено правилно и това преплетено със хорския манталитет (поне за мене) е неприемливо ежедневие.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 01 Ное 2007, 23:05

_BoBI_ написа:За мен ключа във всичко е в образованието и колкото се може повече да го имаш, колкото повече учиш толкова по-добре защото това винаги се отплаща.

Е за това съм с двете ръце ЗА! :yes:

А сега да питам знаещите за нещо, което ме интересува! Имам си една магистърска степен, но искам да се обучавам още и по възможност нещо с дизайн, но не тук а навън! Допълнителна специалност открива нови хоризонти, а там където бива завършена, след стаж в местна фирма, възможността за оставане и добра реализация е по-голяма! За съжаление знам само английски, а немски не и варианта Германия/Австрия, където има доста вузове с такива специалности го отписвам! Остава ми варианта с англоговоряща държава и предпочитам да е в Европа, затова избора се ограничава до Ирландия и Великобритания! Та накратко въпроса ми е свързан колкото с обучение, толкова и с работа! Питането ми е към тези, които са проучвали въпроса и знаят какви са пътеките!
Какви са възможностите за обучение и едновремено с това работа за да може да се издържам? Какви са годишните такси и какви документи, докога и къде трябва да се подадат?
Ако има коректни фирми в БГ, които се занимават точно с обработката на документи за обучение и същевремено с работа, то кои са те и по колко взимат за услугата ако знаете?

п.с. Както писах по-горе съм на кръстопът и не бих си захвърлил сегашия живот ей така, само за да видя кво е там! Питам всичко това, защото искам да съм информиран, тъй като ако реша да правя крачката, няма да е с идеята да бъхтя до пенсия някъде в строителството или шофьор и т.н. както почва всеки и NeoPrint го написа, а с идеята това да е докато стъпя малко по-здраво на земята, да запиша втора магистратура и с това да се захвана с работа, която наистина искам!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 23:18

малко не по темата, но ако ти ако мислиш че творенията на гениалното съветско инжинерство (също така известни като "панелки") във които живеят болшинството от населението на големите градове няма да почнат да падат скоро- мисля че си във грешка... официалния им ресурс е 30-45 години.

Това е официалната им гаранция.
Само че и това е тъпа разигравка. Вече май ще ме вземат за някой, дето само чете за масони и велики измами. Но това е така, братче.
Сарите панелни блокчета имаха ГАРАНЦИЯ между 30 и 50 години.
Повечето от тях са на повече.
Няма паднали. А са десетки хиляди. Устояват и на земетресения.

Готов съм да се хвана с тебе на бас, че именно тия "гробници" или както им викате при катаклизъм, пък и при нормални условия ще имат по - голяма оцеляваемост от т. нар. НОВО СТРОИТЕЛСТВО, от което те са по - стари средно със 70 години. Ще оцелеят над всичко, строено след "комунизма". То кво да се хващам на бас, нали аз, роднини и приятели, цел иградове им перем калая на новите строители от всякакъ калибър.

Уловката е проста, брат. Те(панелките) са апетитна хапка, а строителната мафия вече няма мегдан за строителство. Собствениците на апартаменти нямат там земята, те са по правило на суперфиция - земята е тяхна докато сградата е там .Вземе ли се разрешение за събаряне, имотът става общински. Това са големи площи, с зелена част, с паркинги... Охааа, ако паднат на фирмичките. Ще черпят и по един апартамент.

--------------------------------------------------------------------------

Дяволо и Алекс,
Вие къде си търсите работа, момчета...
Имам чувството, че не е в бг. Или че не си търсите работа.
На всички интервюта в сериозни фирми, в които съм бил(вече не ги броя) почти хич не им пука какво образование имам, почти не правят разлика дали магистър, бакалавър или спеиалист и след назначаване досега същност не са ми искали дипломата, аз самоинициативно съм я носил...
Образованието не се цени. Университетите не работят с бизнеса. Бизнесът пък не е склонен да плаща за титли. Поне в Бг.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 01 Ное 2007, 23:31

Не съм напълно българин по кръв, но се чувствам такъв повече от всякога. Не ми харесва положението в момента, което няма тенденция да се оправи в близко бъдеще, но въпреки това тежа доста на това място и просто незнам какво би ме изместило да емигрирам. Имам брат в Италия, който се е устроил повече от добре - иска да ме дръпне там, имам и роднини в САЩ, които имат статут там и ме карат да отида. Имам и роднини в Русия, която е доста по-добре в момента въпреки първото впечатление, което имаме като цяло за страната. Еми нестава - пътувах, поживях, видях че са по-добре във всички отношения от нас и това е! И въпреки всичко си предпочитам родната България. Успокоявам се с факта, че има млади хора като мен, които мислят да променят нещата доколкото могат индивидуално или в колектив, а направо се отчайвам когато видя колеги, които се молят при първа възможност да вазират завинаги. Това е момента, в който ми става кофти. Изучил съм се с доста труд и усилие и не бих жертвал това за друга държава - ще ми се да покажа това, което мога тук. Не че е кой знае какво, НО защо потенциалните ни кадри трябва да бягат в чужбина, ЗАЩО тъпите оправници не се постараят да задържат Човешките си ресурси ТУК и да им помогнат да се реализират като ги стимурат както прави Европа, САЩ, Русия и т.н. Еми ЗАЩОТО крадът и всеки мисли за себе си. Въпреки, че няма да ти признаят образованието, чужденците виждат, че Българина е къдърен във всяко отношение и е готов да даде всичко срещу това което ще получи - еми чиста експлоатация във всеки сектор, ясно е. ЗАТОВА! Казусът е необятен и нерешим на този етап. Все още са малко средствата, които трябват да се реализират тези насоки в областта на работната сила. Държавата МНОГО губи като изучава млади специалисти и експерти в момента в който те предпочетат да показат наученото другате. Но такива са ни управниците за съжаление. Все още не съм си завършил магистратурата, а вече мисля за втора. Харесва ми това, което научавам и смятам, че ми помага, ВЪПРЕКИ че не съм се реализирал до нивото, което желая. Знам, че мога навън, като почна от 0лата, но предпочитам да поизчакам тук да се оправят нещата!

п.с. Извиняма се за правописните грешки, има защо да ги правя в момента :mhihi: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 01 Ное 2007, 23:57

D3BEP, не си търся работа в БГ! Имам си, при това за мнозина сладка! Работа, където ме ценят и си получавам бонусите затова! Но както писах някъде в темата, аз искам да имам възможността да осигуря спокойствието на мен и на още двама човека до мен за да реша да създам семейство! Затова и допълнителна работа съм захванал, но си е уморително, макар и да не е по много! И всичко е защото не искам да живея в катун като циганите ден за ден, за момента, без да ми пука за утре! В момента, дори и с бонусите които получавам от уважението на шефовете ми за положените усилия, мога да осигуря някакво съществуване, но не бих казал и безпроблемно! Ценят ме, но икономиката на страната ни е такава, че всички сме подвластни на нея, а от тук и стандарта ни не може да бъде висок, пък дори и шефовете ни да се опитват, защото и те съзнават че трудно се намират дисциплинирани, коректни и можещи кадри! Затова правят каквото е по силите им да задържат хората от които са доволни!
Така че отправения в горния ми пост въпрос е изцяло за работа навън! Но с умисъл тази общата работа, която почват всички да е докато както се казва "стъпиш на крака и се осъзнаеш къде си", а в последствие да се захвана с нещо, което наистина ще ми доставя удоволствие и затова мисля, че би могло да стане със следване, паралелно с него стаж, а от там и устройване на желано работно място :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Ное 2007, 2:38

От началото ви подхвърлих просто една тема за размишление. След това ви подметнах нещо, защото видях, че започвате да пишете за пари. Никой не обърна внимание на това. Сега искам аз да задам един въпрос на повечето от вас, момчета и момичета...

Къде са в цялата тази ситуация най-близките ви хора? Стига с тея цифри, които се променят за 1 миг стига някой да реши, че трябва да стане така. Какви са тези пари, за които говорите? Около вас близки няма ли?

Не искам да мисля, че повечето от вас са материялисти... :idea:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 02 Ное 2007, 2:59

D3BEP написа:А ето това е невъзможна цел.
Можеш ли да ми кажеш, че ти захвърляйки всичко тук и отивайки в друга държава, си знаел как ще живееш, колко ще печелиш и как ще се чувстваш с тези пари?
Болшинството месец - два миткат по гари и общежития. После почват нещо си... После нещо друго. Някои израстват, други не, на трети не им се дава възможността да израстнат. Никой не може да знае като си купи билет от България. След години там, като се обърне назад вече знае.
Всичко е до късмет.
Но едно е сигурно за абсолютно всички останали там:
Не им са проблемите храната и тока.
Рядко и предимно в някои робовладелски държави като Супербритания се срещат с експлоататорски манталитет и управление чрез страх или интриги - както е на повечето места тук.
Обикновенно имат някаква непрестижна работа и от тях се очаква предимно да я работят. Работят ли, няма проблеми и живеят зле за там, като царе за тка.

Как да е невъзможна? Въпроса е какво искаш да се промени в собствения ти живот. Не е трудно сам пред себе си да кажеш "Искам пари" или "Искам спокойствие" или просто "Искам промяна". Естествено че няма да знаеш точно какво ще се случи, но въпреки това трябва да знаеш какво гониш.

Храната и тока може да не са проблеми в Австралия, но наема и водата определено са. А както може би се досещаш водата се отразява на храната. ;)

А за стандарта на живот: с 1500евро на месец в София ще ти е по висок от колкото с 2500евро на месец в Бризбън. Знам че в България се качват цените, но и тука не си седят стабилно.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Ное 2007, 8:33

NeoPrint написа:btw. къде да потърся работа в Канада из дебрите на нета или има и читави фирми тук?

www.jobboom.com

WilliamsF1Team написа:
Къде са в цялата тази ситуация най-близките ви хора? Стига с тея цифри, които се променят за 1 миг стига някой да реши, че трябва да стане така. Какви са тези пари, за които говорите? Около вас близки няма ли?

Живота е ядене, пиене и секс. Парите са онова, което ни осигурява тези три неща.
Близките ми нищо не ми дават и се налага да се боря сам.
Не съм материалист. И в Канада си пия и бирата, и ракията, и салатата не е по-малко вкусна.

И накрая един виц:

Баща и син глисти се подават от един задник (чивека си се изхожда на полЕнката, така да се каже). Малкото глистЕ пита:
- Тате, какво е това зеленото, дето мирише така хубаво?
- Трева и цветя сине - отговаря дъртия
- Тате, а какво е онова синьото?
- Небето сине
- Тате, а какво е онова жълтото, дето свети и топли?
- Слънцето сине
- Тате, а като има такива хубави неща навън, ние защо сме се навряли в тоя гъз?
Тук дъртия глист въздъхнал и промълвил:
- Какво да правиш сине, Родина ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Ное 2007, 8:48

BMW_POWER написа:
NeoPrint написа:btw. къде да потърся работа в Канада из дебрите на нета или има и читави фирми тук?

www.jobboom.com

WilliamsF1Team написа:

Живота е ядене, пиене и секс. Парите са онова, което ни осигурява тези три неща.
Близките ми нищо не ми дават и се налага да се боря сам.
Не съм материалист. И в Канада си пия и бирата, и ракията, и салатата не е по-малко вкусна.....

Ами жалко е ако наистина мислиш, че живота е ядене, пиене и секс. Живота е низ от изживявания, които малко или много те учат на нещо. Ти за да ядеш ли живееш? Или пък, за да пиеш? А може би живееш, за да правиш секс?

Тук е момента да те попитам женен ли си? Имаш ли деца? Ако не си, имаш ли приятелка? Тя какво място заема в твоя живот?
Недей така. Аз ако отида някога да живея в чужбина, няма да е нито заради ядене, нито заради пиене.
А за близките тииииии... Те не може да ти дават всичко, от което имаш нужда. Те са ти давали до 18-19 години. Стига толкова. Помогнали са ти да се изградиш като личност от там насетне се бориш и се издигаш.

А иначе, че не са ти по-малко вкусни яденетата и пиенетата е ясно. Ама когато ти се случи нещо лошо, на салатата ли казваш или на ракията? Никой от тях няма да ти помогне да си решиш проблемите.

Не мислете толкова повърхностно... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата