Нещо ми става

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Нещо ми става

Мнение от Flash » 01 Ное 2007, 3:58

Не знам какво ми стана, но днес докато карах Рендето, изведнъж мозъка ми загасна...всмисъл виждам си всичко, но не го възприемам...Гледам километраж, пътя отпред, огледалата, но не възприемам нищо... робот все едно.......не ми се случва за първи път. Правя ляв завой, поглеждам в огледалото и виждал автомобил зад мен, който е във лявата лента(аз съм в дясната). Вместо да го изчакам да ме задмине и да се престроя, аз си завивам.....как не ме удари.....и това НЕ СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ...Кажете ми, какво да правя, към психолог ли да се обърна или да спра да карам за известно време сам...само с баща ми...

Темата е сериозна

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 01 Ное 2007, 4:14

Можеби ти трябва повече почивка или наистина спецялист да каже, да даде съвет те повечето жени са така постоянно и за тях оправия няма :mhihi:

На мен ми се е случвало да карам като робот без да мисля за нищо просто за нищо еи така и всичко да ми е като на сън и най-интересното, че гледах в огледалата и незнам как бях минал 2-3 километра без да ги усетя и си карах съвсем нормално немога да си го обясня.Сменям си скорости бях спирал на червено и прочие, но когато се усетих бях стигнал почти до вкъщи и започнах да мисля реално, а пътя преди това ми се губи, не помня нито една ситуация от къде съм минал и прочие беше се случило веднъж или два пати преди месеци...
Също ми се е случвало да карам или да говоря или да слушам (най-често) някой и изведнъж за 3-4 секунди незнам кой съм и какво правя там.Примерно карам и изведнъв гледам, а държа волан в някакво БМВ съм и 2-3 секунди незнам какво правя и къде утивам и после всичко ми се върне странна работа найстина :mhihi:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 01 Ное 2007, 6:20

Като за начало на лечението, спирате (поне временно) леките наркотици, кафето следобяд... писането м/у 00:00 и 7:00 и така.. :!: Спете бе хора!Ей така стават много катастрофи :confused:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Ное 2007, 9:22

умората и напрежението..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 9:55

Не знам, мисля, че нищо не ти става, има такива моменти на апатия, сигурно всеки е преживявал нещо такова.
Не мисля, че е нещо по - сериозно, но ако те притерснява, иди на лекар. Здравето е номер 1.
Просто опитай следните неща:
1. Като настъпи такъв момент, не се концентрирай върху него, не се плаши, не се чуди "кво ми става" и "пак ли". Мисли си, че всичко е наред и че си па квъв форма.
2. Карай по - концентрирано, с повече живец в карането, ако ме разбираш какво искам да ти кажа. Такъв тип изключване може да се случи преди всичко ако караш механично, по познат път, ако не очакваш нищо да се случи и си се поотпуснал.
Хората и заспиват на волана. Така че...
Не ти го пожелавам, дерзай!

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 01 Ное 2007, 10:58

При мене това се случва от жегите и умора. За това климатика в мойта кола не се гаси . . . за сейфти. 8)
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 01 Ное 2007, 11:41

Мисля че знам за какво говориш ... Като гледам си млад шофьор ( в смисъл без много опит) , и си стигнал до момент в които не можеш да се концентрираш на 100 % в шофирането...
И на мен ми се е случвало , горе-долу година след като взех книжка , и вече понатрупал известно самочувствие като шофьор се усетих, че карам без капка концентрация и се насилвах да осъзнавам какво се случва около мен... При мен това състояние се излекува след като обрах мантинелите по магистралата , и като си дадох реална сметка че имам още доста да се уча как се кара кола ... Надявам се при теб да не се получи по същия начин ... Когато изпаднеш в подобно състояние , се опитай да смениш стила на каране , т.е. да се насилиш да караш кротичко ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 01 Ное 2007, 11:46

лелее каква ситуациа а ако ти стане така ако си на магистралата :roll: :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NAUGHTY » 01 Ное 2007, 13:41

Аз имам подобен случай и за тогава 100% умората си каза думата. Прибираме се с мъж ми от провинцията към 2 ч. нощеска, супер изморени, той кара, а аз се опитвам да плямпам, за да не заспим. В един момент спираме пред блока и се споглеждаме. Аз викам - губят ми се няколко момента, а той - а аз последно помня куките на Елин Пелин :shock: И сега като се сетя изтръпвам!

Както каза някой по-горе спете!
ИзображениеИзображение
Някои оставят нещо след себе си само когато клекнат...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 01 Ное 2007, 13:49

Има и друга причина за такива изживявания:
Получават се когато сте били под стрес (например карали сте се с някой и сте вложили повечко емоция). Тогава реакцията на организма след голямата "инжекция" адреналин е да пусне всички други "химикали" които ще Ви успокоят и се получава това "забавяне" на възприятията и "живот като на сън".
Моят съвет като "специалист":
Избягвайте да карате след сериозен стрес...!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 01 Ное 2007, 14:43

И аз имам подобна случка след едва 3 часа сън. Карам рано сутринта по магистрала Тракия с музика в колата и широко отворени очи, но с ужас разбирам в един момент, че мозъкът ми спи. Една кола ме изпреварва и се прибира в платното пред мен, при което аз се стряскам от това като че ли сънувах кошмар. Тогава спрях на първата отбивка и спах 10 мин след което се събудих с аларма. След 60 км повторих това и накрая се разсъних след като изпих една студена Фанта.

Та не си правете илюзиите да карате когато сте много уморени или ако бързате направете като мен - 10 мин. не са много, но пък тогава почивате малко или много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2007, 14:46

И на мен нещо ми става в последно време, някак странно влизам в завоите, нямам си и на идея как става :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 01 Ное 2007, 14:58

И на мен ми се е случвало да се чуда какво каде що като карам!
Бе т'ва мозъка е голема работа...

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Ное 2007, 15:00

може и да имаш някакъв здравословен проблем
не искам да те плаша, но по добре се прегледай за да не стават бели
имал съм и аз такива ситуации, но горе долу знам как трябва да реагирам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 01 Ное 2007, 15:07

според мен си Флюбен

Следваща