чип тунинг
Модератор: bum_bum
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
чип тунинг
предлагат ми чип което уж увеличава мощността до 10 процента ....и не струва много <250-300> лева .
та дали си заслужава и дали няма да вреди на двигателя ..та какво е вашето мнение моля ????????
та дали си заслужава и дали няма да вреди на двигателя ..та какво е вашето мнение моля ????????
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
f.a написа:какво общо има шпера с мощността ? а иначе е 96 година
има, защото ще ти се струва, че караш коренно различен автомобил, особенно настрани

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колега ето ти този сайт "http://tuning.bg/" в него на скоро гледах обява за монтаж на чипове. мощността се покачва от 10% до 25% (25 е при дизелите) за моя двигател е с 12% и 300 милилитра намалява разхода на гориво. само че цената е почти 800 лева пък и хората си дават и гаранция все пак. да не говорим че чиповете са оригинални и са си с оригинални програми....

Досега не съм се интересувал от чип тунинг и т.н и имам въпрос този чип би трябвало да може да се дъмпне на програматор и да се купят чипове и да се програмират.По този начин ще е достатъчно 1 човек от форума да има и всички останали да се уредят с чипове. Та някой знае ли какъв е този чип като хардуер?
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колеги, оригиналните чипове с оригинални програми не вредят ами помагат. даже е хубаво да си слагаме. така постигаме оптимален режим на работа на двигателя без да се натоварва излишно - по-голяма мощост и по- икономичен. за правените не мога да кажа нищо - има и сполучливи има и лоши. сигурно ще питате защо след като сложите чипа и колата става по-мощна и по-икономична. и защо колите не ги правят с такива двигатели ами ги скупяват и ни принуждават да си купуваме чиповете с програмите. истината е ще завода производител за определен двигател до определена мощност не плаща акцизи (колата е по ефтина). купувайки си чипа потребителя реално плаща този акциз вместо фирмата.....ако имах възможност бих си купил и аз чип въобще без да се замислям.....но само и единсвтено оригинален.....

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2