Всичко ли е изгубено?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Окт 2007, 13:16

Може и така да е. Но в този сучай следва да не излизаш с крути лозунги какви били тези дето не гласували и тези, дето гласували неправилно - може би неграмотни.
Най малкото, зашото тези които не гласуват братко, са АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО.
Винаги напоследък.
И даже под секрет ще ти кажа: водят ги около 60%, но реалността е че са доста над 2/3 вероятно. Защо?
Защото се смята грубо отношение гласували към избиратели.
А в изборните списъци не се водят доста люде, които имат право да гласуват. Ей така, закрепостени са към определени места и общини, където по - лесно се манипулират изборите.
В числителя на дробта пък влизат доста цигани и турци, които не само не са за зачисляване в съответния регион, но даже често нямат и паспорти... Да, не знам дали ще те учуди. За теб ще е сериозно затруднени, ако както живееш в София отидеш да гласуваш в Пловдив. За тях обаче нема такива проблеми!

Така че.... Негласувалите + невалидните бюлетини се наричат квалифицирано мнозинство в държавата. Наричат се 2/3 или повече от държавните приходи. От БВП. И още каквото си искаш. Може и ако почнете да си мерите приказките, ще е по - умно.

Ако всичко, което си изписал е вярно, имам и други хипотези за теб.

1. Може да си обвързан с някои кандидати и партийни интереси. Като гледам с какво ми се хвалиш, много вероятна версия просто да си политизиран
2. Може да си някакъв държавен/общински служител и да се опасяваш да не загубиш работата си. Така е в БГ за съжаление. Сега всички плюят Шесто. Аз пък го уважавам. Това беше ефективно вътрешно държавно контраразузнаване със сериозни кадри. Сега ролята на Шесто има всяка недое**на стара мома, озлобена баба, амбициозен некадърник в работата ти, който ходи и носи кога верни, кога неверни неща и ти кове съдбата.
3. Може ти самия да си част от играта??? Ако е така, Звинете, г-н Борисов?

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кой си точно, няма значение. Има значение че попадаш точно в тази "каста", дето ме дразни. Вече казах. Според мен е правилно да се изрази глас, за някой или за никой. Туй, че на тея, дето не искат никой законът се е погрижил да им запушат устата и да ги обяват за слабограмотни, попълвали трудна бюлетина - друг проблем.
Само че аз не ви наливам морал как да гласувате и непременно да изберете кандидат, който не ви харесва.
Обаче ти го правиш. И сипеш доста.... недоосмислени класификации по отношение на тези, дето не гласуват, или по отношение на тези, дето не гласуват по метода, който на теб ти харесва. Брех. Малко ти остава да им отнемеш гражданските права и да ги обесиш за назидание. Вземи се в ръце. Твоята политическа насоченост не ме интересува, макар че май ми е ясна. Не я натрапвай. Всеки ще гласува, или ще негласува както си иска, не непременно за уговорените кандидати.

Така че... Няма нищо против опита ти, данъците и начина, по който си живял. Може и да си видял повече от мен и да имаш повече опит и контакти. Единственото, коеот ме учудва в този случай, е че ме изкарваш от нерви и тласкаш към дълги разговори по въпрос, касаещ елементарната човешка култура.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 30 Окт 2007, 13:28

D3BEP написа: ...

:bchug:

Най-обичам да спорим за глупости :mhihi: Не че нещо, но пък тогава човек може да разгърне потенциала си на философ. Говоря и за себе си ;) Ясно е, че ползата от тия ни приказки е практически нулева, дори и малко вредна, защото вместо да тропаме по клавиатурите, можем да повдигнем леко трудовата си производителност ;)

Грешно си ме разбрал. Аз не се хваля, нито имам амбиции да управлявам. Работя като програмист в частна фирма, но днес съм си взел почивка, че чакам тук едни майстори... Живи и здрави, да се срещнем, да седнем, да пийнем и да хапнем, пък ще избистрим политиката ;) И като цяло, предпочитам спорове по нещо техническо и изчислимо, щото математиката е точна наука и там се борави с неща, които или са дадености, или се доказват. А в областта на политиката числото 2 се дефинира като диапазон между безкрайно голяма 1-ца и безкрайно малка 3-ка :mhihi:

Едит: Сори, сега видях, като се зачетох по-обстойно, че съм те издразнил :uups: Матапя се доста и нося на майтап, но не съм имал за цел да те изкарвам извън релси. Ако това е болна за теб тема, още веднъж се извинявам :bchug: Аз лично го приех като нормален спор... Може и да съм се изразил малко по-остро на места, но в никакъв случай не съм искал да обиждам. Все пак това е форум, не говорим очи в очи, не се познаваме...
Последна промяна logout на 30 Окт 2007, 13:54, променена общо 1 път
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Окт 2007, 13:44

Тоест, обединяваме се около хипотезата, че:
НЕ, ти нямаш право на глас. Това, че плащаш данъци, не ти дава право да ревеш. Дава ти се право да ревеш тогава когато си гласувал и си си платил данъците.

ти си никой, ти си бял лист, празно писмо в урната, което преди години беше всъщност глас за комунизма, сега е глас за турцизма и донякъде за комунизма.

И други подобни, дай да не ги пиша ....
Са Глупости.

ОК.
:bchug:
Стискаме си ръцете.

Дължа ти и определено извинение. Сега, като попрегледах темата назад, видях, че ти всъщност не си изказал по - голямата част от тази помия, само си я защитил с доводите си и поради липса на другия опонент съм награбил тебе. Не съм прочитал всеки път темата отначало. Извинявай!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 30 Окт 2007, 13:58

:winky: :bchug:

Ше имаме да се черпаваме ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 30 Окт 2007, 14:24

А така по-добре да се черпиме от колкото да се репчиме :mhihi: :mhihi: :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 30 Окт 2007, 16:02

SKISA написа:На мене ми не требва писател да ми пише ,за да си направя изводите...!
Когато Бойко още не беше царски човек,немаше СИБанк! После като стана гл.секретар- много от сметките на държавни учреждения станаха в тая банка! След няколко години секретар и още малко мандат кмет-скоро сколаса да продаде *не той де-там една негова позната* част от дела си за няколко стотин милиона евро!....Бах мааму! Тва мноо умни тия жени бе! Тя и мойта ше стане умна ако стана я гл.сек. ,я кмет ,я премиер....! Щото нали....!

Малко инфо би ти било полезно! Същата банка я имаше и пак минаваха всички сметки( на НОЙ и на КАТ да речем)! Само че се казваше по друг начин и управител беше Славчо Христов(кебапчето), за разлика от него Цветелина Бориславова има нужното образование за да ръководи банка! А, Бойко има общо с банката колкото аз имам с работата на жена ми! :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 30 Окт 2007, 16:07

bobi_maxo написа:
SKISA написа:На мене ми не требва писател да ми пише ,за да си направя изводите...!
Когато Бойко още не беше царски човек,немаше СИБанк! После като стана гл.секретар- много от сметките на държавни учреждения станаха в тая банка! След няколко години секретар и още малко мандат кмет-скоро сколаса да продаде *не той де-там една негова позната* част от дела си за няколко стотин милиона евро!....Бах мааму! Тва мноо умни тия жени бе! Тя и мойта ше стане умна ако стана я гл.сек. ,я кмет ,я премиер....! Щото нали....!

Малко инфо би ти било полезно! Същата банка я имаше и пак минаваха всички сметки( на НОЙ и на КАТ да речем)! Само че се казваше по друг начин и управител беше Славчо Христов(кебапчето), за разлика от него Цветелина Бориславова има нужното образование за да ръководи банка! А, Бойко има общо с банката колкото аз имам с работата на жена ми! :mhihi:

аааа-добре!!ма не казвай на никой! знам ,че беше на славчо олимпиеца банката-като стана на цветелина/ а как точно стана!???/ имаше още доста полезни държавни институции минали към нея! а тва да кажеш,че бойко нема пръст в целата работа просто е....!! смешно! и защо славчо затъна след падането на костов,а на цветелина и потръгна работата!....докато бойко е на върха и нейната работа ще върви ,а като падне дотогава се надяват да са направили достатъчно ,за да не им трябва подкрепата на държавната машина!!
мерси за инфото! :idea:

ентусиаст
Аватар

е

Мнение от bobi_maxo » 30 Окт 2007, 16:53

Виж регистрите как е получена банката! А, на Славчо не му тръгна, защото беше човек на Костов. Простия кебапчия си е прост кебапчия!
Кажи ми само след като има пръст в "поставянето" й на този пост по времето на Царя, защо и сега си е там( в банката) по времето на друга власт?
Защо не си остана Славчо там? Ами защото е** майката на банката и ако не бяха продали % от нея щеше да е заедно с Костов или на някоя офшорка или на топло. Знам го от отлично информиран източник!
Но винаги трябва да има конспирация, нали? И докато ние тук си се изяждаме един с друг(имам предвид българите), нашите турски сънародници завземат все повече! Защо никой не пита за Доган, защо никой не пита от къде са му неговите пари( без да работи официално), от къде намира пари да си плаща глобите в парламента(заради не явяване на работа)????
И защо отявлени политици, който бяха с Костов, сега станаха от ДПС?
Нямам нищо против етноса, има против политиката водена от тоя мазен гаден турчин! И ти ми кажи защо например в казармата, турците се пазеха един друг, а ние се чудехме кой кого да предаде?
Това е само един малък пример от това каква зган сме, СРАМ МЕ Е ПОНЯКОГА ЧЕ СЪМ СИН НА ТАЗИ ЗЕМЯ, КОЛКОТО ЕДНА ЧОВЕШКА ДЛАН, А ТОЛКОВА МНОГО БОКЛУК СЕ СЪБРАЛ ТУК!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Окт 2007, 22:23

bmw maniqk ivo bmw написа:А така по-добре да се черпиме от колкото да се репчиме :mhihi: :mhihi: :bchug:

Башка, башка. А ако вземеме и да се перчиме, направо ше почнеме да си пречиме!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 30 Окт 2007, 22:24

D3BEP написа:Башка, башка. А ако вземеме и да се перчиме, направо ше почнеме да си пречиме!

:mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 30 Окт 2007, 22:33

Само ще ти кажа, че Георги Стоев е запознат с мафията, колкото Буш с икономиката
Има един познат в тези среди( ) , и познава абсолютно всички!
Е те тоя не го познава!
Аман от смешници!
добре де,тая мафия нашата тъпа ли е,откакто умря Христо Калчев,кьораво и сакато написа книга за родните мафиоти,без да се притесняват от нищо... :shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 03 Ное 2007, 21:32

гледам и невярвам на ушите си - хора с семейства и работа а най наивно вярват че изборите избират каквото и когато и да е - ако беше така щеше да ги забранят като референдумът !- - подигравка и хилеж - са били винаги - на вас ли да го казвам :shock: :shock: :help: :evil: :evil: :!: :?: :idea: :arrow:баси народа сте честно :roll:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 03 Ное 2007, 22:07

EBEEMVACIA написа:гледам и невярвам на ушите си - хора с семейства и работа а най наивно вярват че изборите избират каквото и когато и да е - ако беше така щеше да ги забранят като референдумът !- - подигравка и хилеж - са били винаги - на вас ли да го казвам :shock: :shock: :help: :evil: :evil: :!: :?: :idea: :arrow:баси народа сте честно :roll:

Бахти конспираторите се извъдихте бе... тц, тц, тц! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ма нали и в бизнеса има конкуренция бе ей... или те старите така доброволно сдават властта!?! :mhihi:

Айде, добре, убедихте ме накрая. От утре ставам анархист, не зачитам ни власт, ни политик, ни полицай, ни нищо! Пищольете на кръсто, па кой що сака да работи! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 04 Ное 2007, 8:37

айде ще ви подскажа още малко защо швейцария е швейцария много просто ми ЗАбрАНИлА Е ИЗбОрИТЕ още от време оно и ни ибаат никви измислени `световни банки ,съвети,организации или по точно у гъзаминации :mhihi: :mhihi: :mhihi: и квото и да било извън техия интерес - нека са зле - да :idea: :!:и после питате всичко ли било изгубено - то първо ние било намирано че да се изгуби :mhihi: като има избори мафията казва чее време офцете да се острижат :twisted: :twisted: :idea: и айде беееее - под ножа 8) 8) 8) :!:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Ное 2007, 15:58

много прав-нещо трябва да го има,за да се изгуби...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Предишна

Назад към Извън Темата