Razhod?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
за хапването -да, особено ако е на повече километри и ти е тежка дясната обувка гори масло
За разход да кажат колегите със спринцовки.

За разход да кажат колегите със спринцовки.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Cabrio-то ми -на 143.000 км го купих и го търкалях до 175.000 км за 18 месеца - гореше около 12l/100km смесен разход, но с фанатична поддръжка в БМВ Англия и хубав бензин. Над 160км/ч гореше около 14/15l/100km. Това за масълцето не го вярвай - ако е наред не гори - за 3 смени на масло и здраво шпорене (46 номер обувки
) съм долял 1л масло TWS...
Не са икономични, определено... Ама ти не го караш/купуваш за това...

Не са икономични, определено... Ама ти не го караш/купуваш за това...

Power is Nothing Without Insanity
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Pak
Значи среден-смесен разход 9л/100км газ (на бензин не работи добре и като я регулирам другата седмица ще я пробвам!) е добре а?При това имам предвид че пипне ли 3000 оборота излита.А по книжка градско я дават 12.5л/100км бензин.
По между-другото Ati какво имаш предвид под повечко километри?И мерси че отговаряш на всеки мой въпрос до сега.
И нещо извън темата за което се извинявам:
Ще има ли довечера хора на ЕКО-то от 9,00?
По между-другото Ati какво имаш предвид под повечко километри?И мерси че отговаряш на всеки мой въпрос до сега.
И нещо извън темата за което се извинявам:
Ще има ли довечера хора на ЕКО-то от 9,00?
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
точно това имах предвид и аз, а след неправилна подръжка, която хич не е рядкост в България си похапват и повечко.
ПС - не само в Бг е така, чета и пиша в няколко немски форума и там има екземпляри, дето на 185к харчат масло към 1 литър от смяна до смяна и такива на по 225к, който не доливат между смените.
Въпрос на какъв екземпляр сте случили, защото съществена разлика във вървежа като че ли няма, само в разхода на масло (поне при мен е така)
ПС - RS - няма проблем, с каквото можем винаги сме насреща да помогнем
ПС - не само в Бг е така, чета и пиша в няколко немски форума и там има екземпляри, дето на 185к харчат масло към 1 литър от смяна до смяна и такива на по 225к, който не доливат между смените.
Въпрос на какъв екземпляр сте случили, защото съществена разлика във вървежа като че ли няма, само в разхода на масло (поне при мен е така)
ПС - RS - няма проблем, с каквото можем винаги сме насреща да помогнем

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Ати е прав - по принцип при правилна подръжка не би трябвало да гори много масло. На сегашната ми кола и дават до 1.5l/1000km разход по книжка!!! :gcry:
ама аз сипвам макс до 0.5l/8000km.... Всичко е до подръжка....

Power is Nothing Without Insanity
- Anton Anastasov
- кандидат ентусиаст
-
Всичко е до поддръжка, а и до правилното масло. Ако караш 15 годишна кола с тънко масло - ще гори, не, ами няма да и смогнеш. За по -стари автомобили - минерално, дебело масло
- RS
- кандидат ентусиаст
-
Pepy според мен не ти е настроена газовата уретба като хората,т.е или двете клапи на газта са много отворени или много затворени! При мен беше така като я взех,клапите бяха отворени до край и на дълъг път при нормално каране(не повече от 120) даваше разход 12/100 а в града 15/100.След регулирането при същото каране извън града 8-8.5/100, градско 10-10.5/100 газ.А пък и твойта е 318, ако е инжекция според мен би трябвало да харчи колкото моята или по малко.Това е с уговорката че газовата уретба е сложена като хората.В момента съм отворил клапите на 3 и 3/4 оборота и двете(ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СА ЕДНАКВО ОТВОРЕНИ) колата си има сериозен демараж, а на 5-та няма проблеми да ускорява и от 50км/ч.
Това е от мен ако мога да помогна с нещо друго,готово!
П.П.А колкото до маслото пичове в момента е на 3000км и е същото количество което сипаха при смяната.Маслото сега ми е Valvoline 10W40 полусинтетика.
Това е от мен ако мога да помогна с нещо друго,готово!

П.П.А колкото до маслото пичове в момента е на 3000км и е същото количество което сипаха при смяната.Маслото сега ми е Valvoline 10W40 полусинтетика.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
при мен е някъде към ь15/100 градско
ь-константа, зависеща от номера на обувките
иначе и масалце доливам някъде към 200гр на 1 000км, ама съм със синтетично....
ь-константа, зависеща от номера на обувките

иначе и масалце доливам някъде към 200гр на 1 000км, ама съм със синтетично....
- RS
- кандидат ентусиаст
-
Не бе пич имах предвид на магистралата карене с около 100-120км/ч!
Иначе по баира към Витиня 180 на газ и имаше още деян.На бензин не работи добре в момента.Сега ще сменям горивен и въздушен филтър и центровка и ще има реванш
с едно приятелче дето кара 318is,че миналия път ме дръпна с дължина-дължина и половина.Иначе още не сум проверявал максималната и скорост.
Иначе по баира към Витиня 180 на газ и имаше още деян.На бензин не работи добре в момента.Сега ще сменям горивен и въздушен филтър и центровка и ще има реванш

Отговор
Ня смяна на масло доливам около литър на 150 000 км е.Имам проблем с бензина и не мога да преценя колко точно гори , но е доста повече от 15 на 100. На газ разхода извън града е около 10 , градско се качва с около 2-5 литра зависи от карането и времето. Когато я взех работеше добре на бензин и разхода не бесхе голям мисля си че е около 10-11 в града.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2