Относно регулирането на дългите и късите светлини

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Относно регулирането на дългите и късите светлини

Мнение от shengi » 28 Окт 2007, 1:26

Добър ден/вечер/ на всички. От известно време ми прави впечатление, че светлините нещо не са ми в ред. Късите светлини светят доста на ниско /тоест на малка площ пред колата/ не е от копчето за регулиране на долу на горе дадени са на най горно положение.Дългите ми светят доста в ляво не посредата на пътя, а те светят доста на високо /осветявам птиците поне :mhihi: /. Видях има едни врътки които се въртят обаче като ги въртя нищо не става.Пробвах и 2-те на 2-та фара на една стена но нищо. Утре мисля да смъкна моторчетата и ако има начин да ги преместя с един зъб или незнам как е устроено но мисля да ги побазикам. Тия врътки ако се въртят на ляво или на дясно какво би трябвало да стане да се вдигнат на горе на долу или да се мърдат на ляво на дясно. Някой по опитен да каже или да даде идея какво да направя.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Окт 2007, 1:39

Като погледнеш отгоре на фара-отзад има едни врътки(мисля,че бяха с "еврейска звезда")те са свързани директно с рефлектора чрез редуктор ,като ги връткаш можеш да регулираш фара и на вътре-вънка
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 29 Окт 2007, 10:07

BMDrago написа:Като погледнеш отгоре на фара-отзад има едни врътки(мисля,че бяха с "еврейска звезда")те са свързани директно с рефлектора чрез редуктор ,като ги връткаш можеш да регулираш фара и на вътре-вънка

Шестограми са -ама я иди дай 5лв. да ти ги регулират бе колега кво се занимаваш с глупости :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Окт 2007, 11:15

За да се разместят тотални, както обясняваш трябва да има причина - или счупена щипка, която държи фара към купето или фара е свалян и не е сложен по същия начин.

Провери и крушката дали е поставена добре във цокъла (да не са се откачили фиксиращите пружинки)

най добре е както те съветва колегата да ги регулираш на стенд

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

:)

Мнение от shengi » 29 Окт 2007, 12:29

Благодаря ви ще се ходи на стенд явно.

Назад към E36