Относно регулирането на дългите и късите светлини
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Относно регулирането на дългите и късите светлини
Добър ден/вечер/ на всички. От известно време ми прави впечатление, че светлините нещо не са ми в ред. Късите светлини светят доста на ниско /тоест на малка площ пред колата/ не е от копчето за регулиране на долу на горе дадени са на най горно положение.Дългите ми светят доста в ляво не посредата на пътя, а те светят доста на високо /осветявам птиците поне
/. Видях има едни врътки които се въртят обаче като ги въртя нищо не става.Пробвах и 2-те на 2-та фара на една стена но нищо. Утре мисля да смъкна моторчетата и ако има начин да ги преместя с един зъб или незнам как е устроено но мисля да ги побазикам. Тия врътки ако се въртят на ляво или на дясно какво би трябвало да стане да се вдигнат на горе на долу или да се мърдат на ляво на дясно. Някой по опитен да каже или да даде идея какво да направя.

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
BMDrago написа:Като погледнеш отгоре на фара-отзад има едни врътки(мисля,че бяха с "еврейска звезда")те са свързани директно с рефлектора чрез редуктор ,като ги връткаш можеш да регулираш фара и на вътре-вънка
Шестограми са -ама я иди дай 5лв. да ти ги регулират бе колега кво се занимаваш с глупости

НЕВОЛЯТА УЧИ........

За да се разместят тотални, както обясняваш трябва да има причина - или счупена щипка, която държи фара към купето или фара е свалян и не е сложен по същия начин.
Провери и крушката дали е поставена добре във цокъла (да не са се откачили фиксиращите пружинки)
най добре е както те съветва колегата да ги регулираш на стенд
Провери и крушката дали е поставена добре във цокъла (да не са се откачили фиксиращите пружинки)
най добре е както те съветва колегата да ги регулираш на стенд
5 мнения
• Страница 1 от 1