Добавяне на субуфер + усилвател към заводското CD?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Добавяне на субуфер + усилвател към заводското CD?

Мнение от SkyWalker » 24 Окт 2007, 23:32

Искам да добавя 10" Субуфер + МОНО усилвател към заводското CD. Искам също так да мога да го включвам и изключвам с оригиналното бутонче за това (взел съм такова ново)! Някой може ли да каже как може да стане свързването?
///M Club Member

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 25 Окт 2007, 12:10

Ако имаш изход за усилвател всичко е ясно, ако нямаш, взимаш сигнал от колоните и така .... А усилвателя го свързваш към кабелчето за автоматичната антена на СД-то, за да се включва и спира с касетофона ... ;)

П.С. Ако нямаш изход за усилвател и вземеш сигнал от колоните баса няма да ти е никак хубав ... :confused:
_!_

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 25 Окт 2007, 21:50

Благодаря за отговора, но не това питах. Искам да ползвам бутона за включване и изключване на Баса, а в изключено положение да си е като нормалната музика...
///M Club Member

ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Space » 26 Окт 2007, 8:30

SkyWalker написа:Благодаря за отговора, но не това питах. Искам да ползвам бутона за включване и изключване на Баса, а в изключено положение да си е като нормалната музика...

:shock: Sorry не съм разбрал. Тогава си теглиш едно копченце от кабелите на суба и така ... тия от усилвателя до говорителя ...
_!_

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 27 Окт 2007, 11:15

ОК, ще ти обясня допълнително и по-подробно:

Значи от CD-то има два изхода за усилвател. От първия се захранва четириканален усилвател за предната и задната с-ми с говорители (трикомпонентна отпред и двукомпонентна отзад). От втория се захранва едноканален МОНО усилвател за субуфер-а! Включването и изключването на този усилвател искам да се контролира с този бутон. Т.е. когато съм в настроение да имам як бас, а когато искам да да си драйввам на спокойствие да работят само предната и задната системи!
///M Club Member

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 27 Окт 2007, 13:31

SkyWalker написа:ОК, ще ти обясня допълнително и по-подробно:

Значи от CD-то има два изхода за усилвател. От първия се захранва четириканален усилвател за предната и задната с-ми с говорители (трикомпонентна отпред и двукомпонентна отзад). От втория се захранва едноканален МОНО усилвател за субуфер-а! Включването и изключването на този усилвател искам да се контролира с този бутон. Т.е. когато съм в настроение да имам як бас, а когато искам да да си драйввам на спокойствие да работят само предната и задната системи!

Аха, така е по-ясна картинката. Ами пак можеш да направиш това, което ти казах с бутончето. Не е нужно да е точно на захранването, макар че и там може ... се тая е. Поне като прекъсваш захранването към баса няма да ти точи ток като не го ползваш, но прекъсвач му е майката.... ;)

Другия вариант е да си купиш Алпайн примерно и да си го спираш от плеъра :mhihi:
_!_

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SkyWalker » 27 Окт 2007, 17:59

Space написа:
SkyWalker написа:ОК, ще ти обясня допълнително и по-подробно:

Аха, така е по-ясна картинката. Ами пак можеш да направиш това, което ти казах с бутончето. Не е нужно да е точно на захранването, макар че и там може ... се тая е. Поне като прекъсваш захранването към баса няма да ти точи ток като не го ползваш, но прекъсвач му е майката.... ;)

Другия вариант е да си купиш Алпайн примерно и да си го спираш от плеъра :mhihi:

10Х
///M Club Member

Назад към Car аудио и видео