Хелп !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61 535d & e53 3.0d
Хелп !!!
Здравейте !!! Имам според мен сериозен проблем ! като си карам компакта по дивичко и се приближавам до червеното на обортомера ми премигва една лампичка на таблото и понякога свети за по дулго !!! едно триугулни4е по средата което светва при старт на вдвигателя !!!
Какво е то опасно ли е... ?!

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Re: ре
ASC = automatic stability control = автоматичен контрол на стабилносттаSkyWalker написа:Да нямаш ASC?

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
Имам да и знам какво значи
ама... Мисилта ми е като свети аз направо се насирам яко ми става гадно ьаьа и жал за колата !!! Проблем ли е че премигва

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Enslaving_Lecher написа:Ами като я караш така го изключвай
Не му давай такива идеи, че с таз лека задница на компота

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
ASR (АSR+T) Automatic Stability Control (+ Traction) следи сцеплението на гумите с пътя и регулира подавания въртящ момент към колелата, като от начало намалява мощността подавана от двигателя към тях (връща газта), а ако това е недостатъчно прилага минимално (точно определено спирачно) усилие към всяко колело по отделно.
Ако си настъпвал здраво "до червеното на обортомера" (колата не е била натоварена - возил си се сам, на не много добра настилка и/или с поизносени/неподходящи гуми) дори и на прав и видимо добър участък от пътя може да ти се включи ASR-а (той се включва преди "Fuel cut-off" системата, която прекъсва притока на гориво над определени обороти и има за цел единствено да предпази двигателя от разрушаване - не помага на стабилността).
Така че ASR-а си върши работата и за това светва и лампата, а ти просто го предизвикваш да не спира
Независимо, че първоначално ASR-а е въведен от BMW за 7-ма серия сега се монтира на всички серии от марката (макар и като екстра). Точно при купето и компакта които по принцип са по-леки и където натоварването на задния мост е по-малко ефекта на ASR-a е най- осезателен и той се включва най-често.
Както каза по-горе kriso85 и аз не те съветвам да го изключваш.
И като ти светне тая лампа
се сещай, че се опитваш да си караш колата по начин по който тя просто не може да се задържи на пътя 
Ако си настъпвал здраво "до червеното на обортомера" (колата не е била натоварена - возил си се сам, на не много добра настилка и/или с поизносени/неподходящи гуми) дори и на прав и видимо добър участък от пътя може да ти се включи ASR-а (той се включва преди "Fuel cut-off" системата, която прекъсва притока на гориво над определени обороти и има за цел единствено да предпази двигателя от разрушаване - не помага на стабилността).
Така че ASR-а си върши работата и за това светва и лампата, а ти просто го предизвикваш да не спира

Независимо, че първоначално ASR-а е въведен от BMW за 7-ма серия сега се монтира на всички серии от марката (макар и като екстра). Точно при купето и компакта които по принцип са по-леки и където натоварването на задния мост е по-малко ефекта на ASR-a е най- осезателен и той се включва най-често.
Както каза по-горе kriso85 и аз не те съветвам да го изключваш.
И като ти светне тая лампа

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
Ами яско мерси !!! то стана от зала универсияда до 4ти километър се бегах с Гти 2.0 16в и тогава ви сприсветкаше ама верно си я карах до червеното !!! и съм с Ултра грип 7+ на 3 дена гуми
!!! При нас на полигона в Редута като се права да шфиор
ще го изключа да видя дали мога да я завъртя малко като хората
!!! И мерси за Инфото доста ще ми е полезно !!!

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
pimienta M3 написа:Ами яско мерси !!! то стана от зала универсияда до 4ти километър се бегах с Гти 2.0 16в и тогава ви сприсветкаше ама верно си я карах до червеното !!! и съм с Ултра грип 7+ на 3 дена гуми![]()
![]()
къде е тоя полигон в редута?
Как да разбера дали и в моята има ACS? 325 тдс 95?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Doberman_vas написа:pimienta M3 написа:Ами яско мерси !!! то стана от зала универсияда до 4ти километър се бегах с Гти 2.0 16в и тогава ви сприсветкаше ама верно си я карах до червеното !!! и съм с Ултра грип 7+ на 3 дена гуми![]()
![]()
къде е тоя полигон в редута?
Как да разбера дали и в моята има ACS? 325 тдс 95?
ми то си пише бе
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2