Новото Х5 или старото Х5
Модератор: Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Новото Х5 или старото Х5
Здравейте,
Бихте ли ми обяснили основните предимства на Х5'2007 пред Х5'2004.
Баща ми се колебае дали да вземе нов 2007 или да спести половината пари и да вземе 2004. Разликата в цените е огромна, но според мен не това е водещо в избора.
Интересува ме дали 2007 е просто фейслифт на един успешен автомобил, или са поправени недомислици от предишния модел.
Мерси предварително.
Бихте ли ми обяснили основните предимства на Х5'2007 пред Х5'2004.
Баща ми се колебае дали да вземе нов 2007 или да спести половината пари и да вземе 2004. Разликата в цените е огромна, но според мен не това е водещо в избора.
Интересува ме дали 2007 е просто фейслифт на един успешен автомобил, или са поправени недомислици от предишния модел.
Мерси предварително.
Re: Новото Х5 или старото Х5
Най-много ме интересува дали "старата" Х5 е достатъчно стабилна на пътя - никога не съм карал SU(A)V, но ми се струва, че толкова висока кола трудно може да е стабилна.
За сравнение бащата сега кара петица от 98-ма.
За сравнение бащата сега кара петица от 98-ма.
Здравей! Като за начало със сигурност новото си е най-добре. Кой колкото и да те убеждава колко е перфектна и тн и тн и тн (знаем ги всичките историй на продавачите). Винаги в абсолютни всички случай ще има нещо за смяна колкото и да е "перфектна". Също така това не е просто фейс лифт това е нов модел. Миналия беше е53 сега е е70. Разликата във външния вид е огромна. Новата е по-широка и дълга и седи някакси по-клекнала, а и моторите са по-мощни. Разбира се и в колата са включени много нови технологии, а за стабилността не се притеснявайте.. това е БМВ независимо, че си е джипка.. това да не е някой ЗИЛ да се гътне на остър завой с 70 

add1cted написа:Здравей! Като за начало със сигурност новото си е най-добре. Кой колкото и да те убеждава колко е перфектна и тн и тн и тн (знаем ги всичките историй на продавачите). Винаги в абсолютни всички случай ще има нещо за смяна колкото и да е "перфектна". Също така това не е просто фейс лифт това е нов модел. Миналия беше е53 сега е е70. Разликата във външния вид е огромна. Новата е по-широка и дълга и седи някакси по-клекнала, а и моторите са по-мощни. Разбира се и в колата са включени много нови технологии, а за стабилността не се притеснявайте.. това е БМВ независимо, че си е джипка.. това да не е някой ЗИЛ да се гътне на остър завой с 70
Първо - благодаря за бързия отговор.
На всички ни е ясно, че новата е "по" във всяко отношение. Това, което се опитвам да разбера, е дали старата има сериозен проблем, като модел имам предвид. Иначе не за пръв път купуваме кола, знам че все някакъв проблем ще изникне.
Същественото е, че разликата в парите е около 60 хиляди лева, а не съм убеден, че има толкова нововъведения.
Т.е. аз по-скоро се опитвам да го убедя да вземе старата, а той иска нова. Ще се радвам да споделите (ако някой от вас има по-истински опит с такава кола) някакви недостатъци на "старата", които са отстранени при "новата" ... Например четох една статия, в която имаше критики към електрониката на модела ("Автомобилът на старо +/-").
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Колега естествено,че новата х5-ца(е70)има нововъведения и т.н - сравнение със старата, но според мене има един кусур новата Х5-ца и това е дизайна, не знам опитвам се да я харесам ама немога, старата Х5 след фейслифта някакси много по-добре изглежда, много по-агресивна стойка има - джип който вдъхва респект, докато е70-то е някакси много туристическо ми изглежда, няма я тая агресия както при старата е53.
Според мене ще е добре, да си вземеш старата Х5-ца след фейслифта примерно 2005-2006 година с повечко екстри, и мотор примерно 3.0Д - те това е изтребител
Според мене ще е добре, да си вземеш старата Х5-ца след фейслифта примерно 2005-2006 година с повечко екстри, и мотор примерно 3.0Д - те това е изтребител

oduh написа:add1cted написа:Здравей! Като за начало със сигурност новото си е най-добре. Кой колкото и да те убеждава колко е перфектна и тн и тн и тн (знаем ги всичките историй на продавачите). Винаги в абсолютни всички случай ще има нещо за смяна колкото и да е "перфектна". Също така това не е просто фейс лифт това е нов модел. Миналия беше е53 сега е е70. Разликата във външния вид е огромна. Новата е по-широка и дълга и седи някакси по-клекнала, а и моторите са по-мощни. Разбира се и в колата са включени много нови технологии, а за стабилността не се притеснявайте.. това е БМВ независимо, че си е джипка.. това да не е някой ЗИЛ да се гътне на остър завой с 70
Първо - благодаря за бързия отговор.
На всички ни е ясно, че новата е "по" във всяко отношение. Това, което се опитвам да разбера, е дали старата има сериозен проблем, като модел имам предвид. Иначе не за пръв път купуваме кола, знам че все някакъв проблем ще изникне.
Същественото е, че разликата в парите е около 60 хиляди лева, а не съм убеден, че има толкова нововъведения.
Т.е. аз по-скоро се опитвам да го убедя да вземе старата, а той иска нова. Ще се радвам да споделите (ако някой от вас има по-истински опит с такава кола) някакви недостатъци на "старата", които са отстранени при "новата" ... Например четох една статия, в която имаше критики към електрониката на модела ("Автомобилът на старо +/-").
До колкото знам има само един колега във форума с е53, но не мога да се сетя ника му ако той види темата добре, а иначе защо след като той иска да вземе новата ти искаш старата? Новата е много по-красива, а и е НОВА все пак

add1cted написа:До колкото знам има само един колега във форума с е53, но не мога да се сетя ника му ако той види темата добре, а иначе защо след като той иска да вземе новата ти искаш старата? Новата е много по-красива, а и е НОВА все пак
60000лв е разликата между двете. Искам да е сигурен в автомобила си, защото прекарва много време в път, но пък това са 15 нормални коли

BMW_F1Team написа:Колега естествено,че новата х5-ца(е70)има нововъведения и т.н - сравнение със старата, но според мене има един кусур новата Х5-ца и това е дизайна, не знам опитвам се да я харесам ама немога, старата Х5 след фейслифта някакси много по-добре изглежда, много по-агресивна стойка има - джип който вдъхва респект, докато е70-то е някакси много туристическо ми изглежда, няма я тая агресия както при старата е53.
Винаги опира до въпрос на вкус. Мен новата адски много ми харесва.. просто наистина не мислех, че ще има автомобил на БМВ, който повече да ми хареса от е46, но съм направо влюбен в е70. Новата дори ми изглежда доста по-агресивна, по-стегната и по-спортна от старата.. ама както казах - въпрос на вкус

И двете съм ги карал, разликата е голяма но съм с 2-те ръце за старата. Предимствата на новата са каде каде 1. нови технологии (блабла) 2. стабилност... аммм ми май са само това... но поне старата има повече метал по нея отколкото пластмаси от кадето идва по-добрата возия
Ако взимате от старата търсете дизел 3.0 (което съм карал) ако търсите компромис с икономията което мисля за най-добро съотношение тегло-мощност-икономия. Ако не държиш на икономия взимай нещо по голямо... примерно новото 4.8is
там няма кво да ти говоря при тази тежест тези коне как бягат.
Ако искаш нещо по-подромно или питанки прати едно ЛС с каквото те интересува.

Ако взимате от старата търсете дизел 3.0 (което съм карал) ако търсите компромис с икономията което мисля за най-добро съотношение тегло-мощност-икономия. Ако не държиш на икономия взимай нещо по голямо... примерно новото 4.8is

Ако искаш нещо по-подромно или питанки прати едно ЛС с каквото те интересува.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Обади се да ти организирам тест-драйв на старо и ново Х5 3.0d
така много по-лесно ще вземете решение за покупката 

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
add1cted написа:BMW_F1Team написа:Колега естествено,че новата х5-ца(е70)има нововъведения и т.н - сравнение със старата, но според мене има един кусур новата Х5-ца и това е дизайна, не знам опитвам се да я харесам ама немога, старата Х5 след фейслифта някакси много по-добре изглежда, много по-агресивна стойка има - джип който вдъхва респект, докато е70-то е някакси много туристическо ми изглежда, няма я тая агресия както при старата е53.
Винаги опира до въпрос на вкус. Мен новата адски много ми харесва.. просто наистина не мислех, че ще има автомобил на БМВ, който повече да ми хареса от е46, но съм направо влюбен в е70. Новата дори ми изглежда доста по-агресивна, по-стегната и по-спортна от старата.. ама както казах - въпрос на вкус
Така е въпрос на вкус е и за това говорех, за мене си аз какво мисля.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
казвам каквото знам за моделите - по непотврърдено от мен инфо старата Х5 има проблеми с предното окачване ( не от завода а от наще прекрасни мили родни пътища), предполагам че и новото Х5 ще е същото защото едва ли ще е по малко алуминиево от старото
иначе като външен вид залагам на старото Х5 с спортния пакет - много зла визия има туй чудо.
иначе като външен вид залагам на старото Х5 с спортния пакет - много зла визия има туй чудо.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Koлега,от думите ти личи,че парите вече са налице.В тази ситуация моят съвет е-вземете новата Х5.
Предимствата са доста-новите технологии и возията вече ги споменахме.
Фактът,че си взимате чисто нов автомобил-ново БМВ излизащо от завода,е сам по себе си достатъчен:значи,че колата има гаранция,няма да има проблемите на кола,купена на старо и много други.
А личното ми мнение е,че това е една от най-красивите коли в момента.
Предимствата са доста-новите технологии и возията вече ги споменахме.
Фактът,че си взимате чисто нов автомобил-ново БМВ излизащо от завода,е сам по себе си достатъчен:значи,че колата има гаранция,няма да има проблемите на кола,купена на старо и много други.
А личното ми мнение е,че това е една от най-красивите коли в момента.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Карал съм старата доста време - 4.4 мотора - много върви но все едно я яздиш а не я караш (СУВ-овете са така) ... разбрах, че има някакво адаптивно окачване по надписа че не функционира а след като седя в сервиза и твърдяха че е оправено - положението с комфорта и возията беше същото ... тествайте една нова и стара ...
Lope De Vega
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4