Какво масло да слагаме на автоматична скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
На едното място пише едно на другото друго иди се сети най-накрая ша и сипа квот дойде и като се строши ще я разсека цялата кола с балтията

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
а бе ще ти взема масълце ве Динооо 6лв килцето и си каркашdinozab написа:zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
На едното място пише едно на другото друго иди се сети най-накрая ша и сипа квот дойде и като се строши ще я разсека цялата кола с балтията![]()
![]()

- dinozab
-
-
bmwfena написа:а бе ще ти взема масълце ве Динооо 6лв килцето и си каркашdinozab написа:zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
На едното място пише едно на другото друго иди се сети най-накрая ша и сипа квот дойде и като се строши ще я разсека цялата кола с балтията![]()
![]()
Пък от мен рикикито и киселите краставички

и наистина мой да стане е така http://www.vbox7.com/play:52fb980b

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dinozab написа:bmwfena написа:а бе ще ти взема масълце ве Динооо 6лв килцето и си каркашdinozab написа:zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
![]()
Пък от мен рикикито и киселите краставички![]()
![]()
![]()
и наистина мой да стане е така http://www.vbox7.com/play:52fb980b![]()
![]()
Дино ти си бил звяр бе.

Виж табелата на кутията,вземи си оргинално на BWM и се радвай на разликата.На предишната кола понякога облагородявах маслото

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
![]()
Колега всички са прави-кутията може да върви и с двете масла,но за кое точно е предназначена твоята ще разбереш от цвета на табелата.

- dinozab
-
-
zvetiko написа:dinozab написа:zvetiko написа:Колега ето откъде е изваден твоят файл
![]()
Колега всички са прави-кутията може да върви и с двете масла,но за кое точно е предназначена твоята ще разбереш от цвета на табелата.
Ок утре ще лягам да я гледам отдолу

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ако ти е черна табелата давай номера на мазлото.
Ето това е Д2:
Номенклатурен номер : 81229400272
Описание : БМВ TQ D- 1 L
Ед.цена (с ДДС) : 20.76 BGL

Ето това е Д2:
- dinozab
-
-
zvetiko написа:Ако ти е черна табелата давай номера на мазлото.
Ето това е Д2:
Не съм видял още моята с ква табела е ама ето един PDF в който има доста инфо за котиите на БМВ http://www.e38.org/transfund1.pdf

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Имам го този файл-наистина дава интересна информация.
Ама и там пише D3,а когато е правена тази кутия ,това масло не е съществувало. 

- dinozab
-
-
zvetiko написа:Имам го този файл-наистина дава интересна информация.Ама и там пише D3,а когато е правена тази кутия ,това масло не е съществувало.
Незнам съществувало ли е или не ама снощи се прибирах от София общо взето доста бързо предимно със скорости между 160 и 190км/ч и като влезнах в града пак взе ударно да сменя предавките и дори се изфорсира преди да качи горна веднъж два пъти докато не се охлади маслото и почна пак нормално да работи кутията може и самото масло да е менте но незнам.Ти тоя номер на маслото от табелката ли го взе

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Номера ми го дадоха в дару кар.Ще видим обаче кой първи от нас ще погледне на табелата-най-вероятно ще е същият.
Казах ти-Д3 е малко редичко за нашите кутии,затова и тия проблеми.Ако тръгнеш да взимаш не оргинален Д2 има два вида.Д2Д е по старият вид ,който се сгъстява на студено и Д2Е ,който е температурно стабилизиран.
Утре ако не вали ще взема да легна и ще погледна номера-така ме е яд ,че не погледнах като ровичках кутията.
Колега сменяй го веднага това масло,че ще ти замине кутията-имай в предвид ,че осезаемите проблеми в работата на кутията са последен стадий от развалянето и.Ако маслото е черно и мирише на изгоряло или на развалени яйца си готов за основен ремонт или продажба.
Казах ти-Д3 е малко редичко за нашите кутии,затова и тия проблеми.Ако тръгнеш да взимаш не оргинален Д2 има два вида.Д2Д е по старият вид ,който се сгъстява на студено и Д2Е ,който е температурно стабилизиран.
Утре ако не вали ще взема да легна и ще погледна номера-така ме е яд ,че не погледнах като ровичках кутията.
Колега сменяй го веднага това масло,че ще ти замине кутията-имай в предвид ,че осезаемите проблеми в работата на кутията са последен стадий от развалянето и.Ако маслото е черно и мирише на изгоряло или на развалени яйца си готов за основен ремонт или продажба.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
нямада се оправи ДИНООО от маслото братле...отивай при тоа вашия арменеца ли как беше да ти я правиdinozab написа:zvetiko написа:Имам го този файл-наистина дава интересна информация.Ама и там пише D3,а когато е правена тази кутия ,това масло не е съществувало.
Незнам съществувало ли е или не ама снощи се прибирах от София общо взето доста бързо предимно със скорости между 160 и 190км/ч и като влезнах в града пак взе ударно да сменя предавките и дори се изфорсира преди да качи горна веднъж два пъти докато не се охлади маслото и почна пак нормално да работи кутията може и самото масло да е менте но незнам.Ти тоя номер на маслото от табелката ли го взе

- dinozab
-
-
bmwfena написа:нямада се оправи ДИНООО от маслото братле...отивай при тоа вашия арменеца ли как беше да ти я правиdinozab написа:zvetiko написа:Имам го този файл-наистина дава интересна информация.Ама и там пише D3,а когато е правена тази кутия ,това масло не е съществувало.
Незнам съществувало ли е или не ама снощи се прибирах от София общо взето доста бързо предимно със скорости между 160 и 190км/ч и като влезнах в града пак взе ударно да сменя предавките и дори се изфорсира преди да качи горна веднъж два пъти докато не се охлади маслото и почна пак нормално да работи кутията може и самото масло да е менте но незнам.Ти тоя номер на маслото от табелката ли го взе![]()
само ще хвърлишпари на вятъра с тия нови масла...чисто и просто кончето има нужда от нови копита щото с старите се лъзга
![]()
![]()
Е кво искаш да кажеш че кутията ми е за ремонт.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
доколкото знам маслото в кутията е под налягане и когато загрее маслото като падне налягането и тя почва да буксува..а това че губи налягането е от състоянието на кутията....така си го обяснявамdinozab написа:bmwfena написа:нямада се оправи ДИНООО от маслото братле...отивай при тоа вашия арменеца ли как беше да ти я правиdinozab написа:zvetiko написа:Имам го този файл-наистина дава интересна информация.Ама и там пише D3,а когато е правена тази кутия ,това масло не е съществувало.
Незнам съществувало ли е или не ама снощи се прибирах от София общо взето доста бързо предимно със скорости между 160 и 190км/ч и като влезнах в града пак взе ударно да сменя предавките и дори се изфорсира преди да качи горна веднъж два пъти докато не се охлади маслото и почна пак нормално да работи кутията може и самото масло да е менте но незнам.Ти тоя номер на маслото от табелката ли го взе![]()
само ще хвърлишпари на вятъра с тия нови масла...чисто и просто кончето има нужда от нови копита щото с старите се лъзга
![]()
![]()
Е кво искаш да кажеш че кутията ми е за ремонт.![]()
![]()
А що тогава като не се е загряло маслото си работи перфектно и почти не се осеща как превклучва