Не пали.Вече пали но ...други проблеми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Не пали.Вече пали но ...други проблеми
Здравейте колеги.
Колата е 318 IS М42.
Проблема е следния,колата неиска да пали без да и подам газ,а след като запали отначало се колебае в оборотите и е готова всеки момент да угасне ако нея подьржам,после ги заковава на 800об.и мотора спи.
Днеска ходих на диагностика и показа грешка в ланда контрол и бедна смес на вьздух.След отстраняване на проблема с ланда контрола и регулиране на дебитомера колата работи перфетно,но пак не пали без газ.
Стьпковото моторче го мих миналия месец,профилактично.Явно проблема е на друго място,но да не гадая.
Затова Ви моля за помощ,че иде зима и не е за лежане в локвите.
Колата е 318 IS М42.
Проблема е следния,колата неиска да пали без да и подам газ,а след като запали отначало се колебае в оборотите и е готова всеки момент да угасне ако нея подьржам,после ги заковава на 800об.и мотора спи.
Днеска ходих на диагностика и показа грешка в ланда контрол и бедна смес на вьздух.След отстраняване на проблема с ланда контрола и регулиране на дебитомера колата работи перфетно,но пак не пали без газ.
Стьпковото моторче го мих миналия месец,профилактично.Явно проблема е на друго място,но да не гадая.
Затова Ви моля за помощ,че иде зима и не е за лежане в локвите.
Последна промяна titoto на 31 Окт 2007, 22:13, променена общо 2 пъти
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
titoto написа:Да допьлня,колата работи 90t.С -800об.и я гася,и после веднага я паля но пак трябва да я подьржам няколко секунди иначе веднага гасне.
Как работи двигателя в различни режими на натоварване? Само на празен ход ли се опитва да гасне?
След загряване поддържа ли постоянни обороти?
Когато оборотите падат, особено на студен старт, обикновено причината е в дюзите. Моята кола имаше същия проблем. При палене на студено, особено при температури около нула градуса, след, като не подам газ гаснеше. Но се оправяше след втори старт. Почистиха ми дюзите с ултразвук и оттогава всичко е наред. Пали от раз, качва обороти до 1500 в минута и веднага заковава на 950, 1000 оборота и след минута, две се стабилизират на 850-900.
Ozir1S написа:И при мене е като при колегата. Паля, вдига на 1000 пада до 500 пак до 1000 и вече заспива на 800-900. Случвало ми се е да ми изгасне веднага след като запаля. Ники (sachs) каза, че ис-ките го правели и за него било нормално, но също така че съм си за дюзи
Тоя проблем и аз го имам, а понякога ми играят леко оборотите и като си е загряла нормално

_!_
Space написа:Ozir1S написа:И при мене е като при колегата. Паля, вдига на 1000 пада до 500 пак до 1000 и вече заспива на 800-900. Случвало ми се е да ми изгасне веднага след като запаля. Ники (sachs) каза, че ис-ките го правели и за него било нормално, но също така че съм си за дюзи
Тоя проблем и аз го имам, а понякога ми играят леко оборотите и като си е загряла нормално
Същата работа и при мене се случва.
Деба тия дърти кочини!
Нямам никакви проблеми след като запали.Вьпроса е,че не пали без да подам газ.Имах проблем с работата на двигателя тресеше при високи обороти,-Проблема с оборотите и трсенето се оправи след отваряне на дебитомера,там има някакьв датчик койте се вьрти и се регулира само с копютьр,трябвало да има показание 100 за добра горивна смес.
Преди да ходя на диагностика пушеше и работеше като двутактова машина.
Всичко се оказало в дебитомера. Този майстор дето ходя при него се занимава 20г.с диагностики и каза,реглаж на дебитомер поне ведньж годишно понеже от хубавите пьтища датчика се разцентрова.
Сега предсти и почистване на дюзи по някаква нова технология с някакьв препарат на БОШ.
Но проблема с паленето си остава,пали само с газ?ПОМОЩ.
Преди да ходя на диагностика пушеше и работеше като двутактова машина.
Всичко се оказало в дебитомера. Този майстор дето ходя при него се занимава 20г.с диагностики и каза,реглаж на дебитомер поне ведньж годишно понеже от хубавите пьтища датчика се разцентрова.
Сега предсти и почистване на дюзи по някаква нова технология с някакьв препарат на БОШ.
Но проблема с паленето си остава,пали само с газ?ПОМОЩ.
Аз имам почти същия проблем, с тази разлика че при мен докато е студен двигателя до толкова ми падат оборотите, че като изключа от скорост и гасне. И при мен беше ходене по мъките - стъпково моторче, та чак компютъра. Последно ми казаха дюзи и в момента от 2 дни съм с няква "мн силна" добавка за прочистване на дюзи и като че ли има някаква разлика - тази сутрин запалих в тоя студ без да ми загасне. Но все още не мога да съм съвсем сигурна. Ако искаш ще те държа в течение - може да ти помогна с нещо 

Каква добавка си сложила колежке,че да сложа и аз да пробвам.
Ще чакам да ми кажеш дали има някакво подобрение с паленето и работата на двигателя.
При мен този проблем се появи преди седмица и засега сьм ходил само на диагностика, и донякаде се оправиха нещата с оборотите но с паленето,май са дюзи.
Но да пробваме с добавка пьрво и чак тогава чистене на дюзи.
Ще чакам да ми кажеш дали има някакво подобрение с паленето и работата на двигателя.
При мен този проблем се появи преди седмица и засега сьм ходил само на диагностика, и донякаде се оправиха нещата с оборотите но с паленето,май са дюзи.
Но да пробваме с добавка пьрво и чак тогава чистене на дюзи.
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Виж си датчика за празния ход.Моя се беше откачил и симптомите бяха същите като твоите. Не забравяй да си откачиш и - клема на акумулатора(за 1 мин) така ще рестартнеш и компа в случаи че е натрупал грешки.Успех. 

свн
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Space написа:Ozir1S написа:И при мене е като при колегата. Паля, вдига на 1000 пада до 500 пак до 1000 и вече заспива на 800-900. Случвало ми се е да ми изгасне веднага след като запаля. Ники (sachs) каза, че ис-ките го правели и за него било нормално, но също така че съм си за дюзи
Това става при всяка една is-ка която съм виждал. Така че според мен не е проблем

Днеска ходих пак на диагностика,и тези майстори дето ходя при тях ме карат да ми свалят дюзите за профилактика и задьлжително смяна на горивен филтьр,понеже имало недостиг на гориво и подпикаване на дюзи.От там идвел и целия проблем с двигателя,на компютара показа някаква грешка,че горивото не стигало за нормална работа на двигателя.
В сьбота ще правя тази процедура и ще пиша да ли има подобрение.
В сьбота ще правя тази процедура и ще пиша да ли има подобрение.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2