Маратон по Цариградско
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Mollov написа:Чакай малко.... първо работят на кажи-речи половин ден... (4-5 часа, и то не всеки ден!)... през другото време никой не ги спира да работят нещо друго... виж на куките не им позволяват... така че за работа на половин ден, с четири месеца платен отпуск всяка година.... кви са тия 800лв, дето искат???? Направо се усраха... и по главата дори... вместо да тръгнат от малко и за в бъдеще да има още увеличения, те директно - 100 %.... да го духат.... 50% поне не са толкова квалифицирани, колкото им пише в дипломата и са според оная приказка "лелееее, като се знам къв съм инжинер, направо се плаша да отида на доктор", не малко (не казвам повечето!) от тях дават уроци, ма за тва никой не говори, нали??? Щото ако ги питаш - НЕ! НЕ! Не давам уроци.... и същевременно някой от частните им ученици гледа и се хили и вика "леле тия как лъжат...".
Не казвам, че взимат високи за работата им заплати... напротив... ниски са... ма т'ва си е уливане яката работа... за работа на половин ден с такива привилегии (от 8 до 11 клас имах честта да наблюдавам по-отблизо "учителският живот по време на работа" в моето училище и мога само да кажа, че са си ебали майката..) са меко казано нагли да искат 800лв заплата... шофьорите от градския искаха толкова, ма ония колко време работят..... или стават сутрин рано в 3 и работи до обяд и се прибира към 2-3, или са на работа от обяд и се прибират вечер в 12.... тва кои точно учители го правят??? И каква е отговорността на шофьорите и на учителите??? Че са тръгнали и те да искат да им се увеличи с 100% заплатата като на шофьорите в ГТ.... ай сиктир!
Били учили повече и т.н., обаче и тук приказката "кой за квото е учил" важи в пълна сила... щото футболистите получават по 10 бона на месец, ма що никой не иска като тяхната заплата? те нали уж за нищо не са учили и нищо не правят кой знае колко отговорно???
Много истина има в твоя пост

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве то е ясно, че има мноо кадърни учители и много некадърни ... за тва заплатите траа се дигат само на някой даскали .. например правят едсин изпит на учениците накрая е така за проверка колко знаят, който да не им се оценява в дневниците .. ами да е за оценка на учителите ... и тези чиитео ученици имат добри постижения (средно говорим то ясно, че във всеки клас има някой и друг гамен дето ми е се тая....) да им дигат заплатите ....
аз съм бил в такова училище, в което учителите специално не ни оставяха да си прайме квото искаме ... е имаше и такива чат пат...
та един учител може да накара и напълно големия дебил да научи нещо ... ако е истиски педагог
аз съм бил в такова училище, в което учителите специално не ни оставяха да си прайме квото искаме ... е имаше и такива чат пат...
та един учител може да накара и напълно големия дебил да научи нещо ... ако е истиски педагог
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Bavarishe написа:Ония ден малко ми беше да свием по жълтите и директно срещу даскалите.От тия боклуци такива чудеса става с трафика,че не ми се говори,но бях с А4-та на бащата.Ама ако и Цариградско ми преебат ще ме дават по новините.Че ги изкосим с мойто Ауди много лошо нещастници прости
Поздравления, колега, възхитен съм от гениалните ти включвания...

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
sonny написа:А я ми кажи, в едно семейство, в което идвамата учители са със заплати от по 320лв, и гледат едно, не две деца, дали ще успеят да свържат двата края? То затова са тия уроци, затова всички са в сивата икономика, да не мислиш, че на даскала, дето цял ден се занимава с цървули в училище, щото днешната младеж са точно такива, и като се прибере в къщи, вместо да си почине, да си види къщата, да си види децата, да направи нещо за себе си, даскала сяда в една стая, идват ученци на частни уроци идопълнително се натоварва, в този момент къщата неможе да бъде използвана нормално от останалите живущи. Кво става тогава. Мислиш ли, че им е лесно?
Разбирам да имат увеличение, ама те искат веднага 100%, ами после като почнат и друигите така ? А ти колега замислял ли си се, че при 100% увеличение има шанс за хиперинфлация, а ако почнат и другите да гвичат няма начин и тогава ще има да ги псуваш доста...
Съгласен съм да взимат повече пари ама да има закакво. А не слагам и отпуски и часове колко работят...
Добре де майка му стара, кво искате? Ревете, че заплатите ниски, а мисото и бензина скъпи. В следващия момент сте от тия дето взимат сравнително доволни парици и ги боли х**, и искате пътя да е свободен. Е няма да е свободен, реално на всички трябва да се вдине заплатата. Нестаа всичко освен заплатите да придобива Евро стандарти, просто нестава. Лично аз съм бил в кофти даскало и тогава не съм си давал 100% сметка, как издържат даскалите на наща простотия. Как вместо да ходят на почивка, седят и се занимават с тия дето не са учили през годината и правят поправителни сесии. Ама сега си давам тая сметка, да не говорим, че сека тъпите ученици, са по-зле от колкото когато аз бях ученик, а тогава ни мислеха за много зле. Айде опитайте се да се поставите на тяхно място и тогава ще говорим пак
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
Абе като работят по 4-5 часа ще имат време да ходат да работят и друго какъв е проблема
Не може да работиш по малко и да взимаш яки пари

sonny написа:... Как вместо да ходят на почивка, седят и се занимават с тия дето не са учили през годината и правят поправителни сесии....
sonny написа:... Айде опитайте се да се поставите на тяхно място и тогава ще говорим пак ...
За поправителните сесии не си прав - това си е работно време за учителите и дали ще преподават и изпитват редовните ученици или ще правят поправителни сесии, за тях си е служебно задължение. Нормалната отпуска в цял свят е 20-30 работни дни (даже по-скоро 20).
А колкото до "поставянето на тяхно място" като почнеш да се поставяш на мястото на учителите, на мястото на чиновниците, на мястото лекарите и на още една купчина професии, които живеят от бюджета и искат повишение на заплатите а моите и твоите доходи си остават същате само дето разходите ни се увеличават накрая ще забравиш на теб къде ти е мястото.
Да не говорим, че срещу увеличението на заплатите си не предлагат никакви подобрения в съответната сфера, а просто така трябва защото живота поскъпва?
Че той и за мен поскъпва.
Аз от кого и какво да искам?
Иначе цените ни стават все по-европейски, а доходите ни - все по-африкански.
Тук спор няма.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Space написа:Всъщност не е много истината ама както и да е..
Кажи ми според теб кое НЕ е истина

Иначе тоя маратон си е най-върлата тъпотия.... да ходят да научат кога е роден Апостола.... и тогава да правят маратон.. а не да се занимават с глупости..
Mollov написа:... Иначе тоя маратон си е най-върлата тъпотия.... да ходят да научат кога е роден Апостола.... и тогава да правят маратон.. а не да се занимават с глупости..
Те ако не знаят кога е роден Апостола, поне съветниците им вярвам че знаят, ама кой му е крив на Васил Кунчев, че Юли нямаше избори

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае в тая страна покрай избори всичко е възможно... маратони, стачки, раздаване на пари (100лв на всеки дошъл учител + 500лв ако кандидата го изберат).... изобщо... системата е Халифакс - синджиря си иде, козъта ги нема...
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
BFM написа:Bavarishe написа:Ония ден малко ми беше да свием по жълтите и директно срещу даскалите.От тия боклуци такива чудеса става с трафика,че не ми се говори,но бях с А4-та на бащата.Ама ако и Цариградско ми преебат ще ме дават по новините.Че ги изкосим с мойто Ауди много лошо нещастници прости
Поздравления, колега, възхитен съм от гениалните ти включвания...
И по гениално мога.
Истината е,че ако им направят запалтите толкова ще стане инфлацийка.От там като сте събрали 1000 лева да нагласите я колата я нещо друго ще ви станат равни на 10 лева и ше псувате даскалите повече и от мен.В момента се нанасят финансови щети на много други хора(затрудняване на транспорта,невъзможноста да се ходи на работа понеже няма кой да ми гледа първокласника и т.н.).
Нали като им вдигнат заплатите на тях ще искат и другите да им ги вдигат,а след това ще вдигнат и цените.Когато един производител не може да задоволи финансовите си нужди от бройката,той вдига цената и т.н.

Има доста хора който работят за същите пари,а имат 2 пъти по-големи отговорности свързани с работата им

ТДС - Турбо Див Селянин
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3