Какъв може да е проблема ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Какъв може да е проблема ?

Мнение от BMW_325 TDS » 24 Окт 2007, 14:49

Колеги знам , че не обичате много много да се коментират други марки тука освен BMW , ама вече до тука опрях ( някой може да има идеи ).
Имам един Полски Фият 125п ( ползвам колата и се кара доста и затова ми трябва някой , който да я погледне ), но проблема е , къде да я откарам , защото вече на никой не му се занимава с такива автомобили и секи ме гледа на кръв и с присмешка ! :( Има един сервиз Полмо ( в Орландовци ) - на времето е бил специализиран за Полски Фията , ама са вече сичко се кара там . Та във въпросноя сервиз вече си карам Фията за 5 ти път и човека не може да отркие проблема .... Връзва я към копютър , преви центровки , базика нещо по кърбуратора, и какво ли още не и все не може да я оправи !!! Значи точно , като я изкарам от сервиза върви доста прилично ( но не както трябва ) - разбирам , че той вижда нещо нередно , но все си затвара очите ! Та както казах след , като я изкарам от сервиза върви добре , но след няколко дена пак сичко почва по старо му ... Сички проблеми започнаха след , като ми изби свещна трети цилиндър преди една година . Явно свеща се е била отвъртяла и в един момент свеща изби и се развали резбата ... В Полмо казаха , че или втулка , или нова глава ( за нова глава искаха 200 лева )и баща ми не ми даде да дам пари за нова глава и го направиха с втулка .... И оттогава не знам какво направиха , но ми затегна двигатела .... Сутрин едва едва върти ( а съм с чисто нов акомулатор и електромотор) , на времето като отидех сутрин и въртех подрипаше целия... И освен , че трудно вътри и не върви добре - нито на бензин нито на газ, чува се пукане от към карбуратора ( понякога гърми като ЗИЛ ) тромав е и изобщо е доста зле ... Понякога както казах припука нещо от към двиагателя и закача на моменти .. Смених и карбуратора , но няма ефект и затова само вече нищо не мога да направа и затова искам да попитам , дали някой не познава такива майстори , които биха го погледнали ??? Сори , че пиша и питам тука , но в форума на Лада никой нищо не каза ( кви са тия ора не знам ). Възможно ли е нещо ангренажа да не е зацепен как трябва и затова да губи центровка ?? Просто деигатела е на 20 000 км след основен ремонт и няма шанс да го бракувам , но пък и така не се кара ( то е мъка ). Та някой да има и да предложи нещо ?? Аз давам газ , тоя мисли 5 секунди и чак след това закача .Осъмних се във бензиновата помпа ( смених я нея , заедно с лосчето което я помпа ) !!! И не не и не !!! Мерихме количеството бензин което идва от помпата и тоя каза , че си идва достаръчно гориво ( ама колко идва един бог знае ). А нали ви казвам тоя винаги ( от Полмо ) вижда , че нещо не е както трябва , но не казва и не му се занимава явно !!! Та не ми се кара пак там , ама друг никой не ще да го прави , ще съм ви много благодарен , ако някой може да ме прати при някой ( не е важно колко ще ми вземе, стига да го направи да си върви , като едно време :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Окт 2007, 15:41

Колега ако проблемите са ти почнали след основния ремонт търси там причината.Трудно след такава интервенция можеш да кажеш какво и как е направено ако не си висял на майстора на главата докато работи. :lol:
До колкото си спомням тези колици имаха ухо за манивела - пробвай да завъртиш двигателя и виж да не задържа (затяга)

Успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 24 Окт 2007, 15:47

Те хубаво са направили втулка ма как е правиха тая втулка на място или сваляхте главата ?
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Окт 2007, 15:50

denko написа:Те хубаво са направили втулка ма как е правиха тая втулка на място или сваляхте главата ?

И аз си помислих, че са го правили на място и е попаднало нещо в картера ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 24 Окт 2007, 16:11

Колеги сваляли са главата ! Нищо не съм гледал какво са правили , но след като се качих раббрах , че нещо не са направили както трябва :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Окт 2007, 17:13

Пробвай в сервиза на Лада на Симеоновско шосе. Намира се близо до Околовръстното, отляво ако слизаш към града, малко преди хотел Амбасадор. Лесно ще познаеш сградата, има големи надписи Лада и изложени нови лади вътре. Сервиза е отзад. Ходил съм там отдавна и не знам дали още работят. Хората бяха много читави и клиентите са супер доволни, лошото е че правят само Лада.
Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 24 Окт 2007, 17:53

А в стария сервиз, до тролейбусното депо, карал ли си я?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 24 Окт 2007, 18:00

А в стария сервиз, до тролейбусното депо, карал ли си я?

Колега не съм !! Даже не знам къде се намира ( не познавам много много София ) . Тия дни ще врътна да този , който каза колегата на Симеоновско шосе да видя дали го има още и дали ще имат желание да го видат

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Окт 2007, 18:11

Сега видях, че си от Перник. Звъни на 9622155 да не се разкарваш напразно, мисля 4е това им беше телефона. Пробвай и 9461592, 8468131, 8468227, 9781417.

Назад към Извън Темата