На какъв принцип работи ... ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

На какъв принцип работи ... ?

Мнение от Penchev » 24 Окт 2007, 10:55

Тези дни интензивно се возя с пикапа Митсубиши Л200 '07 , както в града така и по Балкана в пресечени местности и все да попитам тук на какъв принцип работи уреда ,който показва надморската височина и все забравям а от кога с брат ми се чудим :roll:

Малко по-късно ще кача снимка за какво става въпрос,ще съм благодарен ако някой разясни.

п.с. Когато на борда за да се калиброва компаса всичко е занулено ,излиза текст ,че се иска широка и открита местност ,където трябва да се обикаля в кръг докато излезе нужната информация ,което ме кара да си мисля ,че това става чрез GPS ,но не съм много сигурен ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Окт 2007, 11:00

Някой радар-детектори имат подобна функция и компас.
За целта трябва да се завърти колата в която и да е посока 2 пъти.

В описанието нещо за някви си електро-магнитни полета пишеше... ама какво точно...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 24 Окт 2007, 11:03

http://forum.offroad-bulgaria.com/index.php
Тук потърси отговора ;)
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Окт 2007, 13:18

Щом е '07 година нишо чудно да е GPS.
Той отдавна не е нито екзотика, нито глезотия а и приемниците са на много прилични цени.
За първоначалното позициониране на GPS-а трябва след включването и свързването със най-малко 3 спътника да се преместиш на разстояние по-голямо от минималното което приемника е способен да засече (напр. 2 метра). След това то си пази последните засечени координати и се свързва много по-бързо. Защо обаче в инструкциите пише да се въртиш :?: :?: :?:
Интересно обаче след като има приемника защо няма навигация (или поне не пишеш да има)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: На какъв принцип работи ... ?

Мнение от Sharo » 24 Окт 2007, 13:26

Penchev написа:Тези дни интензивно се возя с пикапа Митсубиши Л200 '07 , както в града така и по Балкана в пресечени местности и все да попитам тук на какъв принцип работи уреда ,който показва надморската височина и все забравям а от кога с брат ми се чудим :roll:

Малко по-късно ще кача снимка за какво става въпрос,ще съм благодарен ако някой разясни.

п.с. Когато на борда за да се калиброва компаса всичко е занулено ,излиза текст ,че се иска широка и открита местност ,където трябва да се обикаля в кръг докато излезе нужната информация ,което ме кара да си мисля ,че това става чрез GPS ,но не съм много сигурен ...

Георги Пенчев

хахаха Х5-та ме кара да ги праа същите упражнения
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Окт 2007, 14:38

Абе не е по ГПС, като тея часовниците е, с магнитните линии на земното кълбо и атмосферното налягане, пресмята на каква височина се намираш :)

Назад към Извън Темата