Какво бихте купили (Е46): 318i 143кс. или 320d 150кс. ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Какво бихте купили (Е46): 318i 143кс. или 320d 150кс. ?
Здравейте колеги,
Прегледах темите но така и не намерих сравнение м/у тези 2 коли. Скоро ще пътуваме за германия да докарваме кола и още не съм решил дали да е 318i 143к.с. или 320d 150к.с. ... и двете коли ми стъпват на едни и същи пари ... и двата атомобила имат темпомат и потгряване на седалките. А това са разликите м/у двете.
320d 150кс.
2003 - 95 хил.км.
ръчни скорости
Бизнес ЦД
от човек (вече ходихме на оглед ... колата изглежа много пазена)
318i 143кс.
2002 - 110 хил.км.
автоматични скорости
Малка навигация с касетка
Ксенонови фарове
от автокъща
колата ще се кара предимно градско ... но обичам да ръчкам скоростите (идеята за бензин автоматик ми е странна).... какво ви е мнението за двата двигателя като приемем че километрите са им реални ... дизела много по-скъп ли е за поддръжка ... кой двигател е по дуракоустойчив ...
ето тук са снимките
корекция: колата е 318i а бях написал 318d
Прегледах темите но така и не намерих сравнение м/у тези 2 коли. Скоро ще пътуваме за германия да докарваме кола и още не съм решил дали да е 318i 143к.с. или 320d 150к.с. ... и двете коли ми стъпват на едни и същи пари ... и двата атомобила имат темпомат и потгряване на седалките. А това са разликите м/у двете.
320d 150кс.
2003 - 95 хил.км.
ръчни скорости
Бизнес ЦД
от човек (вече ходихме на оглед ... колата изглежа много пазена)
318i 143кс.
2002 - 110 хил.км.
автоматични скорости
Малка навигация с касетка
Ксенонови фарове
от автокъща
колата ще се кара предимно градско ... но обичам да ръчкам скоростите (идеята за бензин автоматик ми е странна).... какво ви е мнението за двата двигателя като приемем че километрите са им реални ... дизела много по-скъп ли е за поддръжка ... кой двигател е по дуракоустойчив ...
ето тук са снимките
корекция: колата е 318i а бях написал 318d
Последна промяна tankishev на 24 Окт 2007, 9:46, променена общо 2 пъти
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае кат гледам печката е по-запазена ми се струва... но пък може да те вкара в ебаси "филма" що се отнася до турбина, помпа и още 1-2 неща... но пък е с ръчни скорости.....
Нещата са доста на кантар.... много зависи ти какво искаш да вземеш, с каква нагласа си към вида гориво, дали искаш турбо автомобил или не, дали искаш автоматик или не и т.н. и т.н.
И по възможност ходи да видиш и бензиновата, че да си направиш истинска преценка
Иначе за градско каране бензиновият автоматик ще ти даде осезаемо по-голям разход спрямо печката-ръчка... имай го в предвид и от към разход за гориво.
Нещата са доста на кантар.... много зависи ти какво искаш да вземеш, с каква нагласа си към вида гориво, дали искаш турбо автомобил или не, дали искаш автоматик или не и т.н. и т.н.

Иначе за градско каране бензиновият автоматик ще ти даде осезаемо по-голям разход спрямо печката-ръчка... имай го в предвид и от към разход за гориво.
За мен автоматика си е голямо предимство (особено за градско каране в София или голям град)
А колкото до скъпата поддръжка на дизела колегите дето се борят с тях ще кажат, но пък всеки може да ти каже че разхода е значително по-нисък, а ти все пак купуваш колата с тенденция да я караш а не да я ремонтираш

А колкото до скъпата поддръжка на дизела колегите дето се борят с тях ще кажат, но пък всеки може да ти каже че разхода е значително по-нисък, а ти все пак купуваш колата с тенденция да я караш а не да я ремонтираш

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Грабвай печката и не му мисли, аз също предпочитам автомата, но в случая това е единственото предимство на 18-ката и няма смисъл да взимаш нея заради един автоматик 

Оффф нещата почнаха да стават още по тежки ... моя човек е ледал днес една 318ка с ръчни скорости и всички екстри (4 ел. стъкла, автоматични фарове и читачки, кожа, ортопедични седалки, ксенон, ЦД чейджър) ... колата е любимото ми синьо ... на 3 години е и с 110 хил.км. нямам идея как е юркана изглежда кукла ама все пак се чудя дали с нея ще е по-добре или с дизела ... вярно по-скъпа потдръжка на дизела, но по-нисък разход ... пък и нещеш ли никой в този форум не е писал за тоя двигател 143 коня ... все едно екзотика ... и сега незнам чуплив ли е не е ли ... кой от двата двигателя да звема дизела или бензина ...
ето снимки на бензина ... цък,цък,цък,цък,и цък.
ето снимки на бензина ... цък,цък,цък,цък,и цък.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
вземай това с кожата
А за мене идеалният вариант е 320д с ов4и
кожен салон и автоматик 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
© написа:значи дизела със сигурност не е 2003 година![]()
някъде началото на 2002 или края на 2001г ще е
хубаво виж вин-а
иначе за мен избора е ясен - 320д ръчни скорости
за какво ти е бензин автоматик? двете неща се изключват според мен
аз съм много доволен от моята, а бях изправен почти пред същата дилема
дизелака е произведен сеп/2002 първа регистрация май/2003
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
318ката с ръчни..Тая синята е един път!С белите мигачи,кожа и тн...Красота просто няма такава...Дизелака като двигател е по добре според мене но от 3те аз бих избрал синята 318ка!
П.С. що си мисля че 318и двигателя е м42 ли м43 беше от 318ис е36?
Кажете кой е и къф му е номера....
П.С. що си мисля че 318и двигателя е м42 ли м43 беше от 318ис е36?
Кажете кой е и къф му е номера....
Live it like you Love it
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тоя двиг има мноо ваноси-маноси...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3