Помагайте със съвети...!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помагайте със съвети...!

Мнение от LuDiA^ » 23 Окт 2007, 23:24

Здравейте първо на всички! Здравейте, надявам се бъдещи колеги.

От известно време следя и разглеждам този форум. Допада ми чесно казано, било то заради наистина доста компетентните потребители, било то за намаления кажи-речи до минимум флууд и безсмислени коментари с цел "изпъкване" в очите на другите и т.н. и т.н... Този недостатък е нормален за доста форуми, липсата на тях ми допада в този Ваш, надявам се да мога да кажа в бъдеще НАШ форум.

Така, сега по болежките ми. Както би трябвало всеки да се досети въпросите са ми точно към Е36. Надявам се да е това правилното място за пускане на темата, ако не е, предварително се извинявам...
Та каква ми беше мисълта. Млад шофьор съм, не разбирам почти нищо от автомобили, камо ли точно от BMW, но каквото щете кажете, било то от келешлък или квот ще да е, искам първата ми кола, купена от МЕН, с парите изкарани от МЕН да е точно BMW...

В главата ми се въртят следните вариянти. 318 Компакт или 318/320 Купе, две врати при всяко едно положение... Като максимум за парите които мога да отделя в момента са 6500... Пак да повторя, с удоволствие ако имах тая възможност, бих похарчил парите на "Мама и Тати" за нещо скъпо, бързо с всички екстри и т.н., но въпроса е в това какво мога аз да си купя с МОИТЕ пари.

Кажете ми, добре ли първо съм се ориентирал към тези вариянти, 318 Компакт или 318/320 Купе? Мога ли да се намери наистина нещо "читаво" за тея пари, дайте ми съвети, ако ще и с някой обяви в раздел "Продава", искам ги от вас не за друго, да най лесно е да си извикам някой "специалист" и да се тръгне по обяви. Искам го от вас защото повечето от вас, поне аз съм останал с това впечатление, живеят за едно, за BMW...

Мога примерно да ви посоча като вариянти какво ми е харесало тук в раздел "Продава", но ми се струва малко некоректно, мога и примерно да ви посоча и една от колите които вече гледах и много харесах. То как да ви я посоча, мога да дам снимки примерно на колата и евентуално някой Търновчанин да даде някакъв коментар (май забравих да спомена, аз от регионо около Велико Търново)...

Кажете ми най вече от какво да се пазя и в какво трябва да се внимава при търсенето на подобна кола. Да знам, кола и жена..., на късмет, но все пак, квато и да е помоща ще я отценя!

Надявам се че искате още един член на "Най истинската марка автомобили", проявете разбиране в неразбирането ми и.... помагайте!

П.П. Ако има заклети BMW маняци от ВТ, които могат да дадат някаква достоверна информация за това търновско BMW да казва да качвам снимки и т.н....

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Окт 2007, 23:39

Здрасто,добре дошъл.
В тъново и региона има разбирачи и карачи .
Така основно гледай да намериш нещо читаво.
В смисъл и 3160ка да е ако е по хубава от 320 ката до нея вземи 16-ката.

Много е важно за старите коли да са добре поддържани със сервизни документи и прочие.
Какво друго да ти кажа за тая цена която търсиш пазара в БГ е наводнен с боклуци на по 500 000км. "пИрфекни" НОФ Фнос.
Така че малко са качествените коли на тази цена,не казвам че има само лоши.
Но ако си поредния ,дето иска кола 97г+ със клима кожено рекари и тн, за 6к.лв. на 150 000км. просто забрави.
Бъди реалист и не вярвай на това че една 10+ годишна кола няма нио една драскотина от камъчета на предния капак.

Относно това дали да е купе или компакт и двете са хубави и доста различни. Компота е със заден мост от Е30 и е с доста по палав задник.Купето ако е 18-ка трудно ше го засучеш на мокро камоли на сухо.
Но пък компакта има недостаък ,че е малко по твърд като возия.
В купе седан и комби се пътува по добре на дълги разтояния.
Копакта пъ се паркира с поглед в нашия тесен град винаги намираш място.

Качи се на едното и го покарай после веднага на другото и ще усетиш раликата.

Успех дано намериш твоята кола ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LuDiA^ » 23 Окт 2007, 23:56

vld написа:Но ако си поредния ,дето иска кола 97г+ със клима кожено рекари и тн, за 6к.лв. на 150 000км. просто забрави.
Не, спокойно, не съм чак такъв елемент... :D 93-94..., климатик/климатроник..., някоя глезотийка ката по хубави джанти... и така, но все пак не говорим за 8К+, говорим за 6500 МАХ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Окт 2007, 0:23

Здравей и от мен

Щом си стигнал до тук скоро ще пишеш за собственото си BMW :lol:

Само гледай емоциите при покупката да не надделеят над разума

Тук има една тема по въпроса - дано ти е от полза

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 2%E0%F0%EE

И да се похвалиш после :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 24 Окт 2007, 2:32

Преди около 15 дена се сдобих с 320 купе.Няма клима , но пък има всички други екстри а не мисля че климатика е толкова важен.Колата е перфектна , в много добро състояние - сядаш и караш.С прехвърляне и номера ми стъпа почти на 6000 , така че можеш да си вземеш спокойно читава е 36 ,а дали да е 318 или 320...
Успех и да се похвалиш в най-скоро време

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 24 Окт 2007, 8:51

k_remi написа:Преди около 15 дена се сдобих с 320 купе.Няма клима , но пък има всички други екстри а не мисля че климатика е толкова важен.Колата е перфектна , в много добро състояние - сядаш и караш.С прехвърляне и номера ми стъпа почти на 6000 , така че можеш да си вземеш спокойно читава е 36 ,а дали да е 318 или 320...
Успех и да се похвалиш в най-скоро време

A Твойта кола специално е много добре гледана ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 24 Окт 2007, 9:58

Еее не отказваите така лесно момчето вее...Значи за тия 6500лв. със сигурност може да намери читава кола, трябва само търсене, да не се бърза. Най-добре да намери истински познат, който да му намери 'нов внос', кола със сервизна книжка и вс. документи, добре поддържана, или да НЕ е карана много в Бг :mhihi: И давам един глас ЗА купето спрямо контакта :mhihi:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 24 Окт 2007, 19:02

speedmaniac написа:Еее не отказваите така лесно момчето вее...Значи за тия 6500лв. със сигурност може да намери читава кола, трябва само търсене, да не се бърза. Най-добре да намери истински познат, който да му намери 'нов внос', кола със сервизна книжка и вс. документи, добре поддържана, или да НЕ е карана много в Бг :mhihi: И давам един глас ЗА купето спрямо контакта :mhihi:

И какво според теб ако е карана в БГ колата е лоша така ли?
Ето ти пример на колегата k_remi колата е от 2002 година в БГ и в момента е на около 190 000+ км. прди да я купи дошла е тук на 135 000 ,през последните години от както е в БГ е карана от човек който не се замисля как да я поддържа и всичко е правенно както трябва ;)
Ай са той да каже дали е доволен.
Мойто комби също е вече повече от 4г в БГ и да ти кажа не са много нещата с които се сблъсквам щото просто колата е гледана.
А старото ми комби е било две години в БГ преди да дойде в мен,след като го взех за няма и два три месеца излетяха 2000+лв. за неотложни ремонти.Е на такова не е добре да се попада.
А другите ми коли съм ги купувал от Германско и да ти кажа и там хубавото си струва пари никой не подарява ;)

Така,че търпение му е майката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 24 Окт 2007, 21:55

От колата съм много доволна.Единствения и недостатък е че има оригинално гърне Ремус и поради този факт изхвърлих един чифт задни гуми:)
П.С.:Получи се докато се опитвах да заглуша звука на Ремуса с този на гумите:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 24 Окт 2007, 22:03

speedmaniac написа:Еее не отказваите така лесно момчето вее...Значи за тия 6500лв. със сигурност може да намери читава кола, трябва само търсене, да не се бърза. Най-добре да намери истински познат, който да му намери 'нов внос', кола със сервизна книжка и вс. документи, добре поддържана, или да НЕ е карана много в Бг :mhihi: И давам един глас ЗА купето спрямо контакта :mhihi:

Аз лично предпочитам кола от БГ ,защото ако му донесат от Незнам-къде-си и роди в ръцете му на петия ден ще ходи сам да гадае а ако е от тук може да намери много мнения за дадения автомобил още преди да го купи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Окт 2007, 22:08

Здравей и добре дошъл!
Радвам се,че първите ти впечатления от форума са положителни :D

Сега на въпроса: Изборът ти за компакт 318 ti или купе 318is/320 е много
добър.Първо трябва да прецениш дали компакта или купето ти харесват повече.
Компакта е по-малък като размер,но пък доста от елементите на окачването
и интериора копират старата трета серия Е30.Купето пък от своя страна
има проблеми по механизмите на предните прозорци(без рамки),които са
доста неприятни за отсраняване.
Когато оглеждаш колите,внимателно огледай двигателите за следи от прегряване.
Огледай дали гарнитурите не са сменяни(често има силикон по тях),
дали всички пластмаси по двигателя и предницата са на място.
Ако колата е с климатик,пробвай го дали работи във всички режими (топло и студено),
дали вентилатора на климатика включва и на двете степени,духа ли от всички клапи.
Провери дали работят всички ел,стъкла и огледалата.
При оглед под колата провери за течове на масло по скоростите и диференциала.
По скоростите е почти сигурно,че ще има масло,ако колата е нов внос,
но това не е много притеснително.По дифа обаче не е добре да има масло.
По окачването могат да се проверят амортисьорите,шарнирите,тампоните на
предните носачи и горните тампони на задните амортисьори.
Хубаво е да се тества и дали не буксува съединителя,защото това е доста често явление при Е36-ците.
Това е,което се сещам за сега.Ако имаш конкретни въпроси -питай ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 24 Окт 2007, 22:32

k_remi написа:От колата съм много доволна.Единствения и недостатък е че има оригинално гърне Ремус и поради този факт изхвърлих един чифт задни гуми:)
П.С.:Получи се докато се опитвах да заглуша звука на Ремуса с този на гумите:mhihi:

Ako много те дразни аз със удоволствие ще те оттъва от него :mhihi:
Изображение

Назад към E36