Помощ за NOKIA N95
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Помощ за NOKIA N95
Колеги трябва ми малко помощ за навигацията на NOKIA N95.
По-точно какъв софтуер(безплатен
) тряба да сложа и от къде да го изтегля?
По-точно какъв софтуер(безплатен

- McClane
- младши ентусиаст
-
Flat 6 написа:TomTom ползвам аз. Дръпнах го от един от много сайтове за Симбиан. После от дата.бг карта на източна европа и всичко е ОК...
Дай някой линк ако можеш

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Flat 6 написа:TomTom ползвам аз. Дръпнах го от един от много сайтове за Симбиан. После от дата.бг карта на източна европа и всичко е ОК...
На Н70 ще тръгне ли?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
А да се изкажа и аз,щото ползвам тоя телефон и в частност Symbian телефони от доста време
Ако си в София,единствената програма която работи с вградения GPS модул на Н95 е Route66,но тя не е сертифицирана (кракната) още,и е малко сложно с регистрацията,ако имаш време и нерви ето:
http://www.all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?t=24169
Картата на тая е най пълна и точна засега,но за София!
Ако си от Варна или друг град,програмата е Maps,би трябвало да я имаш инсталирана в телефона,теглиш от сайта на Нокия приложението Maps loader за компютъра и го инсталираш,свързваш телефона с компютъра но в режим Mass storage,стартираш програмата на компютъра и вече ти излизат доста държави с картите,избираш си държавата и инсталираш на телефона,за България все още е доста малка картата,но върши работа да определиш къде се намираш и т.н
Мисля,че още няма Том Том,който да работи с вградения GPS модул на Н95,поне не така точно като Route66,но както казах върши работа само за София!
За N70 се инсталира Том Том,но за позлваш навигация ти трябва и външен GPS блутууд модул който се свързва с телефона,и ползвайки модула,телефона и Том Том с съответната карта имаш навигация!
Ako за първи път ползваш смартфон,по добре ползвай Maps,Том Том също не се инсталира лесно

Ако си в София,единствената програма която работи с вградения GPS модул на Н95 е Route66,но тя не е сертифицирана (кракната) още,и е малко сложно с регистрацията,ако имаш време и нерви ето:
Ако си от Варна или друг град,програмата е Maps,би трябвало да я имаш инсталирана в телефона,теглиш от сайта на Нокия приложението Maps loader за компютъра и го инсталираш,свързваш телефона с компютъра но в режим Mass storage,стартираш програмата на компютъра и вече ти излизат доста държави с картите,избираш си държавата и инсталираш на телефона,за България все още е доста малка картата,но върши работа да определиш къде се намираш и т.н
Мисля,че още няма Том Том,който да работи с вградения GPS модул на Н95,поне не така точно като Route66,но както казах върши работа само за София!
За N70 се инсталира Том Том,но за позлваш навигация ти трябва и външен GPS блутууд модул който се свързва с телефона,и ползвайки модула,телефона и Том Том с съответната карта имаш навигация!
Ako за първи път ползваш смартфон,по добре ползвай Maps,Том Том също не се инсталира лесно

- SlipKnoT
- devildriver
-
А томтом и тази мапс която казваш могат ли да се ползват през гпрс или задължително тряя този гпс блутуут модул?
- McClane
- младши ентусиаст
-
sambeto написа:А да се изкажа и аз,щото ползвам тоя телефон и в частност Symbian телефони от доста време![]()
Ами гледам,че и ти си от Варна,ти тая ли програма ползваш?
Иначе аз имам и външен GPS Reciver,който може да се включва в колата ама още не мога да се оправя с телефона.
SlipKnoT написа:А томтом и тази мапс която казваш могат ли да се ползват през гпрс или задължително тряя този гпс блутуут модул?
Две различни неща са
GPRS - General Packet Radio Service е пакетно предаване на данни по GSM канали
GPS - Global Positioning System е глобална позиционна система използвана за определяне на точни координати и навигация
ТомТом и Марs работят на базата на GPS, т.е. трябва ти GPS приемник
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Zapa написа:на нокиите май само Route 66 върви
Зависи за кои Нокий става въпрос,за единствената досега (N95) с вграден GPS върви само Route 66 и Maps.
Иначе за другите със Symbian 9.2 вървят и Том Том и доста по малко известни други програми,но трябва външен GPS модул,пък и картите са и малко кът

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
и 6110 Navigator е с вграден GPS
eдвам успях да намеря работеща версия на Route 66 и да е инсталирам, сега ще се пробвам да си намеря и подкарам некви карти, и ако не стане е махам и взимам HTC
доста ялови са тези телефони

eдвам успях да намеря работеща версия на Route 66 и да е инсталирам, сега ще се пробвам да си намеря и подкарам некви карти, и ако не стане е махам и взимам HTC
доста ялови са тези телефони

- SlipKnoT
- devildriver
-
tsb_bg написа:SlipKnoT написа:А томтом и тази мапс която казваш могат ли да се ползват през гпрс или задължително тряя този гпс блутуут модул?
Две различни неща са
GPRS - General Packet Radio Service е пакетно предаване на данни по GSM канали
GPS - Global Positioning System е глобална позиционна система използвана за определяне на точни координати и навигация
ТомТом и Марs работят на базата на GPS, т.е. трябва ти GPS приемник
това ми е ясно.. имах предвид неможе ли с програма която се връзва през гпрс към нет'а и от там да черпи инфо за да навигира..

Имам е60 и ползвам том-том, някой ако иска мога да хостна някъде архива на мойта кракнатата версия който иска да си я изтегли, само че наистина не знам дали бачка с вградения гпс на нокиите, аз я ползвам с блутуут гпс, само карта за бг трябва да си намерите, щото аз съм в скандинавия 

In Ban We Trust!
- McClane
- младши ентусиаст
-
eraziel написа:Имам е60 и ползвам том-том, някой ако иска мога да хостна някъде архива на мойта кракнатата версия който иска да си я изтегли, само че наистина не знам дали бачка с вградения гпс на нокиите, аз я ползвам с блутуут гпс, само карта за бг трябва да си намерите, щото аз съм в скандинавия
Колега ще ти бъда много благодарен ако го качиш тоя том том да го изтегля,то сигурно ще има и други желаещи

П.П. Как е водката в твоя район?

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2