Продаване на коли. Морал и етика
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Продаване на коли. Морал и етика
Седя си аз и се чудя как да се разделя с любимия си автомобил. По някой път толкова много съм й ядосан на тази, ама толкова ме дразни, че не е истина. Клопа, трака, нещо ще се счупи и се дразня. Дразня се, но веднъж като седна в нея (отново, след като е ремонтирана), като завъртя контактния ключ, чуя как 6-мата под капака започнат да се въртят и боботенето на генерацията, изведнъж всичко ми минава. 1-ва потеглям плавно, втора 1,5к рпм -2к -3к плавно 4,5 газ до долу и направо откачам от зверския звук и изведнъж забравям, че има участници в движението, забравям, че може да се случи нещо лошо, забравям, че имам касетофон, който да пусна, ЗАБРАВЯМ, че съм бил БЕСЕН на тази кола до преди 5 мин и се пренасям в друго измерение, слушам зверския рев на двигателя и генерацията и се радвам, радвам се като 8 годишно момченце, което най-накрая е получило своята мечта - количка на дистанционно.
Ма то колата не е виновна, нали? Тя не е виновна, че карам настрани с вратите, нито пък е виновна, че е на 20-сет години. И все пак тя не се оплаква, не мрънка и никога не ми се сърди, че я чупя. Да, после я правя, но все пак винаги ми е вярна и знам, че никога няма да ме остави на пътя. И пак чупя, и пак правя, и пак, и пак, и пак ... и така до забрава, но ми омръзна от нея, наиграх се, като че ли?! Или поне така си мисля. Омръзна ми да се чудя дали тия 20-30 лв., които съм ги сипал ще ми стигнат до еди-си-коя дестинация и да гледам стрелката винаги най-много на 20-сет или 30-сет литра. Искам да се возя, да обиколя страната няколко пъти без да ми се откачат бъбреците и за това ще я продам, макар да ми е мъчно. МНОГО МНОГО МНОГО скоро ще си замине и знам, че ще ми е мъчно, но дори и да ревна, пак няма да премине болката и винаги ще я мисля, как е с новия собственик, дали няма да я убие
Та да се върна на темата
Как продавате колите си? Мъчно ли ви е за тях? В добро състояние ли ги давате? Следите ли след това какво се случва с тази кола?
Един приятел (ще запазя името му за себе си) ми каза : изтумби я преди да я дадеш. Дай газ до ламарината, изкам да квичи като прасе.
Аз : защо?
Той : ми защото ще я продаваш
Аз: аз даже си мислех да не я карам до тогава (понеже зная, че ще идва едно момче, което ще я вземе)
Той: бе троши това
Така и не разбрах какво има впредвид, пък и не искам да разбирам, ама ми се струва безмислено да счупиш колата и да я дадеш на някого да си троши главата с нея после и да се тюхка, аджеба защо взех тая морга. Първо няма да я счупя, защото това си е МОЯТА кола и второ, ще е адски тъпо спрямо новия собственик. Даже мисля, да пооправя това онова преди момчето да дойде. (например единия фар не свети)
И все пак. Давате ли колите си читави?! Или сте на принципа на моя приятел, който аз много уважавам, просто понякога дава безмислени идеи.
та така
интересно ми е
Ма то колата не е виновна, нали? Тя не е виновна, че карам настрани с вратите, нито пък е виновна, че е на 20-сет години. И все пак тя не се оплаква, не мрънка и никога не ми се сърди, че я чупя. Да, после я правя, но все пак винаги ми е вярна и знам, че никога няма да ме остави на пътя. И пак чупя, и пак правя, и пак, и пак, и пак ... и така до забрава, но ми омръзна от нея, наиграх се, като че ли?! Или поне така си мисля. Омръзна ми да се чудя дали тия 20-30 лв., които съм ги сипал ще ми стигнат до еди-си-коя дестинация и да гледам стрелката винаги най-много на 20-сет или 30-сет литра. Искам да се возя, да обиколя страната няколко пъти без да ми се откачат бъбреците и за това ще я продам, макар да ми е мъчно. МНОГО МНОГО МНОГО скоро ще си замине и знам, че ще ми е мъчно, но дори и да ревна, пак няма да премине болката и винаги ще я мисля, как е с новия собственик, дали няма да я убие

Та да се върна на темата

Как продавате колите си? Мъчно ли ви е за тях? В добро състояние ли ги давате? Следите ли след това какво се случва с тази кола?
Един приятел (ще запазя името му за себе си) ми каза : изтумби я преди да я дадеш. Дай газ до ламарината, изкам да квичи като прасе.
Аз : защо?
Той : ми защото ще я продаваш
Аз: аз даже си мислех да не я карам до тогава (понеже зная, че ще идва едно момче, което ще я вземе)
Той: бе троши това
Така и не разбрах какво има впредвид, пък и не искам да разбирам, ама ми се струва безмислено да счупиш колата и да я дадеш на някого да си троши главата с нея после и да се тюхка, аджеба защо взех тая морга. Първо няма да я счупя, защото това си е МОЯТА кола и второ, ще е адски тъпо спрямо новия собственик. Даже мисля, да пооправя това онова преди момчето да дойде. (например единия фар не свети)
И все пак. Давате ли колите си читави?! Или сте на принципа на моя приятел, който аз много уважавам, просто понякога дава безмислени идеи.

та така
интересно ми е

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз съм същия пример в момента, след малко и моята кола ще я гледат, пък не мисля да я насилвам - най-много да я счупя и да си остане моя за дълго време. Не, че не ми е минавало през акъла
Всеки случай бих изчакал развоя на събитията преди да сменя нещо скъпоструващо. Но пък ето днес оправих 3 неща по нея.

BMW only!
Аз си продадох старата кола миналата седмица. Беше ми първата и най-прекрасна от този модел
Продадох я в перфектно състояние, все едно е излязла от завода и честно казано и аз това не мога да го разбера, като продаваш нещо да му е*еш майката, защото после няма да е твое. Най-малкото не е коректно спрямо купувача, а и както казваш ти - това си е МОЯТА кола все още ....

_!_
Ми до сега сме се разделили(сме-щото не са били лино мои) с Жигулка и с Кадет...и двете учебни.Повечето хора като чуят че колата е била учебна и си викат-"бааси туй как ше е карано,да му се качват кви ли не..."
Обаче сме нямали никакви проблеми при продажбата-смисъл веднага след като са били пуснати за продажба и са продадени!
Защо?Еми бяха в перфектно състояние,макар и учебни
Особено кадета който си замина преди 1 година ми беше мноооого мъчно като дойдоха да го взимат ама
к'во да се прави-такъв е живота.Тогава още чаках книжката(оставаха 2-3 месеца)и си правех тънките смевтки как ще си е само за мене,как само аз ще си го карам...ама няма,замина си.
Какво като беше 1.3
на газ и с тасове вместо лети джанти
...щеше да си е МОЯТА кола...
И такива работи,общо взето колите са продавани винаги в перфектно състояние и не са "настъпвани до дупка 'кат ша са продават"
Обаче сме нямали никакви проблеми при продажбата-смисъл веднага след като са били пуснати за продажба и са продадени!
Защо?Еми бяха в перфектно състояние,макар и учебни

Особено кадета който си замина преди 1 година ми беше мноооого мъчно като дойдоха да го взимат ама

Какво като беше 1.3

И такива работи,общо взето колите са продавани винаги в перфектно състояние и не са "настъпвани до дупка 'кат ша са продават"
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз мойта ще я продам в много добро (щото в перфектно състояние може да бъде само чисто новата кола, квото и да говорят някои "продавачи") състояние, в което е и в момента... само че не знам как ли ще я продам, че като знам кви мърлячи са повечето.... сигурно на конкурс ще ги подбирам.... или пък никога няма да я продам, ми ще си я имам вечно...
Пък и ми е 1-вото BMW 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Продадох колата си на познат, така че съм спокоен. Иначе беше в добро състояние, продавах я доста време... а и и взех максимума като цена. Човека е мераклия, сменил си е пак консумативите, сложил и веждички, пръснал стоповете черни, пооправил праговете, че бяха понатъртени... Дори да не я бях продал щях да си я карам - колата си нямаше особени грижи. Сега я виждам чат-пат пред офиса и слизам да я гледам и да и се радвам. Ще пусна и снимки в галерията след промяната, нищо, че не е моя вече. Той човека има вече едно Е36 купе 320и, така че съм спокоен. Като се замисля можех и аз да се погрижа за външния и вид за да изглежда още по-лачена !!! сега ми е тъпо без кола. Надявам се новата също да ме слуша така добре и да ме радва 

stay tuned

От многото смени на коли или бараки, се опитах да се науча на едно нещо, но уви неуспях напълно да го изкореня. А именно, да се привързвам към кола, просто като се привържеш към един невъодушевен ан пръв поглед предмет и започваш стремглаво да етиш надолу. Та това са куп ламарини забога. Защо да се карам с жената или с родителското тяло за тая купчина? Защо да и слугувам и вместо да отида на кино или ресторант с жената, аз отивам в магазина за части? Защо забога е измислен автомобила? Но въпреки всичко, може колата да не е нито перфектна, нито супер запазена. Важното е когато я продаваш, да кажеш на кандидат-собственика, всичките скрити кусури, само така ще си с чиста съвест пред него и пред себе си. Та ако го излъжеш, не се знае, утре дали той няма да си отъсти, надирайки новата ти кола, не се знае дали няма да почне да говори колко си некоректен в пространството. Може и от една продажба, и всичко казано в очите, да се реализира незаменимо приятелство. 

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Сектанти
Това в кръга на шегата
Сега като взема книжка, както аз така и баща ми много сме се привързали към тая кола, не знам сигурно ще се биеме с него кой да я кара
Това е, лоша работа са колите, както наскоро един колега както се беше изразил "хората плачат за жени, ние тука плачем за колите си"
А, пък предствям си ако се наложи да се продаде тая кола, в семейството ми ще настъпи траур.

Това в кръга на шегата

Сега като взема книжка, както аз така и баща ми много сме се привързали към тая кола, не знам сигурно ще се биеме с него кой да я кара

А, пък предствям си ако се наложи да се продаде тая кола, в семейството ми ще настъпи траур.

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Предишната когато я продавах казах на кандидат собственика
Тракат лагерите на първичниия вал на скоростната кутия, изпуска от семерингата на коляновия вал отпред на шайбата, блъснах я преди 4 месеца но слабо ,дето се вика леко я подхлъзнах и снимки му показах
само си спестих че харчи доста масло но според някои от колегите това е заради честото ходене на стрелката на оборотите в лютеницата
казах му че и шпера ще си сваля и така и направих
Колата ми имаше доста изпънат вид както тук казваме на коли в добро състояние и двигателя и мъркаше доволно
пича я купи въпреки всичко каквото му казах и до ден днешен се виждаме на по кафенце от време на време и ако му се появи нещо странно се обажда да пита какво може да е и !
Според мен така трябва да се постъпва а не да кажеш колата перфектна да обявиш цена голяма и после тоя дето я купи ще намрази теб и колата която е купил в случая БМВ и повече няма да погледне към същата марка !
Тракат лагерите на първичниия вал на скоростната кутия, изпуска от семерингата на коляновия вал отпред на шайбата, блъснах я преди 4 месеца но слабо ,дето се вика леко я подхлъзнах и снимки му показах
само си спестих че харчи доста масло но според някои от колегите това е заради честото ходене на стрелката на оборотите в лютеницата

Колата ми имаше доста изпънат вид както тук казваме на коли в добро състояние и двигателя и мъркаше доволно
пича я купи въпреки всичко каквото му казах и до ден днешен се виждаме на по кафенце от време на време и ако му се появи нещо странно се обажда да пита какво може да е и !
Според мен така трябва да се постъпва а не да кажеш колата перфектна да обявиш цена голяма и после тоя дето я купи ще намрази теб и колата която е купил в случая БМВ и повече няма да погледне към същата марка !
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аз са и смених маслото докато я продавам мойта и ме обявиха за луд .... 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
4 дни преди да продам моята 320 и смених накрайник ,купих най скъпия който имаше в магазина ... 1-2 седмици преди това и смених 3те ролки + 2та ремъка - имаше още хляб в тях но исках да е перфектна ..още ми е пред очите как завива в обратна посока и потегля ,от тогава не съм я виждал 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Продаване на коли. Морал и етика
vicho написа: .....1-ва потеглям плавно, втора 1,5к рпм -2к -3к плавно 4,5 газ до долу и направо откачам от зверския звук и изведнъж забравям, че има участници в движението, забравям, че може да се случи нещо лошо, забравям, че имам касетофон......
Ето поради тази причина и аз се разделих с моето бебче и сега.....майката си е*ало,явно съм се привързал към колата много повече,отколкото си мислех.На новия собственик му казах за абсолютно всички проблеми,които колата има (а те се броят на пръстите на едната ръка) и вече 2 седмици се чуваме почти всеки ден и следя дали я гледа качествено
Айде спирам да пиша,че пак взе да ми липсва адския глас....
п.п.само че я мятах още от 1-ва в лютеницата

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Гост
-
Досегашното "продаване" на бившите ми коли е се на приятел,на роднина....!Некакси ми е трудно да я дам на друг,щото знам как съм си я гледал и м исе ще и некой близък да види хаир от това...! Тоя път ,обаче,май ще пропусна традицията ,щото нема близък дет ода си позволи Е39ката,а и на некои дет я искаха им е големо тва комби и за тва ше отиде некъде другаде!Иначе има коли около мен,които съм продал преди повече от 10г и още с иги виждам почти всеки ден.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2