4иста4ки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 21 Окт 2007, 0:59

И аз съм с аеротуин - хората по-нагоре го казаха - уникални са. Много добро решение за зимата са тези които се продават в Лукоил -Alca май им беше марката (графитни). Първите 5-6 месеца чистят перфектно и не издават грам шум. Като цена са около 10-11лв. Аз мисля да не си прее*авам аеротуина и да сложа от тях за зимата :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 22 Окт 2007, 11:11

Аз първоначално се подадох на провокацията на една продавачка, колко добри били неините графитени пера и т.н.... и след една седмица с тях си купих на Бош - трите чистачки ми излязоха около 50лв и съм доволна. Карам с тях вече 4-5 месеца
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Окт 2007, 13:36

Нещо не мога да разбера.... защо зимата си слагате гадни чистачки, като тогава са най-необходими? :roll: Вярно, че сезона е много по-агресивен за тях, но точно зимата чистачките трябват най-много .... А, нали пак вода чистят... не се заяждам, а питам, че нещо ми убягва логиката .... :roll:
_!_

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 22 Окт 2007, 13:49

Силиконови пера от Илиянци - продават се с пластмасовите водачи, оригиналните са ми BOSCH, свалям старите пера, малко с тънки клещички се разчекват ламаринените водачи, нахлузват се новите силиконови пера с пластмасови водачи, последната ламаринка лекичко се стяга с клещичките за да не се измъква - всичко 3 лева! Чистят перфектно - само след време леко почват да скърцат:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 22 Окт 2007, 14:41

Space написа:Нещо не мога да разбера.... защо зимата си слагате гадни чистачки, като тогава са най-необходими? :roll: Вярно, че сезона е много по-агресивен за тях, но точно зимата чистачките трябват най-много .... А, нали пак вода чистят... не се заяждам, а питам, че нещо ми убягва логиката .... :roll:

И според мен зимата чистачките трябва да са най-добре, защото са най-необходими. Какъв е смисъла лятото да имаш хубави чистачки, при положение, че почти не се използват?!?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 22 Окт 2007, 15:10

Le Transporteur написа:Някой да е слагал Аеротуин на е36-цата http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ws_602.htm , предлагат ли се адаптери за нас.. :arrow:

Аз с такива си купих колата, отначало бяха добре, но след половин година вече не стават и много ме дразнят. Може би причината е че веднъж ги забърсах с парцал с който минах уплътненията на колата, ама знам ли?

Потребител
Аватар

Мнение от the 7th scent » 22 Окт 2007, 19:21

А какво мислите за чистачки HELLA? Чувал съм че това е най доброто и мисла да си взема такива за Е46-ца, защото мойте вече са за смяна - кажете какво мислите?
Последна промяна the 7th scent на 22 Окт 2007, 21:35, променена общо 1 път
Less means MORE...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Окт 2007, 19:38

kraska написа:
Le Transporteur написа:Някой да е слагал Аеротуин на е36-цата http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ws_602.htm , предлагат ли се адаптери за нас.. :arrow:

Аз с такива си купих колата, отначало бяха добре, но след половин година вече не стават и много ме дразнят. Може би причината е че веднъж ги забърсах с парцал с който минах уплътненията на колата, ама знам ли?

Вероятно имаш впредвид, да си развалил каучука с препарата :!:
На мен ми се виждат масивни като конструкция, пролетта взех Бош, които вчера при първия студен дъжд ме изненадаха неприятно, яко подскачане по прозореца, затова съм решил да пробвам Аеротуина.
Колега взе от ОМВ мисля некви с графитени пера(куча марка) за неговата Б4 , е няма такава свирня и поскачане, чисто нови пера :no:
Подкрепям зимата с хубави пера , достатъчно е ако колата не излиза от гараж и не е почистена ,снега по страничните и задният прозорец, нека поне отпред има видимост ,това спестява неприятности..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 22 Окт 2007, 20:27

На старата си кола карах с BOSH чистачки като им сменях всяка година перата (купувам си по-евтини чистачки от Метро - графитни за по 12 лева и само вземам перата, защото рамките не ги бива), а сега съм съм с оригинални BOSH , а ми тръпнат по стъклата от вчера. Незнам защо. Цяло лято си чистеха добре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 23 Окт 2007, 0:32

Аз вчера тръгнах за Bosch, но се върнах с Universal за 6лв, понеже нямаше моят размер. Бях приятно изненадан за тази цена трябва да ви кажа или просто старите ми бяха в отвратително състояние. Сега тези ми се струват толкова безшумни и гладко чистещи че си умирам от кеф:-) Подозирам, че няма да изкарат дълго така, но все пак са си 6 кинта (Практикер). И поне не са китайски боклуци, ами некви Австрийски.. :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 23 Окт 2007, 9:01

Момент сега да ви шокирам и аз :mhihi:
Значи вчера отивам във Вари 2000 и първовикам чакай да вида цената във Боша до тях колко е, проверявам 28лв ама за Е36 нямало, това е за комплект цели чистачки.
Влизам във Вари и питам, ония ми викат само пера или цели чистачки и аз си викам сигурн целите чистачки ша са скъпи, я дай само пера и шпознайт ецената за 2 пера колко е? 45лв!!!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ПЕРА!
Е добре дали не сме бананова република, за 2 гумички 50лв, тия хора акъл нямат, по добре да си бърша с парцал стъклото в движение от колкото да дам 50лв за гумички или 200лв за чистачки :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 23 Окт 2007, 10:56

boro написа:Аз вчера тръгнах за Bosch, но се върнах с Universal за 6лв, понеже нямаше моят размер. Бях приятно изненадан за тази цена трябва да ви кажа или просто старите ми бяха в отвратително състояние. Сега тези ми се струват толкова безшумни и гладко чистещи че си умирам от кеф:-) Подозирам, че няма да изкарат дълго така, но все пак са си 6 кинта (Практикер). И поне не са китайски боклуци, ами некви Австрийски.. :mhihi:

ахам.. и аз доста ги оглеждах и точно производителя гледах.. ама нещо не се реших за тази цена. щом казваш че са добри ме замисли да сменя с такива.
иначе бях вземал от пазара за 2.50лв пера... боклуци

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 23 Окт 2007, 12:16

miro20 написа:
boro написа:Аз вчера тръгнах за Bosch, но се върнах с Universal за 6лв, понеже нямаше моят размер. Бях приятно изненадан за тази цена трябва да ви кажа или просто старите ми бяха в отвратително състояние. Сега тези ми се струват толкова безшумни и гладко чистещи че си умирам от кеф:-) Подозирам, че няма да изкарат дълго така, но все пак са си 6 кинта (Практикер). И поне не са китайски боклуци, ами некви Австрийски.. :mhihi:

ахам.. и аз доста ги оглеждах и точно производителя гледах.. ама нещо не се реших за тази цена. щом казваш че са добри ме замисли да сменя с такива.

Само на собствена отговорност обаче! Да не кажеш после как ме набута.. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: ..........

Мнение от t0sh » 23 Окт 2007, 12:36

Тоо Cool написа:На първото ми БМВ и на злополучната ми 325-ца бях с Аеротуин на БОШ-Е тва е чистачка-как викаше един приятел пак с такива -"Напрао сУши стъклото..."!
Тва са чистачките колеги-около 70 кинта са, но са мнооого истински! Всичко друго е компромис!!!!

кажи откъде и къв размер демек колко см са перата на е36 точно?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Окт 2007, 12:52

Аз съм с едни Valeo с размер за Е36, които вече 4-5 месеца доста добре се справят със задачата си... да видим при по-голям студ как са, но за момента са екстра като за 20лв... :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36